Wednesday, December 30, 2009

#3


This is my wish list number three. In 2010 I want to:

own a gadget that would be the source of envinous to others.
Yes!! Im a gadget freak ;D

Monday, December 28, 2009

#4


In my new year resolution list , the numbe 4 would be:

"I want to be as happy as a child in a candy store"
For happiness belongs to those who are good at heart ;D

Sunday, December 27, 2009

Countdown #5


Since 2010 is just around the corner, it would be nice if I have a list of resolution. It can be my motivation to go through 2010. I might not be able to achieve all items in the list,but at list I could do some good things while Im breathing in this beautiful world.So here it it. Lets do a countdown of my resolution starting with no 5.

# 5: I want to be a talkative person.





Friday, December 25, 2009

Friendster

i hate the way you talk to me
and the way you fix ur hair,
i hate it wen u say goodbye
i hate the way u stare
i hate it how ur hand finds mine
and the way u read my mind,
i hate u so much it makes me sick
it even makes me rhyme
i hate the way ur always right
i hate it wen u lie,
i hate it wen u make me laugh
even worse wen u make me cry
i hate it when u say my name
sends shivers down my spine
i hate the fact that i think of you
every minute of every time
i hate it wen u talk to me
i don't know what to say
i hate to admit that seeing u
is the best part of my day
i hate d way i miss u
and dat u always know wat to say
i hate it when ur not around
when i'm having a shitty day
but mostly i hate the way i don't hate you
not even close,not even a little bit,not
even at all..
because i know in my heart ,
i'm just loving you even more

Just found this piece in my inbox at friendster. ;D

Tuesday, December 22, 2009

Tough time

  • This is really a tough time for me. I've been in a tougher situation but this time around the toughness has a whole new meaning.
  • As quoted by my roommate, Farid "Tough time wont last, but tough people will", I really hope that I am among the tough people who can rally survive under such a tense situation.
  • I hope at the end of this long and dark tunnel, there will be a light. A light that shine so bright that it'll light up everyone in this world.
  • Amin..~

Monday, December 21, 2009

Tuesday, December 15, 2009

Simple tought

  • Once a wise man said - Everyone deserves a second chance. Indeed the words are true. Everybody make mistakes. Everybody screw up once in a while. This is a normal part of a process call life.
  • From the mistakes, people will learn. As the saying goes - we learn from our mistakes. In fact our mistake is one of the best teacher that we can get in our life.Many great people also learned from mistakes. So obviously everyone deserve a second chance for the chance can give them the opportunity to become a better person.
  • But as always, words are simpler than action. Meaning than it is easy for us to say things,but to make it happen, to execute it, sometimes it is almost impossible. For example regarding the wise man's words, is it really easy to give someone a second chance?
  • Reflecting my past memories, I can say that I one of those people who rarely give a second chance to other people. Simply say that once you screw up with me you wont get another chance. But this feeling is strictly for those who play around with my trust.
  • Once a person violate my trust, I can never trust that person anymore. I can forgive but I cant never forget. Things will not be the same anymore. People might say tat I am a complicated person. I have to admit it, I am.
  • How can I just forget when someone who you put your trust upon, violate your trust? I just cant do that. That's why I always say that I respect those who have the strength to forgive and forget. This kind of people is strong emotionally and spiritually.
  • One of these days I need to learn to give second chances to people. Because to completely forgive someone, is to forget everything that person had done and move on without holding any negative thought or grudge. What goes around, comes around. I need to start to forgive people in hope that if I ever make any mistakes in the future, people will forgive me.
Wallahualam....

Sunday, December 13, 2009

Saya

Selepas saya tulis blog, saya tidak edit. Just ignore the typo and grammar mistakes. Nobody's prefect...eh...perfect!!
I have a rock and roll band, I have a rock n roll life, I have a rock and roll girlfriend and another ex-wife

FRIENDSTER


  • I heard the news recently. Friendster, the social netwroking site has been took over by MOL, a Malaysian company. Suddenly it brings me down memory lane.
  • Friendster is the first social networking that i knew back in my youth days. A friend of my, Iqa introduced me to it. I was so amused by the magic of Friendster back then. It allows me to keep in touch with family, friends and foe.
  • Time flies by and the social networking site is expanding and larger than ever. Now there are plenty of this kind of site such as Myspace, Facebook, Hi5, and Tagged.
  • Today, I log in my Friendster account. Its been ages since I do so. Friendster has changed a lot. The GUI, appearance and others. But one thing that hasnt change is the content of my page. The list of friend is still the same. The pictures are still the same. The comments are still the same. Nothing change much since the last time I saw my Friendster page.
  • Especially the pictures, it really bring all the old memories back. All my friends, my family and my ex lovers (damn! i hate this part) I had a great life back then. I thank Allmighty God for that. Alhamdulillah.
  • Maybe one of these days I should update my page. I should delete the not so appropriate pictures. I should delete peolple who are not my friends anymore.
  • Insya allah...~

Wednesday, December 9, 2009

Future

  • Bulan Disember ialah bulan2 orang bersatu. Mengikut perkiraan aq, aq ada 4 jemputan kahwin dan 2 jemputan tunang dari kawan2 serata Malaysia. Tahniah aq ucapkan. Semoga ada lauk ayam masak merah di hari perkahwinan anda semua.
  • Disamping itu, aq juga baru balik dari staff day tempat kerja aq. Majlis gilang gemilang ini bertempat di Port Dickson. Walaupun dah sejuta kali aq pergi ke PD, aq gagahkan juga utk menyertai staff day tersebut.
  • Majlis staff day kami di serikan dengan artis jemputan iaitu Haiza. Bagi sesiapa yang tak kenal, beliau ialah penyanyi bergenre dangdut dan pernah masuk sehati berdansa. Tersingkir awal barangkali. Cabutan bertuah lumayan juga diadakan. Antara hadiah yang menawan kalbu ialah LCD tv 42" dan laptop Acer Aspire one. Tapi haram apa pun aq tak dapat.
  • Oh ya, hari ini aq bakal menghantar permohonan untuk mendapatkan biasiswa dari KPT. Harap2 dapat supaya takde a abes gaji nak bayar yuran nanti. Kalo dapat la biasiswa ni, aq sanggup lompat kijang dari Tol Bangi hingga Tol UPM.
  • Next semester aq mengajar banyak subjek. Di tambah dengan kelas Sarjana aq, mungkin aq akan kehilangan leisure time. Tiada lagi lepak lewat malam bersama kawan2 dan mamak. Tiada lagi karaoke hujung minggu yang mengasyikkan. Tiada lagi masa untuk usya2 awek di gedung terkenal. Haih~ dunia..dunia...
  • On the good note, aq berjaya sambung kontrak kerja hingga July 2010. Sesiapa yang berjaya sambung, maknanya dia mantap dan berkarisma. Haha~
  • Sekian dahulu dari aq.

Wednesday, December 2, 2009

Lullaby

Last day on earth

I text a postcard, sent to you
Did it go through?
Sending all my love to you
You are the moonlight of my life every night
Giving all my love to you

My beating heart belongs to you
I walked for miles til I found you
I'm here to honor you
If I lose everything in the fire
I'm sending all my love to you

With every breath that I am worth
Here on Earth
I'm sending all my love to you
So if you dare to second guess
You can rest assured
That all my love's for you

My beating heart belongs to you
I walked for miles til I found you
I'm here to honor you
If I lose everything in the fire
I'm sending all my love to you

credit to GREENDAY

Thursday, November 26, 2009

Gaji

Gaji dah masuk. Kawan2 mula membeli ayam, handphone dan baju kemeja belang2. Aq pon nak sambar satu kasut Lacoste. Ada berani??

Sunday, November 22, 2009

Hujan

  • Aq seorang peminat Hujan. Nama komersial orang2 macam aq ialah Rainger. Kira macam persatuan peminat apa jadah la ni.
  • Dari dulu aq minat Hujan. Masa depa baru2 nak up gua suka depa. Diorang perangai celaka lagu pun sedap.
  • Dalam diam2 gua perna menaru hati sama awek Noh. Tapi gua mengala sebab rambut Noh lagi lebat. Takpe, banyak lagi awek muka Sabah. Dont worry.
  • Hari ni gua terlepas showcase Hujan sebab aq baru tau hari ni depa main. Terus aq tak berapa nak minat Hujan. Kecik hati aq.
  • Esok2 minat balik.

Friday, November 20, 2009

PES Komunitas

  • Dato' Dr Hj Fadzilah berkata "Setiap orang ada kepakarannya".
  • Aq pun terpikir sejenak apakah kepakaran aq? Selama 23 tahun usia kehidupan ni, macam2 aq dah belajar. Tapi ada kah aq telah menjadi pakar dalam sesuatu bidang? Jadi aq mula membuat list2 bagi mengetahui apakah kepakaran aq.

  • Mula2 ialah bidang pendidikan. Aq takde lah pakar sangat dalam pelajaran. Agak brilliant cuma belum tahap genius. Jadi aq memang kurang pakar dalam pelajaran.

  • Seterusnya ialah bidang musik. Minat ada. Tapi bakat takde. Hari2 angan2 jadi rockstar, tapi nak main intro Sweet child of mine pun kantoi.Haram...~ Menyanyi apatah lagi. Tak de seorang pun yang kata suara aq tahap sedap. Suma mencaci sama ada secara terang2 atau dalam hati. Tetapi ada juga awek2 yang kata suara aq ada market. Aq tak percaya. Nak ngorat aq la tu. No way!!

  • Sukan? Pergh..dengan berat yang terlebih berat ditambah dengan bentuk perut yang tidak mengizinkan, aq bukanlah pakar dalam bidang sukan. Paling kuat pun aq main futsal dengan kawan2. Ada a juga gol sebiji dua tapi belum tahap Dirk Kuyt mahupun Yosi benayun dari kumpulan Liverpool.

  • Tapi tiba2 aq terpikir sesuatu yang mengujakan aq. Setelah berpikir dalam aq melabelkan diri aq seorng pakar. Pakar bermain game Pro Evolution Soccer atau nama pendeknya PES atau nama Jepunnya Winning eleven.

