Friday, February 27, 2009

Mungkin

"Mungkin itu nota terakir dari ku"

"Senyap sunyi, biarkan mati"

"Jasad tak bernyawa, hidup umpama neraka"
"Mungkin sampai nanti, jauh pergi"

"Mungkin yang terakhir, mungkin...."

Burung kecil ku



Burung kecil ku,
Sewaktu ketika dahulu,
Kau kerap menghiburkan aq,
Cicipan manja mu menemani ku
Selalu.....

Burung kecil ku
Kau tak pernah tinggalkan diriku,
Kemana pun kau temani aku,
Walaupun langit terbentang luas,
Sisi ku tetap jadi pilihan mu.....

Burung kecil ku,
Ku rindukan saat itu,
Di saat suara mu adalah suara ku,
Di saat mimpi kita menjadi satu,
Bahagia ku...

Burung kecil ku,
Ketiadaan mu sungguh terasa,
Setiap langkah ku di dorong rasa curiga,
Kemanakah kau menghilang?
Di awan biru di sebalik awan?

Burung kecil ku, 
Ku tetap setia menunggu mu,
Biar pepohon layu,
akan tetap ku disini,
Menanti yang tak pasti

Burung kecil ku,
Mungkin kau mendengar,
Terbanglah tinggi di angkasa,
Mungkin kau gembira disana,

Doa ku,
Satu hari nanti,
Kau akan kembali,
Menemani jasad ini,
Yang memerlukan kehadiran mu

Burung kecil ku.......

Izzat
27 February 2009
2:43 a.m

Thursday, February 26, 2009

Perbualan yang macam haram

Perbualan lagha 1
Person A: Aq bosan la Izzat. Jom teman aq jalan2.
Izzat:      Eh. Aq jalan2 mmg champion.
Person A: Kita gi rayau2 KL.Dari Jalan Hang tuah sampai a Jalan Yap Kwan Seng.
Izzat:      Layan beb! Ko mmg Impak Maksima la.
Person A: Ok. Aq siap2 skang. Datang la amik aq.
Izzat:         Aq xde keta la beb.
Person A: Aq xmau kuar sama ko.
Izzat:     Aq mmg bukan impak maksima. #@#!!#~

Perbuala lagha 2
Person Y: Owh Izzat. Ko sungguh kacak.
Izzat:      *Tersipu2 malu*
Person Y: Ko musti jadi idaman gadis2 tempatan mahupun eropah.
Izzat:      *Tersipu2 malu*
Person Y: Jom bawak aq gi kelab pastu kita gi main billiard. Wine & dine me.
Izzat:         Aq xde keta.
Person Y: Kau memang tak fun.
Izzat:         Ko pun muka buruk bleh tahan jugak.

Perbincangan lagha
So girls...dari perbualan diatas nyatalah kadang2 kawan2 menilai saya dari posesi yang saya miliki. Memang terasa hampeh. Tapi itu takkan merubah diri saya. Huduh sgt ke kalo tak de kereta? Aq kenal seorg chick magnet yang sentiasa di dampingi oleh wanita2. Dia xde pape pun. Tapi masih mampu bahagia. Aq pun begitu. Naik motor. Kereta api. Bas awam. Teksi haram. Prebet sapu. Memang sebati dlm diri aq. Bukan aq xmau beli kereta. Tapi masanya belum sesuai untuk aq. Ramai juga yang berkata aq ni seorg rempit. Aq diamkan aje. Rempit muka huduh la bangang!! Sudahlah! Aq xkesah a kekurangan ini menjadikan wanita turn off sama aq. Yang penting aq bahagia.Disini aq ingin memetik kata2 artis2 eropah mengenai tiada kereta. Renung2kan lah...


"I dont have, a fancy car, to get to you i'll walk a thousand mile.Uu yeah!"
Nick carter BSB (All i have to give)

"....and I dont even have my own car.."
Jascha Ritcher MLTR (The actor)

"I dont need money, i dont need cars, girl u r my all..."
Chris Brown (with you)


p/s - entri ini agak rebel. xde kena mengena dgn yg hidup atau pun yg kurang hidup.