  • Gelaran itu aq raih kerana aq rasa diri aq memang pakar bermain game ini. Bakat aq semulajadi. Tak perlu LATIHAN NERAKA seperti Amir, tak perlu pakai TEAM CHELSEA CYCBORG seperti Nazmir. Apa yang aq perlu hanyalah bakat.

  • Kepada sesiapa yang tak tahu PES ialah game bola sepak dimana objektifnya ialah memasukan bola ke dalam gawang atau nama glamernya gol.Sesiapa yang hebat bermain PES akan dipanggil KING manakala yang lemah di panggil SAYUR. Aq selalu jadi KING.

  • Antara gelaran yang aq pernah raih ialah Naib Juara Fakulti Pendidikan. Itu pun masa final gua kalah sebab tgh bersin lawan jaring gol. Damn! Selain itu anugerah Juara Taman sering kali diraih aq setiap kali adanya tournament. Memang terharu bila aq ingat balik zaman kegemilangan.

  • Apa kepakaran anda?

Playlist

This is Izzat's current playlist.
  • Lara - Y2K
  • Selamat Jalan - Lucy in the loo
  • Church on Sunday - Greenday
  • Sampai syurga - Faizal Tahir
  • Pennyroyal tea - Nirvana
  • Berlari ke awan - The Tick
  • Serong - The changchuters
Enjoy!!

Monday, November 16, 2009

Day

Dear boss,
How are you? Hope you are in a good condition. The reason Im writing you this letter is to ask you about the rumors that had been circling around for few weeks now. Will us, the contract lecturers get the bonus at the end of this month?
I hope you can answer my inquiry. This is because lately I cannot focus on my work since my mind cannot stop from thinking about the reward. It is my biggest wish to received a bonus from the company.
If I do get the bonus, I will promise you that I will work harder for the sake of our beloved college. Dont get me wrong. eventhough I will not get the bonus, Im still going to give my all for our college. Its just that if we get the bonus, it can be used as catalyst to work and work and work. Afterall, if the staff work hard, the college will gain lots of profit. Isnt that great for the college.
Lastly, I would say thank you very much for your help and guidance all this while. Hope you will remain as my boss for a long time.

Thank you.

Your sincerely;
Mr Magdoo

Sunday, November 8, 2009

Ikhlas

Cinta mu begitu sempurna
Tiada tandingan, tiada saingan
Simpan saja untuk yang bisa
Kerna aku tak mampu memilikinya

Pandulalu
8 November 2009

Life

  • Memandu ialah suuatu kata kerja yang dilakukan oleh aq hampir setiap hari. Walaubagaimana pun, ialah bukan lah kata kerja kegemaran seperti makan dan tidur.
  • Di Malaysia ada ramai pemandu. Masing2 punyai gaya tersendiri seperti memandu secara makcik, memandu secara tangan sebelah diluar sambil pegang rokok atau memandu secara main sms.
  • Tapi paling banyak2 gaya memandu yang aq paling tak berkenan ialah memandu secara tak menyempat. Golongan ini selalunya memandu secara membabi buta dalam kelajuan yang tinggi.,selalu cucuk angin kereta depan, selang keta orang kanan kiri dan paling teruk ialah selalu memandu kereta malaysia yang dibikin bajet mcm Mitsubishi. Keji!
  • Aq sering tertanya- tanya apa tujuan memandu sebegitu rupa? Adakah mereka terpengaruh dengan Vin Diesel dan cara pemanduan yang rugged dalam filem atau pun mahu menunujukkan kepada orang ramai kereta Wajalution mereka. Setidak2nya adakah mereka tak menyempat nak balik rumah untuk berak.
  • Apa pun alasannya, pemanduan begini mengundang padah kepada pengguna jalan raya. Ia tidak pernah diajar di sekolah2 memandu.
  • Akhir kata aq ingin menasihati kepada pemandu sebegini supaya ingat anak bini, saudara mara dan famili ketika memandu. Kalo eksiden banyak cerita woo.
  • Aq akhiri entri ini dengan pepatah yang aq cipta sendiri:
"Memandu secara tak berpada, membuatkan ahli keluarga anda perlu mengunjungi kedai keranda"

Sekian

Thursday, November 5, 2009

Plateau

A song for a friend.

When you have no light to guide you
And no one to walk to walk beside you
I will come to you
Oh I will come to you
When the night is dark and stormy
You won't have to reach out for me
I will come to you
Oh I will come to you

Sometimes when all your dreams may have seen better days
And you don't know how or why, but you've lost your way
Have no fear when your tears are fallin'
I will hear your spirit callin'
And I swear I'll be there come what may

When you have no light to guide you
And no one to walk beside you
I will come to you
Oh I will come to you
When the night is dark and stormy
You won't have to reach out for me
I will come to you
Oh I will come to you

I will come to you

'Cause even if we can't be together
We'll be friends now and forever
And I swear that I'll be there come what may
When the night is dark and stormy
You won't have to reach out for me
I will come to you
Oh I will come to you

Its okay. Fly away. Im just slowing you down. Have fun. [^.^]

Credit to HANSON

Thursday, October 29, 2009

Impian (bukan cerita sunsilk)

Bahagia itu subjektif. Terpulang kepada setiap individu untuk menilainya. Ada mengatakan ada duit, bahagia. Ada pula kata ada keluarga, bahagia. Bermacam2 kata boleh membuahkan bahagia. JAdi rumusnya bahagia itu ada dimana2. Di sini aq kumpulkan beberapa definisi bahagia seperti yang dikatakan oleh orang2 disekeliling ku.

  • Makan biskut peanut butter cecah air susu cokelat HL. Memang heaven! - senior TESL.

  • Kalo hari2 dapat makan kentang goreng kan besh. - budak bawah umur.

  • "Saya ada impian". "Apa?" "Saya nak travel". "Jauh ke?". "Jauh juga". "Wow.....mau pegi mana? Hong Kong ke? Taiwan ke?" "Bukan..saya mau pegi itu Sungai Wang." -bekas rakan sekolah.

  • Gua teringin nak belasah Fender Telecaster kaler itam tu. Campur plak cabinet amp marshall. Lengkap hidup aq!! - bekas pekerja kedai buku.

  • Pergh....BMW 5 series. Kalo dapat gua lenjan 190 kat highway guthrie. - Kawan kereta

  • Balik ni kalo dapat pekena roti canai dengan teh ais mantap!! - Pengajar kontrak.

  • Dah abes buat AE. Bahagianya!! - TESL

  • Alangkah beshnya kalo dapat tatap muka awak sekali lagi. - Man karat

Tuesday, October 27, 2009

A decade under the influence

To hell with you and all your friends, to hell with you and all you friends its on!

Semalam

  • Penunggang motorsikal adakalanya di-rate sebagai pengguna jalan raya kelas kedua. Golongan ini sering didiskriminasi. Pelbagai gelaran juga diberi kepada mereka seperti penyemak jalan raya, orang miskin, peragut dan juga rempit.
  • Aq tak puas hati degan senario sebegini. Memang diakui terdapat golongan penunggang motor yang memang patut di diskriminasi. Rempit yang takde akal. Anak2 muda yang nak kena lempang. Aq pon talk puas hati dengan depa. Tapi bukan semua perlu di layan buruk.
  • Cuba bayangkan yang menunggang motor tu ialah ayah seseorang. Pakcik seseorang. Abang seseorang. Anak seseorang. Mereka dalam perjalanan ke tempat kerja untuk mencari rezeki demi keluarga. Atau pun pelajar yang gigih menunggang ke kelas demi secebis ilmu.
  • Orang2 yang bongkak, bukan semua penunggang motor itu rempit. Mereka manusia juga. Treat everyone equally. Jangan sebab ko bawak kereta tiga palang ko nak eksen dengan orang lain. Logo motor Yamaha pon tiga palang tau!
  • Aq juga penunggang motor. Walau pun dah berkereta aq still sayang motor dan menunggangnya ke tempat kerja, kedai atau pon gerai nasi lemak. Aq takkan pernah jadi orang sombong yang memandang penunggang motor hina.

Wednesday, October 21, 2009

D.A.H.S.Y.A.T

Umum mengetahui bulan2 selepas puasa amatlah azab bagi mereka yang tidak mengenal erti kira2. Azab itu terasa hingga menusuk ruang kalbu yang menipiskan lapisan iman dan kesabaran yang sedia nipis.

Di saat ini juga para manusia akan mula berangan dan berimaginasi. Wild dream kata orang putih. Kami di tempat kerja bangi juga tak terkecuali bermimpi liar. Mimpi liar kami lebih terjerumus kepada perkara2 yang ingin dibuat selepas gaji masuk. Berikut adalah petikan kata2 yang aq sering dengar hari2:

  • "Aq kalo gaji dah masuk aq dah tak lepak dengan korang. Aq lepak degan anak2 datuk je." -Abang kacak

  • "Kalo gaji masuk esok aq mintak MC seminggu terus. Aq nak lepak genting seminggu. Apa barang datang kerja: - Jejaka miskin

  • Aq kalo gaji masuk aq shoot terus gi Ikea. Aq nak order meatball dia. 2 set tau. Satu aq nak baling kat orang beratur belakang aq. Baru dia tau betapa kayanya aq. Satu lagi aq makan la." - Pemuda Utara

  • "Gua kalo gaji masuk, awek call aq mintak clash terus". - Fernando Beach Ball

  • "Kalo gaji masuk aq tak pandang dah Kak Ani (pengusaha kantin)" - Orang lapar

  • "Bagan lalang layan seafood. Kemudia terus layan shisha kat 15. Sambung plak karaoke 3 jam. Pastu layan Chicken McDeluxe set besar!!" - The three Amigos
Keji kan?

Its okay

Its okay if you want to go away

Tuesday, October 13, 2009

Donald Trump in a week

Berikut ialah cara-cara berjimat tahap dewa. Segala teknik2 ini telah di uji oleh penulis sendiri.Ternyata berkesan.
  1. Duit dalam wallet musti displin. Sebagai contoh, jika anda berazam untuk membawa RM10 sehari, bawa hanya Rm10. Jangan bawak lebih 10 sen pon. Kalo ada lebih, anda akan gagal.
  2. Makan seminima mungkin. Ada banyak cara untuk makan dengan harga minima. Satunya ialah makan ketika bukan peak hour. Contohnya makan pada pukul 3 petang bukan pukul 1 tgh hari. Ini kerana makanan pada waktu begini sudah tak diingini sangat., maka tokey kedai akan bagi harga cincai2. Kalo untung leh amik lauk banyak2 harga murah. Lagi satu tektik ialah sorok ayam bawah nasik. tapi harus diingat. Haram!!!
  3. Katakan TAKNAK. rokok, TAKNAK. minum pagi TAKNAK. Alamanda TAKNAK. Plaza Lowyat, TAKNAK. Karaoke TAKNAK.Pendek kata apa yang takde dalam bajet, katakan TAKNAK. Harus berhati batu disini.
  4. Bawa bekal. Bagi sesetengah lelaki ini mungkin mengguris ego mereka. Tapi bagi mereka yang nak jimat, ikut cara ni. Lnatk pi la ego calar ke apa ke. Bukan suruh hangpa drag ke bogel ke.
  5. Jatuh sakit. Cara ni paling jangan ikut. Memang tak masuk akal.

Tuesday, October 6, 2009

Aq demam

  • Waktu demam membuatkan aq banyak masa untuk berfikir.
  • Jadi aq pun berfikir tan[pa henti sambil meletak tangan atas dahi.
  • Seminggu lagi abang aq akan bernikah.
  • Raya hari tu kawan aq tiga orang bertunang.
  • Kawan2 aq dah mula cerita pasal tunang, kahwin, hantaran dan ubat kuat.
  • Apakah makna semua ini?
  • Setelah aq berfikir aq mendapat jawapannya.
  • Jawapannya ialah mereka sudah tua. Aq masih muda remaja.
  • Sekian.

Monday, October 5, 2009

Weird

  • Nothing much happen to me recently.
  • Nothing interesting to be shared with anyone.
  • No ideas that circling my mind currently.
  • So I decided not to write about anything for this entry.

Wednesday, September 30, 2009

For you

mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dalam hidupmu, dalam hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku

ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja

Credit to UNGU

Sunday, September 27, 2009

K.A.M.U

Cinta yang tulus dalam hatiku
membuang hasrat mimpiku
tuk bisa menyatakan sayang
tuk bisa mengungkapkan semua
pada dirimu

Tak mungkin bagiku tuk memilikimu
segala rasa yang pasti tak mungkin
tuk bisa kau terima semua
tuk bisa kunyatakan rasa
kucinta kamu

Ketika bunga tak bermekar lagi
dan dunia tak mungkin berputar lagi
saat cinta tak membakar hati ini
kau kan tahu betapa aku mencintaimu
betapa aku menginginkan kamu

Tak mungkin bagiku tuk memilikimu
segala rasa yang pasti tak mungkin
tuk bisa kau terima semua
tuk bisa kunyatakan rasa
kucinta kamu

Credit to UNGU

Thursday, September 24, 2009

R.A.Y.A

Selamat hari raya kawan2. Berlalu lah sudah ramadhan,sebulan berpuasa,. Eh, mcm lirik lagu raya je.Haha. Pape pun i had a great raya. Things are not the same for this raya since Im working now. Boleh dikatakan inilah pertama kali aq menyambut raya sebagai seorang dewasa.

Untuk blog entri kali ni aq tak mau bercerita pasal pengalaman raya dengan terperinci. Cuma aq nak kongsi beberapa trivia raya dengan korang semua. Enjoy.

  1. Raya sebagai seorang pekerja kurang feel nya. Kalo tak caya cuba korang kerja.Belum cuba belum tau.haha.
  2. Aq paling tak suka dengar lagu raya. Nanti gua raya semacam. So sepanjang jalan raya, aq pasang lagu2 alternatif seperti Mama Do oleh Pixie Lot dan Superman oleh lucky2.
  3. Buat pertama kalinya aq mempraktikkan salam kaut pada sesi bermaaf2 sesama keluarga. Menggeletar tangan aq menghulurkan sampul raya bercorak KPTM. Muka senyum, hati tuhan saja yang tau.
  4. Tahun ni aq tidak membeli tshirt,kemeja atau jeans raya. Ini semua berpunca dari ketidak-ingin-an aq untuk membazir. Pakai sahaja apa yang ada. Baju biar lusuh, dompet biar banyak duit RM10 (rhyme weh!! LOL)
  5. Untuk kelihatan unggul memakan masa sebulan, untuk kelihatan tidak unggul megambil masa sehari je. Buktinya, lihatlah perut ku? Unggul kan? ;D
  6. Sebagai orang bekerja, aq musti ada skill borak dengan orang2 tua. Jadi sepanjang raya ni, aq cuba berborak2 dengan pakcik2 yang aq jumpa. Susah la. Depa tak lawak. Tapi kena cuba juga.
  7. Antara tema yang popular untuk berborak dengan pakcik2 ialah Lebuhraya, jalan pintas, harga rumah, harga ikan dan ayam, kahwin, politik dan adat di kampung. Tiada langsung topik2 yang aq suka seperti Manchester united, Honda civic atau pun hot chick.
  8. Aq menjadi juara pertandingan kad raya antara kawan2 tempat kerja. Aq dapat paling banyak iaitu dua keping. Satu dari Cik Amir Syafiq yang kacak dan satu lagi dari marka Taufik Batisha yg kacak jugak. Thank you!
  9. Night life di Seremban sangat tiada night life. Ini diakui oleh aq sendiri setelah meraya tanpa tujuan di bandar seremban pada malam raya. patut la Nazmir asek nanges malam2 ngadu kat aq.
  10. Aq rasa jamming dimalam raya telah menjadi rutin aq dan adik beradik lelaki aq. tahun ini kami jamming lagi. Antara lagu2 yang berjaya di main ialah Bila aq sudah tiada oleh Hujan. Sejam main satu lagu je. Kata otai. Haha
  11. Tengah syiok2 main lagu leleh tu, terdengar budak2 studio sebelah bantai layan Muse. Tercabar dengan lagu2 mereka, kami man lagu hujan tu berkali2 tanda protes. :D
  12. Mengambil gambar dengan SLR memang susah.Penat belajar dengan ayah aq, tapi tak paham2. Setakat pakai setting auto tu, baik pakai kamera hp je.Jangan jadi poyo.
  13. Orang Malaysia memang tak reti beratur.
Sekian. Ini antara pengalam aq semasa raya. Harap2 raya korang lebih meriah daripada aq.Adios!

Sunday, September 13, 2009

Memori


  • Semalam kami mengadakan gathering batch TESL 2009 bertempat di Bubba Gump shrimp restaurant di The Curve Mutiara Damansara. Acara julung2 kali ini di anjurkan oleh cik Afifah yang ceria dan dibantu oleh rakan2 lain termasuk diri aq.
  • Setelah beberapa bulan terpisah, kami berjaya juga mengumpulkan seramai 21 orang untuk berbuka bersama2 dan mengembalikan nostalgia UiTM dahulu. Kelihatan muka2 para peserta di hiasi oleh senyuman dan gelak tawa yang membayangkan betapa happy-nya mereka.
  • Bertempat di mutiara Damasara, kami berkumpul tepat pukul 630. Aq datang bersama Afiq dan Epifah Othman. Mereka semua berpakaian ranggi dan stylish.Aq pon ranggi juga. Dengan menaiki automobil Afiq yang baru dibeli dan bernama Budak Kuala Lumpur, kami menyusuri jalan dari Kelana Jaya menuju ke Mutiara Damansara. Seperti biasa kalo tak jam tidak sah.
  • Setelah semua ada, kami pon memasuki restaurant yang berasakan filem Forest Gump itu. Kami ditempatkan di sebuah bilik yang diberi nama Forest room er..ke Bubba room.Mana2 je la.Haha.
  • Kelihatan juga Cp, Dila, Sep, Oni, Rieqa,Amal, Arif dan ramai lagi. Walaupun tidak semua berkumpul, kami tetap rasa gembira. Perbualan kami didominasi oelh cerita2 mengenai kerjaya masing2. ada yang cite pasal KPTM, cite pasal gaji, cite pasal mentor dan ketua jabatan dan ada juga yang bercerita mengenai harga ikan di pasaran.
  • Sambil menunggu jamuan, kami sebok mengambil gambar beramai2. Terdapat banyak posing yang sangat kreatif ditunjukkan oleh para peserta. Kami pelajar TESl.Kami memang riuh. Kalo datang kampung aq dah lama kena parang dengan Haji Hasan.
  • Makan pun tiba dan azan pun berkumandang. Setelah bacan doa oleh saudara Bobo, kami mulakan sesi makan2. Kelihatan para peserta lelaki makan tanpa sebarang kompromi. Begitu juga peserta wanita yang makan tanpa segan silu. Baguih dok ado.
  • Selepas makan atau pun sewaktu makan, kami masih kecoh2 dan mengambil gambar. Memang meriah. Aq rasakan bahawa kami ialah pelanggan terkecoh di restaurant itu. "Jangan dia caj lebih sudah la", kata hati kecil ku sambil cilok kentang goreng Naja.
  • Banyak cerita dan insiden menarik sepanjang pertemuan kami. Ada cerita hangat, ada cerita kacak, ada juga cerita masin. Kami benar2 saling merindui antara satu sama lain. Pertemuan ini digunakan sepenuhnya bagi mengembalikan zaman kegemilangan kami.
  • Kami sedar umur kami makin meningkat. Kami juga takkan dapat bertemu sekerap dulu. Tapi persahabatan kami tetap akan kekal hingga keakhir hayat. Sayang korang semua.
gambar credit kepada Mr Faliq

Friday, September 11, 2009

Ayat- ayat cinta


  • Last night was a pretty odd night. Without knowing the reason I felt restless and lonely. Maybe its just another mood swing.Sissy!!
  • This morning I had a toast for my shur. Didnt really have the appetite to eat. Right after sahur I went to bed again. What an active person am I. ;D
  • Woke up a liltle bit late for work. So I practiced my 2 minutes bath skills. Its a really handy skills especially when you are late for something important such as work, class or date. Maybe in the future I will write about the skill that I've perfected afyer so many years of training. Trust me, you can have a really good bath in only 2minutes. Halal dan suci lagi.
  • Drive my car to work as usual. Actually I miss riding my bike to work. But since my energy level for this weak is quite low, I think its better for me to drive. Oh god! Please give me back my energy. Really need it.
  • I have no class on Friday. So today technically Im not working. Just enjoying myself at the college. So people, if you are free like me just gimme a buzz. We can have a good chat about anything and everything.
  • One last note, this coming saturday (tomorrow) there will be a gathering for my batch. Relly looking foward for the event. I miss everyone. See you there friends and shrimp. Yummy!!

Wednesday, September 9, 2009

I remember

  • I remember the class time during my days in UiTM. There was this one person named Juraimi Omar. He was the joker of the class. Everything about him is funny. Even when he gave salam to everyone, the whole class would start to laugh. What a character.
  • Then there was his sidekick a.k.a my bestfriend, Zul Hadi Kamardin. He was funny too. With his plumpy and cute look, h managed to make everyone smile. Me and him always hang out together and talk about girls. Yes, we were pervert back then. But its normal for guys to talk about girls aite?
  • Ben was the 'abang' of the group. As cool as a cat was his characteristic. He was quite a mysterious guy for m. Always kept everything by himself. Nevertheless he is one hell of a good friend.Great guy.
  • Adris was my twin. People say we look a like. I think so too. Haha. The guy from Klang who always gave us a ride on his magnificient Gen 2. A red devil too just like me. Enjoy doing things with him. Another great guy.
  • Beside that, there is this guy who has the same name with me. But people called him Bobo. A happy-go-lucky guy. Never once in my student 's life, I saw him having a hard day. I wonder how he managed to be happy all the time. Care to share the secret with me Bobo? ;D
  • Then there were other guys too like Afiq, Syameer, Arif, Hilmi, Ajei and many more. Really miss those guys and I hope that one day we can hang out together and talk about the good times we had together.

Monday, September 7, 2009

L.O.V.E

Things we do for love
Out of this world, extraordinary

Sunday, September 6, 2009

Semalam yang hangat

  • Tajuk entri kali ni kredit kepada Wings. Semalam walaupun sejuk, aq terasa bahang kehangatannya. Perinciannya tak perlu dicerita kerana aq memang kedekut kongsi cerita2 manis dengan korang. Haha.
  • Apa yang korang buat bila perlu memilih antara dua pilihan? Dua2 sama molek, sama mantap, sama besh.Pendek kata seperti melihat bayangan satu pilihan yang sempurna melalui cermin.Takde beza.
  • Biasanya aq tak pandai bab2 memilih ni. Aq selalu tersalah pilih. Sebagai contoh hari tu aq salah pilih lauk. Lauk daging kicap dengan kentang goreng sambal. Aq telah memilih kentang tersebut sedangkan aq tau bahawa aq sudah mengambil begedil ketang. Sepatutnya aq amik daging. Korang paham tak apa aq cakap ni? Tak paham sudah.
  • Kadangkala, aq akan biarkan sahaja dilema ini sampai nanti suatu masa aq tak dapat apa2.Sebagai contoh semasa aq darjah 5, ibu aq suruh pilih nak jaket jenama Chargers outfiter atau Tshirt jenama B.U.M. oleh sebab aq keliru tak tau memilih, akhirnya aq tak dapat apa2 sebab SOGO dah nak tutup. Menyesal tak sudah.
  • Jadi apa yang dapat disimpulkan disini ialah pilihan sentiasa ada. Cuma perlu pilih yang terbaik. Tambahan pula pilihan ini melibatkan masa depan. Jangan perjudikan masa depan hanya untuk keseronokan sekarang. Ini ayat dari sifu aq.
  • Sebagai penutup aq ingin menyampaikan serangkap lagu.Terimalah
"Cerita kedai kopi.Cerita kedai kopi.Tiada hakim tiada saksi.Cerita sensasi di kedai kopi."


Sekian

Saturday, September 5, 2009

Aku membebel

Hari ni aq ke Bangi lagi. Umpama rumah kedua. Waktu pagi pergi berpakaian pejabat untuk bekerja mencari rezeki. Malam berseluar jeans sedia untuk berjoli.Haha. Memang hidup aq sekarang terarah ke selatan. Tiada lagi ke utara kerana kawan2 dah makin kurang di sana. Yang ada pon mcm dah tak mau jumpa.

Tadi aq,Kepah dan Torres (nama baruu Fariz) berpesta di restoran ayam segera. Dah lama kami mengidam benda tu. Sejak kali pertama kami terliur ketika melihat katalog ayam didalam akhbar Metro, baru malam ni kami berjaya membelasah ayam.Sedap.

Korang pernah dengar iklan di radio pasal Shrimp stick. Ala yang pasal abes udang dilaut sbb KFC amik jadikan makanan tu. Torres sangat teruja dengan iklan tu. Jadi dia dengan selamba order set Shrimp stick. Tapi bak kata orang malang tidak berbau. Ketika dia mendapat hidangan itu, mood beliau telah lari. Ini kerana shrimp stick itu indah khabar dari rupa. Dah la tak besar, kecik nak mampos, rasa pon macam udang steambot cucuk2 je.Apa jadah semua ini. Adakah udang di laut abes sebab nak buat benda kecik tu? Torres makan sambil menyumpah dalam bahasa utara. Aq paham sebab aq suka orang utara.

Selepas belasah ayam, kami menuji ke Restoran Bibi 1 Maju. Stylekan nama mamak ni. Macam haram. Kami kesana dengan niat untuk pekena shisha hasil air tangan kawan aq bernama Halil. Ke nama dia Khalil. Atau pun Alil. Mana2 la. Dia tokey shisha sana. Shisha dia sedap. Dia pon kacak. Kombinasi hebat untuk melariskan jualan.

Malam ini kami pekena perisa apple lime mint hasil nukilan Halil.Dia rekemen. Nasib baik sedap.kalo tak memang aq kasi pecah botol shisha tanda protes.haha.Gurau je.Jangan marah. Sedap sangat. Gua hisap sampai tinggal rasa arang je. Di sana kami di datangi oleh student2 seperti Fhit, Nana,Hajar,Paan,Yuni dan ramai lagi. Selain itu ada juga Ira yang aq berjaya racun supaya keluar. Hebat btol aq.Haha.

Kesimpulannya malam ini aq berasa happy. siapa berani spoilkan mood aq memang aq tampaq kepala dia kasi berpinar. Aq dah ada jambang. Kena jadi garang. Baru orang takut. "wau abang tu garang a" kata awek di meja sebelah sambil mata menjeling2 wallet aq. Damn!

Friday, September 4, 2009

Mood swing

  • I had a mood swing yesterday. Someone said something that should not be said in front of me. I hate the word, or name to be precise. Simply put, I just cant hear the name at all. It makes me want to kill someone.
  • It was totally an accident. The person said the not-so-good name unintentionally. I forgive that person because obviously she was innocent. But it really effect my mood up until night time.
  • I wonder why in the world I acted like that? I was such a small incident and I took it seriously. I need to loosen up a little bit. So what if the name bring bad memories to me? I shouldn't be affected by that name cause its just a name.
  • Last night I made a vow to myself that I wouldnot be affected by the name anymore. To hel with the name. There are tonnes of things to do beside having a mood swing. Plus mood swing is only for the fragile hearted. Im strong. As strong as Shrek.
  • Kau boleh pegi .........

Wednesday, September 2, 2009

Grafitti

I read this written piece on a student's desk while i was in class. Its quite funny but then again there is some truth about it.Enjoy!

" One night, I looked at the moon and the moon said to me, "Why dont you leave her if she only makes you cry?". I smiled and said back to the moon " Would you ever leave your sky?". The moon answered "Hell Yeah!!".

I was speechless.

Tuesday, September 1, 2009

Suasana

  • Cuaca hari ini amat tidak membantu kepada pendidik seperti aq. Cuaca hujan yang tidak henti2 boleh dijadikan alasan oleh para pelajar untuk tidak datang ke kelas. Tambahan pula cuaca yang sejuk membuatkan semnagt berapi2 padam tiba2.
  • Dua tiga menjak ni aq kehilangan mood untuk menulis blog. Semua kerana beberapa peristiwa tak besh menimpa. Tak mau tulis kat sini.Kalo nak tau sila tanya aq personally.haha.
  • Malam ini septatutnya aq membuat persiapan untuk kelas pada hari esok.tetapi malangnya keadaan dan juga hati membuatkan aq melekat di depan laptop selama lebih kurang sejam.
  • Sudah2.Buang semua perasaan tak besh dan malas. Tak nak sudah. Aq nak buat kerja aq.cukup bulan dapat gaji boleh bantu ibu bapa.cewah!!
  • Oh ye. Esok mau gi bagan lalang layan seafood dengan geng KPTM. BErani meh a join. Kami ganas.

Thursday, August 27, 2009

You

This one is for you
Yes you
Im sorry for being so insensitive
Punch me on the face and scream at me untill my ears bleed.

Tuesday, August 25, 2009

Damn dirty thing




A friend said to to " Its been 8 month. I think its about time you find a new one". Another friend said, "No GF? No fun la u Izzat. Get one then you can join our club". The same goes with a friend of mine when he said " You need to move on. Wake up and dont be too choosy".

Dear friends, thank you for all the opinion, ideas and advices. I really aprreciate your concern. But what I can really say right now is Im not ready to be in love again. After 3 painful yet educational experiences, I dont think Im ready to get involve with someone seriously.

"Dont you miss being in love?". Of course I do. For those of us who have had the experience of being in love, will miss the 'special' feeling whenever we are sad and alone. Yes I do miss to have someone to call as mine. I miss the god morning messages early in the morning and the cheezy goodnight messages late at night.

But,there is no point to be in love if Im not 100% committed to it. For the time being, I prefer to be alone. Hakuna matata. I love my life right now. Its not that Im still living in the past or I just can trust love anymore. All I need is time. Im sure, sooner or later, the time will come when I will seek for love again.

For my friends who are concern about my well being, thanks alot. You guys mean alot to me.

Arigato.

Monday, August 24, 2009

Salam Ramadhan

  • Ramadhan tiba lagi. Aq suka Ramadhan. Bulan ni aq rasa aq ada superhuman strength. Pastu hati aq rasa tenang selalu. Takde la asik pikir pasal bekas gf, pasal duit, pasal bil dan pasal lesson plan. Aq rasa inilah nikmat Ramadhan.
  • Tapi Ramadhan kali ini bermula dengan tidak lancar. Ini berikutan keadaan tubuh aq yang demam. Ini memaksa aq berubah dari seorang yang ceria kepada seorang yang pasif. Hampir dua hari dihabiskan dengan bergelimpangan diatas katil. Seluruh badan rasa sakit2.
  • Nenek aq kata "sabar lah.Ni dugaan tuhan." Aq dengan redha bersabar menghadapi dugaan ini. Tekak pon rasa tak besh je.
  • Berikutan tekak aq tak lancar, aq terpaksa menjauhi air2 sejuk dan menyegarkan seperti air tebu ais, air oren ais atau pun air limau biru ais. Alangkah terilan rasa hati ini ketika melihat tong air kaler2 di bazaar. Tapi kerana menjaga kesihatan, aq relakan semua itu. Just you wait you cordial drinks!!!

Monday, August 17, 2009

Hari hujan dan hatiku

Sekarang aq rasa mother nature kurang menyebelahi diriku. Asalkan aq membawa motor ke tempat kerja, hari tu akan hujan. Kalo hujan gerimis mengundang tak pe juge. Ini hujan lebat giler. Kumpulan Hujan pon tak lebat macam tu. Masuk minggu ni dah 8 kali aq berhujan ketika balik kerja. Teringat zaman belajar dulu.

Ingatkan student uitm je kena hujan.Ini dah jadi pensyarah pon kena juge. Tak cool betol dimata student2. haha. Tapi aq tak kesah sangat. Berhujan berpanas aq still sayang motor aq. Cint pertama tu. Adatlah. barang lama musti dah tak solid. Nak2 dengan kemunculan orang baru yang lebih cun, memang a orang lama ditinggal2kan.

Tapi aq still sayang mereka berdua. Baru atau lama aq tak bezakan.Kaseh sayang aq terbahagi sama rata. Pandai2 la aq meluangkan masa dengan mereka. Kalo hari ni aq bermanja dengan WNA, esok aq bermanja dgn WSV. Penyayangkan aq?

Akhir kata kepala sudah kena hujan perlulah mandi kerana kelak mengundang demam dan duka. Kepada kawan2 tak sabar nak tunggu hari minggu lagi. Kita joli sakan lagi ya.

Friday, August 14, 2009

Persatuan

Sudah lama rasanya tidak menulis. Aq sibuk dengan tugasan2 di kolej yang semakin menimbun. Biasalah, Dr.M juga kadang2 tiada masa senggang untuk menulis diblog kegemaran ramai beliau.

Sekarang ni Geng KPTM Bangi yang diangotai oleh Ayahanda Shaari, Kepah, Ira dan aq sudah bertambah ahli. Ini ahli tetap bukan ahli hantu macam Nazmir. Masa sekolah dia suka sign up nama untuk mana2 persatuan pastu tak datang perjumpaan. Nakal btol. Nama ahli baru kami ialah Fariz, seorang pensyarah business dan marketing. Rumah ibu bapanya di Batu 3.

Fariz menjadi ahli baru kami setelah lulus beberapa siri ujian dan ritual. Kumpulan kami bukanlah sebuah pertubuhan kongsi gelap yang mengamalkan budaya liar. Cuma ada biasa bagi orang baru, perlulah diuji. Orang masuk asrama kat UiTM pon kena uji.

Pertama sekali kami uji kepantasan dia datang ke KPTM Bangi. Geng kami memang selalu datang awal kecuali Ira. Dia selalu bangun lambat. Sbb tu kami tgh berpikir utk gantung keahliaan dia. Tujuan kami datang awal ialah mematuhi pertauran kolej dan menikmati breakfast bersama. Sambil2 itu mengusik Kak Ani cafe dgn harapan dapat diskaun. Ternyata Fariz lulus ujian kami kerana dia sering sampai awal dan mampu membelasah Mee goreng lauk sotong bersama kami tiap2 pagi.

Kemudian ujian Dayak. Memang menjadi ritual kami setiap Jumaat utk berhibur menonton gelgat Dayak di bazaar masjid. Dayak ialah penjual ubat yang terkenal. Dia mampu menarik penonton dengan persona yang dimiliki. Sekali lagi Fariz lulus ujian Dayak kerana dia juga turut terhibur melihat Dayak. Bagus!

Seterusnya ujian cendol. Tindakan ini ialah yang paling radikal kerana kami secara bersembunyi dari boss keluar dan menikmati cendol Bangi. Ini bukanlah kesalahan kerana menurut peraturan, sesiapa yang keluar lama sahaja perlu mengisi borang. Kami keluar setengah jam sahaja. Namun kepada sesiapa yang berhati tikus akan cuak badak sekiranya keluar dari kolej tanpa mengisi borang. Fariz ternyata seorang berhati singa kerana dengan selamba mengikut kami minum cendol sambil berangan2 mahu makan karipap sardin. Mana nak cari karipap kat kedai cendol???

Ujian terakhir ialah besi keliru. Ujian ini memerlukan seseorang untuk meleraikan dua keping besi menggunakan kreativiti mereka. Besi keliru itu ialah milik Farid a.k.a roomate aq. besi itu agak mengelirukan. Aq sendiri mengambil masa seminggu untuk menjadi seorang pakar besi keliru. Sekarang aq boleh mendabik dada. Fariz hampir2 gagal ujian ini, tapi oleh kerana belas ihsan aq dan Kepah, dia berjaya lulus. Itu pun setelah kami ajar dia step by step.

Sebagai kesimpulannya, geng KPTM Bangi hanyalah geng yang ditubuhkan atas dasar setia kawan dan memerlukan teman. Oleh itu, sesiapa yang mahu join kami silakan. Pintu kami sentiasa terbuka.

Wednesday, August 5, 2009

Kepesatan ekonomi serta kewangan semasa

Oleh sebab aq tgh dalam mode 'holiday hangover' aq memutuskan untuk menulis mengenai trip ke Kuantan lambat sket. Ini kerana aq tidak berkeupayaan menulis blog yang terbaik yang bersesuaian dengan pengalaman aq ke Kuantan. Pengalaman baik perlu disertakan dengan entri blog terbaik. Tak gitu?

Sedar2 dah sebulan lebih aq menjadi pemakan gaji dan pengajar di Kolej hebat Bangi. Aq rasa aq patut celebrate kejayaan aq ini degan minum di mamak dengan dihidangankan air teh o ais. Aq tak reti lepak2 starbuck ni. Aq buka orang kaya. Nak order pon tak reti. Buat nervous je g sana. Daripada malu baik la aq minum kat mamak.Leh buat muka garang. Musti air cepat sampai.

Aq hari2 cakap bahasa inggeris dalam kelas. Naik berbelit lidah aq ni. So aq decide utk tulis blog dalam bahasa melayu so that aq dapat melatih keperkasaan aq dalam bahasa ibunda. Tapi ada juga kawan2 menempelak tindakan aq dengan mengatakan blog aq menggunakan bahasa rojak. Ayat pon belit2. Tapi aq tak patah semangat.Bahasa Rojak? Mana ada! Hell no!!


Monday, August 3, 2009

Kuantan

  • The trip to Kuantan was a blast!
  • Eventhough the unexpected happened, we still had a great time. This is what I call blessing in disguise. everything happen for a reason, or many reasons.Haha.
  • Wil update the details and pictures later.
  • Thank you. ;D

Tuesday, July 28, 2009

...

NORTHERN DOWNPOUR

If all our life is but a dream
Fantastic posing greed
Then we should feed our jewelry to the sea
For diamonds do appear to be
Just like broken glass to me

And then she said she can't believe
Genius only comes along
In storms of fabled foreign tongues
Tripping eyes, and flooded lungs
Northern downpour sends its love

Hey moon, please forget to fall down
Hey moon, don't you go down

Sugarcane in the easy mornin'
Weathervanes my one and lonely

The ink is running toward the page
It's chasin' off the days
Look back at both feet
And that winding knee
I missed your skin when you were east
You clicked your heels and wished for me

Through playful lips made of yarn
That fragile Capricorn
Unraveled words like moths upon old scarves
I know the world's a broken bone
But melt your headaches, call it home

Hey moon, please forget to fall down
Hey moon, don't you go down

Sugarcane in the easy mornin'
Weathervanes my one and lonely

aq suka lagu ni.
aq malas menulis

crdt to azlyrics.com

Monday, July 27, 2009

Heaven or Hell

Baru-baru ini cara penulisan blog aq sudah bertukar wajah sedikit. Tiada lagi bullet2 yang memisahkan idea-idea di dalam perenggan. Ramai kawan2 tanya mengapa? Jawapan aq seperti biasa "Suka hati aq lah". haha.Bukan bermaksud nak kurang hajar. Cuma melawak dengan nada serius. Kawan2 rapat faham la.Kalo yang tak rapat dan rasa tersinggung tu tak tau lah aq nak buat apa. Tak reti la nak pujuk2 ni. What de hell kan??

Ketika nukilan ini ditulis kehidupan aq dan Kepah, rakan sekerja aq, adalah amat tenat. Kami dijangkiti virus malas yang amat sangat. Ini semua berpunca dari keputusan pihak atasan memberi cuti kepada our beloved students. Seminggu depa tak de.Justeru itu, hari2 di kolej dipenuhi dengan aktiviti makan, berjalan di Alamanda, Pasaraya "Mega" Warta dan main Facebook. Bagi setengah orang mereka akan kata Heaven. Tapi bagi kami this is Hell. Bayangkan kepala ngatuk, bosan dan takde awek. Apa nak buat dalam keadaan macam ni. Dah a tgh hari tadi kami pekena nasi sepinggan sama air kaler2. Damn you!!

"Bosan!!" jerit Kepah mengisi segenap ruang bunyi di dalam bilik aq. "Mai pekena cendol kat mamak lori tu". Kataku tanpa memandang sekujur tubuh Kepah yang sedang menggeliat umpama godzilla. "I like!!" jawap Kepah sambil angkat ibu jari tanda setuju.

Owh aq call ayahanda join sekali.

Macam Hell kan hidup aq minggu ni???

Izzat 3

Being me is not that hard. I considered myself as a very simple guy with a mediocre needs. I never complaint about anything eventhough I am discrminated. For example during my time as a part timer at a bookstore in Shah Alam, my wage was deducted RM60 per month for the deposit of my uniform. All together it will cost me RM120 and according to my lovely manager, I will get back the money once I received my last payment. But in the end I didnt get the money back when I received my last pay as a bookstore keeper. Suprisingly, I didnt complaint at all. Im just plain lazy to go to the bookstore and see my lovely manager.Kira halal je la~

I also do not mind giving others what supposedly is mine. During my time as a student, I went for camping trips plenty times. Of course on a camping trip, me and my friends are required to sleep in a tent. I always give up my place in the tent and sleep outside. I feel more comfortable doing that. Plus sleeping with 4 smelly guys in a small tent is not a good experience for anyone,including me. Ahaks!

But at times, I do have complicated needs and unnecessary demands. I do want to own a Honda Civic,with a hot chick by my side and a gold credit card. Plus I would be nice if I have an expensive watch along with an i phone that has Garmin software inn it so I wont get lost in KL anymore. Besides that I would love to make Perhentian Island as my private hangout place. Owh,its really nice to dream ya? In the end Im just a simple guy with simple needs. So dont hesitate to buzz me girls. haha ;P

Sunday, July 26, 2009

Budget

I've received my first payment for my first job as lecturer last week. I didn't expect that the pay will come out so soon. Thank god. I am so excited and thrill when I see the pay slip. As if I am the happiest person in the world. Nevertheless, I need to use the money wisely.

Im buying a car. According to the plan, the car will be arriving next week. So starting from next month I have another commitment. The car would cost me a fortune. But I think, this is the right time to own a car. Owh, by the way, its a white Myvi. Cant wait to drive my own car.

Earning big buck is everyone's dream including me. So far I am satisfied with the pay that I get from my work. Beside using it for myself, I can also help my parents to pay the bill. Since I am staying with them, I need to do something for return. Maybe not much, but I hope it can lessen their burden.

All in all I would say that working is fun because at the end of the month you will be paid. But we need to be honest in doing the work. If we are being honest, insya allah the payment that we get will be halal.

Wednesday, July 22, 2009

Pekerjaan dan anda

  • Semasa jadi student part 8, iaitu 6 bulan yang lepas, aq jarang mengenal erti pagi dan berita semasa.
  • Bangun pagi2, berusaha keras mencari rezeki? Hell No!! Itu bukan aq. Penyiksaan tahap tinggi jika aq terpaksa bangun waktu pagi dan menjalankan tugas yang sememangnya aq tak suka.
  • Boleh dikatankan, pagi dan aq seperti air dan minyak. Memang tak ngam. Satu2nya hari aq bangun pagi ialah untuk pergi ke kelas. Tapi balik je dari kelas tidur semula.Assignment berlambak pon, tak pernah aq hiraukan. Waktu malam lebih afdal, kataku sambilberbaring selepas makan nasi Hakim. Yummy!!
  • Tapi itu semua cerita dulu. Waktu aq masih muda dan mentah. Rambut pun masih mampu berfesyen2. Sekarang aq sudah bekerja. Bangun pagi ialah satu kewajipan. Berat atau tidak, itulah yang terpaksa aq lakukan hari bermula Isnin sehingga Jumaat. Cuma kadang kala terlajak tido. Azab juga bawak motor laju2 nak gi kerja.
  • Berita semasa juga menjadi santapan ku setiap pagi.Bukan aq, aq perlu kelihatan knowledgeable dihadapan murid2 sekalian. Baru a diorg tabik sama aq. Baca paper selalu. Musti IQ tinggi, kata murid2 aq dalam senyap.
  • Aq dah dewasa.Benci!

Sunday, July 19, 2009

Cita - cita

  • Kecik2 aq suka ikut trend terbaru.Pantang ada benda yang hype musti aq nak join. Memang perangai budak kecik betul.
  • Sewaktu masih tadika abim, cybercop menjadi pujaan. Siapa budak lelaki tak tengok cybercop dianggap kolot dan selalu dipulaukan. Teruja btol setiap petang Selasa pukul 5.
  • Cita-cita pertama aq ialah menjadi cycbercop hijau. Si hijau ni lebih merupakan sidekick kepada cybercop merah. Selalunya cerita watak berkostum gini, merah ialah hero. Aq tak mau jadi hero sbb abg aq dah cop dulu. Malas berebut. Matangkan fikiran aq??
  • Kemudian setelah memasuki alam sekolah rendah, cycbercop sudah basi. Setiap kali nampak anak2 kecik bermain sambil memakai topeng watak2 sebegitu, aq akan tersengeh dan berkata dalam hati aq "heh, budak2."
  • Ketika ini, pengaruh Dragonball berleluasa. Terima kasih kepada syarikat Comic house yang menterjemahkan komik itu ke Bahasa Malaysia, populariti Drangonball meletop2.
  • Macam biasa, aq takkan suka hero. Masa tu suma nak jadi Goku. pantang marah sikit,genggam tangan bajet jadi super saiya ketiga. aq suka wata bernama Trunk. Kalo tak silap dia anak Bezita.
  • Bagi aq dia paling kacak. Jaket paras pusat, pedang dibelakang,seluar getah cerut dan paling trend sekali ialah rambut lebat belah tengah. Pergh..itu yang menjadi idaman anak2 muda zaman tu.Cara2 nak mendapatkan rambut begitu ialah potong rambut slope tepi. Kalo nak dahsyat lagi slope dalam.
  • Aq pon pernah potong slope tepi. Mmg tinggi keyakinan aq waktu tu.Jalan2 musti awek nak usya. Aq wat bodoh je sbb Trunk xlayan pompuan.
  • Setelah Dragonball abes sirinya, muncul pula komik hebat iaitu Slamdunk. Mengisahkan seorang bebal bernama Hanimichi yang menjadi wira basketball. Zaman tu, ramai lah anak muda sebaya aq start bermain basketball. Walaupun berbadan bulat, aq tak terkecuali dari memenuhi gelanggang basketball. Minat sungguh aq.
  • Ada satu tyme tu, aq bersidai di balkoni umah aq sambil berfikir "Aq nak jadi basketball player ke Saintis ni?". Ini ialah bukti yang aq matang fikiran.
  • Kemudian demam anak-anak sidek melanda. Ala..komik pasal anaka2 Haji sidek, wira badminton malaysia. Aq dan kawan2 sibuk pula di gelanggang badminton. Disamping itu, ada juga drama bersiri pasal badminton. Tak silap aq Jaguh2. Rusdi ramli jadi hero. Memang hangatlah jadinya permainan itu. Marah pengetua aq sebab kat tempat parking dia pon ada budak belasah main badminton.
  • Itulah serba sedikit pengalaman hidup aq yang selalu mengikuti trend semasa.Tapi itu dulu.skang aq malas nak layan. Shuffle la. Tektonik a. Rempit a. emo faggot la. Malas nak layan. Aq kan seorang yang matang.

Friday, July 17, 2009

Bangi

  • Sebagai seorang pekerja, banyak masa di habiskan di tepat kerja.
  • Siangnya bergelumang dengan kerja2 dan malam merehatkan diri sambil menanti hari esok. Itu lah yang terjadi kepada aq.
  • Memang kurang fun sedikit berbanding tyme menjadi student dulu. Sekarang dah ada tanggungjawab.
  • Walaumacamana pon, having fun ialah lumrah manusia.tak kira dimana jua kita berada, semua inginkan keseronokan.Walaupun kita berada di Bangi.
  • Hari bekerja yang paling seronok ialah hari Jumat. Sebab paling obvious ialah aq tak de kelas,Jadi aq datang kolej dgn muka yang riang sekali.
  • Setiap Jumaat, aq akan pastikan ketibaan aq agak lewat seperti hari2 yang biasa. Kemudian aq akan racun kawan2 seperti Kepah dan ayahanda untuk minum sekali di cafe. Biasanya diorg termakan racun aq.so depa pon minum sekali.
  • Then aq menuju ke opis. Masuk bilik terus on laptop, pasang lagu ala kadar kuatnya dan terus check ada internet ke tak. Kalo ada aq layan a facebook ke myspace ke. Kalo takde aq bantai tido.
  • Dalam pukul 10 biasanya aq terjaga sebab Kepah musti mai singgah bilik. Sembang ala kadar, kalo ngantok aq tido balik.Kalo tak aq biar Kepah je yang cakap.Malas layan.Haha.
  • Highlight hari Jumaat bagi aq bermula pukul 1230 dimana aq, Kepah dan ayahanda akan keluar dari kolej nak mencari refreshment. Port biasa kami ialah mamak cendol bangi. Fuh, tgh2 hari pekena cendol pulut mmg layan. Harga murah pulak tu.
  • Sesekali terliur menjeling mee maak dan rojak yang ada diatas lori tu. Tapi memikirkan perot dah makin boroi, aq layan cendol je.hehe.
  • Kemudian kami bertiga akan pergi terus ke masjid. Tapi bukan masuk terus. Kami pusing2 bazzar dulu.Ada ramai orang meniaga. Minyak urut ada,tali pinggang ada, nasi ada, karipapa ada,keris pon ada.
  • Tapi paling ngam ialah seorang peniaga dari bumi kenyalang yang menggelarkan dirinya Dayak. Gerai Dayak paling ramai orang sbb dia lain dari yang lain.
  • Dayak tak pakai baju. Pakai seluar pendek je.Pastu dia paai topi Sarawak apa ntah.Ditambah dengan hiasan kepala manusia awet. Mmg market a dia.
  • Dia jual ubat kuat. AAccording to him, makan ubat tu, ko leh jadi kuat.nyamuk gigit ko, nyamuk mati.Lintah geget, lintah mati.Dahsyat!!!
  • Setelah puas menyaksikan Dayak, kami masuk masjid. Kadang2 cari pisang dulu. rezeki jangan ditolak.BEtol tak?
  • HAbis solat, kami aq terus balik kolej.Kepah dan ayahanda ada kelas. So aq balik bilik sorang2.MCm biasa mengadap laptop.kalo xde keja tido.
  • Seronokkan JUmaat aq?

Wednesday, July 15, 2009

Izzat 2

  • Hari ni aq bangun awal.dalam pukul 625 macam tu. Kepala rasa berat je.Ini semua disebabkan semalam tido pukul 130. Tulah.sapa suruh layan baca blog orang.Bukannya diorang baca blog aq balik.haha.
  • Lepas mandi, pakai kemeja terbaik hari rabu, sikat rambut ala kadar, sembur perfume Tommy Hilfiger, aq pon terus memecut ke Bangi. Sejuk pagi tadi.Baru lepas hujan.Nak layan lap pon cuak sebab jalan licin.
  • Dalam 730 sampai KPTM. aq mmg boleh dapat anugerah pekerja terawal kalo hari2 macam ni. Aq berazam untuk terus konsisten.Mana a tau ada rezeki naik pangkat jadi timbalan pengarah cepat sket.
  • Hari ni ada dua kelas pagi.Aq mengatuk giler.Pastu sakit perot pulak.Ah! Demmit! macam2.Tapi sebab aq pensyarah yang gagah dan gigih, aq harungi juga perjalanan ke kelas dengan harapan sakit perut dapat ditarik kembali.
  • Selepas mengajar sungguh2 selama dua jam, maka tamatlah pekerjaan aq sebagai pensyarah hari ni.Petang boleh tido.
  • Aq kalo tak de kelas memang duduk bilik je.Tak pon ajak Kepah gi bilk Ira buat2 lawak.
  • Pensyarah kena pandai lawak.kalo tak student tak suka.tak sempoi kata mereka. Aq ada a juga melawak2 dalam kelas.setakat ni menjadi lagi.
  • Sampai sini sajalah entri kali ini.Ngantok plak.roomate dah kuar ada kelas.Apalagi bantai tido la!

Tuesday, July 14, 2009

Izzat

  • Pergi BB? HuH. Tempat tu dah macam rumah kedua aq la.Malas nak pergi. kata ku dgn bongkaknya sambil tutup mata sebelah kepada seorang teman yang datang dari Utara Malaysia.
  • Apa yang aq cakap mmg btol.Bukan bongkak tapi kenyataan. BB tu dah puas aq rayau. Dah takde attraction kata orang.
  • Dulu masa sekolah2 aq jahil. Ibu suruh pergi tution dekat2 aq nk tution jauh. Nama tution tu Pusat Tuition Martin. Mmg famous a tution tu kat sekolah aq.Sapa tak pergi Martin tak bandar a.
  • Alasan aq nak tution jauh ialah kerana senang nak turun KL. Tution kat Pudu. mmg a dekat dengan BB.
  • Sekolah abes 1.30. Terus aq berdesup dengan hommies aq seperti Nazmir dan Izham ke Cafe cyber Megah. Dulu2 aq main CS. Top abes. Kalo orang nampak nama aq masuk game je terus suma keluar.Dengki!!
  • Kat situ aq abeskan masa dalam sejam. Tution start pukul 3.Lambat lagi.Enjoy dulu.
  • Dalam pukul 2 lebih baru aq blah dan tunggu bas kat depan. Agak2 kalo duit tak cukup, aq spend 5 menet macam tu utk main kuda plak. Menabung kata Nazmir.
  • Mengikut pikiran aq dulu2, main kuda tak haram sbb aq xmakan guna duit tu. Buat tambang je. So kira halal a sbb tak jadi darah daging. Mcm haramkan? haha.
  • Tution pukul 3. 2.50 masih tunggu bas tak sampai2. Mula la nak sumpah seranah pakcik bas tu. Paling kami benci ialah pakcik nama Razak. Dia garang. Suka jerit2.
  • Pukul 2.55 bas sampai kami naik.Bayar separuh harga sbb pakai baju sekolah. Berjimat. Setengah jam kemudian baru sampai.
  • "Alamak, dah lambat a. Musti Cikgu Chia marah" kata Nazmir dengan nada menghasut.
  • "Ye a. cemana ni?" kata ku sambil buat nada nak masuk kelas tapi sebenarnya taknak.
  • "Jom a BB.Next week kita masuk". "Ok!!"
  • Jadi aq dan Nazmir merasakan itulah tindakan yang paling bijak.TErus kami mengorak langkah pergi ke BB. Jalan kaki je.Peluh jugak ketiak.
  • PErkara sama berlaku setiap minggu dan hari. Maka tak hairanlah jika aq tak kesah sgt pasal BB. Itu rumah kedua aq!

Monday, July 13, 2009

Counseling session

  • During my time at UiTM, my gang and I have conducted lots of activities,programs and events.
  • It can be sadi since I was a fresh junior in pre degree, I was "forced" to get involve with anything and everything.
  • Its a hard work.Sometimes I feel like to scream at the top of my lung. Sometimes I almost lose my sanity. But come to think about it, all the hardwork really pay off.
  • By getting involved with such activities, I learned a lot.Seriously. A lot!!
  • Physically, I've become stronger. (Tipu je ;P) Mentally, I learn on how to control my mind so that my body can do what ever i want it to do. It amazed me how I am capable of doing things that I never imagine to do just by using the power of mind.
  • Plus, I managed to learn some tricks that can help me in the future.(politik ni)
  • Thanks to friends like Naja,Hadi,Adris,Anis, just to name few. They made my life easier by lending me their hands along the way. Without them I would find it almost impossible to conduct any activities.
  • Now, from what I have gained from UiTM, I will use it to stroll my way to success in my career.
  • Once again, I love my life.I love you.Thank you UiTM.

Friday, July 10, 2009

A whole new chapter

  • Its been a week since I started my job as a lecturer at KPTM Bangi.
  • I have to admit that its a totally new world for me.
  • But so far the transition from student's life to working life is flowing smoothly. Thank god for that.
  • 1st of July marked a whole new chapter in my life. Im lucky because I have an old friend who co-incidentlly got the same offer as mine.
  • His name is Hanis a.k.a Kepah hailing all the way from Jitra Kedah.
  • Then there this gentleman that I met on the first day. He is a new lecturer too but he is quite old. So I call him ayahanda. But most of the time we will use "aku" and "kau" to communicate.haha.
  • So the 3 of us always hang out together and learn the way of life in KPTM.
  • So far I love my job. Its great. I have my own room, my own table,chairs and I even have my own pendrive given by KPTM. Isnt that cool?
  • Hope things will stay like this for a long - long time.
  • I love my life. I love you. Thank you. ;D

Tuesday, July 7, 2009

Teknologi dan perubahan


  • Sewaktu duu, mempunyai Nokia 3310 sangatlah tinggi statusnya.
  • Ini kerana kita boleh 'compose' ringtone sendiri sekaligus mengikuti lagu2 terkini di arus perdana.
  • Ramai berlumba2 meletkakkan lagu2 midi tone yang terbaru di dalam Nokia 3310 mereka.
  • Ketika itu Linkin park baru nak up.Begitu juga Limp Bizkit. Oleh itu lagu2 begitu menjadi kegemaran kaki rock seperti kami.
  • Bagi yang lemah gemalai lagu Cindai atau Mariah carey jadi pilihan.
  • Kemudian datang philophonic tone. Bunyinya lebih rich kerana ada bunyi bass dan drum.
  • :Huiyoo...mcm betol!!" kata ku sewaktu Amir dtg membawa HP nokia baru kakaknya dan memasang lagu Bring me to live oleh Evanescence.
  • Secara tiba2 midi tone dah tak trend. Utk orang2 tau je kata remaja waktu itu.
  • Masa berlalu, kemudian wujudlah true tone yakni bunyi lgu sebenar seperti yg kita dengari di corong2 radio. Gempakkan?
  • Masa ni aktiviti download sudah mula berleluasa. Senang je. Download, masuk dlama HP, pasang kuat2. Musti awek2 pandang dan kanak2 kecik tabik sama kita.
  • Waktu itu Hp yg mendominasi tone jenis ini ialah Nokia N-gage dan nokia sabun dan nokia daun. Sgt glamer.
  • Seronokkan tgk peredaran zaman dan teknologi.
  • Lepas ni apa pulak aq xtau.
  • Mungkin beli hp percuma satu band. Lagi a live tone. Sapa yang tau?? kan??
p/s - picture credit to MUDAH.COM.MY

Sunday, July 5, 2009

Hidup ini indah

  • Kawan aq pernah bersabda "Aq tak dapat bayangkan cemana hidup jauh dari Kuala Lumpur. jauh dari shopping complex, club2 dan aweks ramai".
  • Ketika itu aq masih muda.Umur 2,3.
  • Ada betolnya apa yang dikatakan oleh mamat tu. Kalo duduk ceruk mana2 cemana aq nak have fun. Musti mati. Hidup melarat. Cetek btol otak aq.
  • Skang ni bila dah dewasa aq makin paham erti kehidupan.At least dari pandang diri aq.
  • Bagi aq hidup bukanlah nak seronok semata2.Takde complex besar2, tempat hiburan mcm tak kesah.Kita masih boleh bergembira seperti orang lain.
  • Tak perlu pergi ke club2 lewat malam. Tak perlu pergi shopping berhabisan.Setakat duduk tepi sawah main layang2 pon boleh buat aq gembira sakan.
  • Betul kata ayah aq.Bila umur makin meningkat, kita akan nampak hidup ni dari persspektif lain.
  • Bagi aq hidup ini mudah. Aq pilih utk jadi someone simple yang tiada keinginan yang bukan2.
  • Jadi kepada bakal awek aq, semoga kita dapat kebahagiaan tanpa megeluarkan belanja yang banyak dan buat perkara bukan.
  • Hehe..bila la nak ada awek.

Friday, July 3, 2009

Esok malam minggu

  • Pada tahun 2005, ayah aq yang baik hati telah membelikan anaknya ini sebuah motorsikal kacak bernama Yamaha Lagenda.
  • Dgn Lagenda itulah aq mepelajari erti kepyahan dan keseronokan hidup.
  • Tapi disebalik ke'besh'an Lagenda itu, ada sesuatu yang membuat aq terkilan.
  • Semasa aq memilih untuk memiliki sebuah motor 4 lejang, ada seorng makhluk Allah ni tanya, "Eh Izzat, ko nak jadi rempit ke?"
  • Ikutkan hati aq nak je belasah makhluk tu.Nasib baik perempuan. Nasib baik dah lama.Kalo baru2 ni dah kena dush dah.
  • Tuan2 Puan2 Dato, dan Awek2 sekalian, lemme tell you something important that you should never ever forget it for the rest of your life. "Menunggang motor 4 lejang bukan bermakna seseorang itu rempit".
  • Biasanya stereotype ini berlaku dikalangan orang2 kaya yang ada kereta atau orang miskin yang berlagak kaya.Mereka akan memandang serong pada penunggang2 motor di serata Malaysia. Nak2 motor panas seperti 125Z, Ex5 atau RXZ. Pasti dicop rempit.Damn!!
  • Asal rambut panjang bwk motor REMPIT. Seluar cikang REMPIT. Pakai baju hujan Givi REMPIT.
  • Pernah tak korang terikir kalo UStaz Akhil Hay naik motor nak ke masjid.Adakah dia rempit? Rambut dia pon panjang. Seluar dia pon kecik sbb kurus. Rempit ke?
  • Buka semua orang mampu atau suka naik kereta. Bagi mereka naik motor lagi cepat sampai dan jimat.Terpulang la.
  • Tidak menjadi dosa seseorang itu membawa motor 4 atau 2 lejang. Itu pilihan masing2. Ada je rempit dah kaya bawak keta. Itu korang tak mau komplen pulak.?
  • Saya bukan rempit. Ingat statement tu sampai mati.

Sunday, June 28, 2009

Cecair otak kurang stabil

  • Haih!!
  • That's the sound I always make whenever life doesn't quite the way I want it to be.
  • I had a rough nite last night. Something went wrong and things are not the same anymore.
  • I have this sucky feeling that leave me unrest.
  • I've done everything to get things back on track. But so far nothing has change.
  • Maybe all I need to do is wait. As the saying goes, time will heal.
  • But what is there to heal? Haha..
  • Argh!!! I hate this feeling.
  • Go away! Dont you ever come back. Damn!!

Saturday, June 27, 2009

Tak besh

  • Semalam dah tgk transforemers 2.
  • TAk sedap.
  • Pelik kenapa ramai cakap sedap?
  • Sedap sbb graphic dia gempak ke?
  • Atau sedap sbb Megan Fox?
  • Ntah. Bagi aq cerita dia tak sedap.
  • Ada robot bagak2 lawan.Tu aje?
  • Damn!

Sunday, June 21, 2009

Imbalance

  • First Ronaldo.Then Tevez. Its worrying the fans around the globe.
  • As for right now the fans do not know what the heck is Sir Alex thinking about.
  • Star players are leaving. This would create imbalance in the squad that once dubbed as the strongest side ever since the Busby babes era.
  • As for me, I see the situation as we lost two goal getters which are so important to the club. Still remember the superb goals from Ronaldo and the beautiful goals from Tevez.
  • Its a big lost for the club. In fact Manchester is starting shaky and weak.
  • Maybe Sir Alex wants rebuild the team. In other words, he wants to refresh the team. His idea is quite understandable seeing that Man Utd lost the chance to become treble champions last season.
  • Its the hope of all fan that Man Utd would buy a proven goal getter to easy the worriness. Still remember what happened to Spurs last season. After a great campaign in 2007, everyone said that Spurs could break into the top four. But instead they started the season so badly and almost get relegated. All this because they sold their prized asset in form of Robbie Keane and Berbatov.
  • There is still time. No need to hit the panic button yet. But what ever the BOSS wants to do, I pray hard that he will buy one or two good players that would fill the big hole left buy those two superstars.
  • Beli la Benzema sama Ribery sama Podolski sama Villa sama Valencia. ;P

Wednesday, June 17, 2009

  • Im a fan of Manchester United.
  • When I was in standard 4, a friend of mine brought a book that changed my life forever.
  • The book entitled "Manchester United annual book".
  • Eager to know what's inside, I borrowed the book from my friend.
  • The book is full with pictures of footballer.I was very attracted to the content, so i kept on reading the book.Cover to cover.
  • I was amazed by the book totally untill i swore to myself that I wanna be part of the great team.
  • So since that day, I am a Manchester United fan.
  • As simple as that.
  • Thank you.
  • P/S- My idol is Ryan Giggs. But since he is going to retire soon, I'll change it to Michael Carrick.

Tuesday, June 16, 2009

The time when the land was fruitfull


  • This is a story about childhood dream, hardship and brotherhood.
  • I bought my first guitar when I was 13 years old. I used all my saving plus my brother's to bought the memorable yet not so good guitar.
  • The guitar costed me RM25 which was a lot for a school boy who only get rm10 per week as allowance.
  • On one faithful afternoon, me and my brother made a very memorable journey to Wholsale,Balakong to buy the guitar. FYI Balakong is quite far from my house. It equals the distance from FAculty of Education Sect 17 to PKNS.
  • Damn it was a hot afternoon. But being young and determined, we kept on walking until we reach our destination.
  • After 45 minutes, we reached the store. Like a little child in a candy store, our eyes just couldn't stop staring at the selection of guitars in the store.
  • Well, its not a guitar store actually.Its just another convinient store who happen to sell anything and everything.Just like our beloved AhMeng store.
  • After carefully selected the best guitar that suits our money,we finally chose a well crafted guitar which is blue in color. Why blue? Because the other one was in red which is so gay in my opinion.
  • Since we only had enough money for the guitar, we didnt care to buy a bag for it. We made our way back home full with excitment.Yeeeehhhaaa!!
  • With that guitar, I learned how to be a rockstar.Everyday after school, I would spent hours practicing.
  • The first song that I learned to play with the guitar is Come as you are by Nirvana. Unfortunately as time goes by I had forgotten on how to play it.haha.
  • The guitar still in a good condition.Eventhough I have a new 'baby' now, once in a while I would play the old guitar.Sometimes I would have an acoustic jamming session with my brother.
  • I really cherish the old guitar.I wouldn't want to sell it even for a million ringgit (ada ke orang nak beli).
  • To end my story, I would like to quote P.Ramlee's lyric:
Kepada isteri tua, kanda sayang padamu, kepada isteri tua, I say I love you. ;D

I love you

Boy: I love you

Girl:I hate you

Boy:Are you sure?

Girl: Damn sure

tet tet!!

Girl:Eh..eh..BMW C350. I love you hunny bear!!

Friday, June 12, 2009

And I know...

Picture 1
  • I went to Bukit Bintang yesterday.
  • Nothing to aim for.Just stroling around the area and wasting my day.
  • There was when I spotted something that really caught my eyes.
  • It was a big black car still wrap in its plastic cover.
  • I wondered who is that snobbish arrogant fellow driving around with his new car.If he really wants to show off his new ride could he at lease open the plastic wrap first.
  • But then I realized something. I never see the car before.What made of the car? Hurm...
  • Untill this morning I still wonder about that car. But my question was answered when I read the newspaper.
  • The car is actually the new MPV model from Perodua. It is due for launch in November.
  • Haha.Now I know why the fellow whose driving the car was all smiled when he drove the car.Its a new offering from Perodua.
  • According to the report, the new 7-seater MPV is built base on Toyota Passo Sette. See Picture 1 above.
  • There you go.Now we will have to home made MPV.Im proud to be Malaysian and couldnt wait what will come next from either Perodua or Proton.
  • Malaysia Boleh!!

Wednesday, June 10, 2009

Hidup minima

  • Aq dilahirkan di kota. Anak metropolitan bak kata abang2 rappers tahun 90an.
  • Membesar dengan hiruk pikuk kota, aq menjadi 'selesa' dengan kawasan kota.
  • Pusat membeli belah Yaohan, Carrie's,Pertama dan Globe Silk Store menjadi tempat permainan ku sewaktu kecil dahulu.
  • Menjelang keremajaan tempat permainan ku beralih ke sekitar Bukit bintang.Plaza Sg Wang, Lot 10, Plaza Imbi dan banyak lagi.
  • Tak pernah plak terpikir satu hari nanti aq akan tinggal di bandar yang kecil dan tidak mempunyai gedung2 terkemuka.
  • Sejak dah abes blajar dan ingin bekerja ni, perpindahan dari bandar besar sering bermain dalam fikiran aq.
  • Boleh kah aq hidup dalam kota kecil yang jauh bezanya dari kota metropolitan?
  • Nanti kalo nak tgk wayang, main boling, usya2 chicks,main bowling,makan Mekdonel cemana?
  • Agak2 kalo aq kena kerja kat daerah2 kecil mampu ke aq hidup? Aduh.Payah ni.
  • Tapi bila pikir2 balik aq duduk KL ni dah bertahun2, takde la besh mana pown.Selalu duduk rumah je.Takde a tiap2 hari merewang2.duit takde beb.
  • Besh juge duduk jauh dari kota.Leh lepak dgn orang2 desa yang baik hati,hirup udara segar.Tapi paling best dapat berjimat.Senang nak jadi kaya nanti.
  • oleh itu aq dah ambil keputusan, dimanapun aq akan bekerja nanti, aq akan menjadi seorang yang cool dan mampu menarik hati chicks yang melihat.
  • Ya! aq dah bersedia.Anda bagaimana?

Followers