Wednesday, February 25, 2009

There he goes, there she goes

Untuk entry kali ni aq akan guna kan kata ganti nama GUA utk nampak brutal....

  • Bulan 2 orang cakap bulan romantik. Gua xsetuju. Bulan Februari 2009 ialah bulan emosional.
  • Pertama sekali gua kehilangan sesuatu yang penting dlm hidup. Apa? Biarlah rahsia. Sentap beb. Jiwa Lamb of God pun bisa menangis teresak2.
  • Kemudian di malam so called hari kekasih kaki gua disepak oleh gergasi bangsat di gelanggang futsal. Gua suspek ni akibat cemburu buta sebab gua hebat sgt gelecek bola.
  • Dekat 2 minggu gua xbersukan. Bak kata kawan wanita (diorg suma dah tua. xseswai panggil gadis lagi.haha) 'menternak lemak".
  • Selepas itu seorg my hommies Ebox telah melepaskan diri beliau ke UK utk menyambung pelajaran.
  • Mmg terasa a dia xde. Beliau bukan setakat hommies malah ahli vokal, teman gig, kutu rayau, komplot gua.
  • Secara rumusnya, bulan Februari ialah bulan pengubah hidup gua. Dari seorg periang gua menjadi seorg yang agak ortodox. Asik termenung memikirkan nasib.
  • So long everyone. Kamu punya hidup mengesankan hidup gua. Terima Kasih

Monday, February 23, 2009

Life as a final semester student

  • Hello semua.
  • I dont have much to write this time around.
  • Being busy with my asignments,chores etc really reduce my leisure time.
  • I dont even have any time to day dream anymore.
  • The big news nowadays is that the "shitteimasu" article review is due this week. Everyone seems to be busy doing their own work. So am I.
  • I guess its okay for me to take some time to write an entry.
  • Okay. Im finish here. I going to continue with my article review.
  • But before I finsih I would like to share words of wisdom with you.
"Life is a long line with an end."

Monday, February 16, 2009

Piece of mind

Anda perasan tak,

Bila ada peluang, akan muncul lah harapan,

cuma...

Dengan harapan akan terbit pula kekecewaan

P/s - gambar di atas ialah hasil nukilan aq bersama photoshop.mcm haramkan? Sesapa pandai tolong ajar aq.

Sunday, February 15, 2009

Lagu yang cheezy buat tatapan anda


"Fill My Little World"

I had a dream we went away
Left this city for a day
You took me southwards on a plane
And showed me Spain or somewhere
But in reality you're not so keen to show me anything
And I thought you liked me

Hey, show some love, you aint so tough
Come fill my little world right up, right up
Someday you're going to realise
(I want you)
To fill my little world right up, right up, right up

Yeah, so what you gonna do
With all this stuff piling up, filling up and taking up
You misunderstand me
All I wanted was some evidence
That you really like me
(You really like me)

Hey, show some love, you aint so tough
Come fill my little world right up, right up
Someday you're going to realise
(I want you)
To fill my little world right up, right up, right up

Maybe it's all too much
How come we're so messed up
Maybe I'm not enough
Maybe you're just too much

Hey, show some love, you aint so tough
Come fill my little world right up
Ohh
Ohh
Yeah

Hey, show some love, you aint so tough
Come fill my little world right up, right up
Someday you're going to realise
(I want you)
To fill my little world right up, right up

Hey, show some love, you aint so tough
Come fill my little world right up, right up
Someday you're going to realise
That I'm passing you by
So fill your little world right up, right up, right up

Ohh
Come on and show me you aint so tough

Hurm~

Hari ini nasib aq kurang 'cerah'

  • Di hari orang berkasih2 aq duduk seorangan.
  • Aq lapar tapi ngak punya duit yang lumayan.
  • Aq bosan tanpa sesiapa yang menemani.
  • Kaki ku cedera ketika bersukan. tak boleh berjalan.Ini adalah kecederaan pertama.
Aq cuba menghilankan 'mendung' ini dengan menulis blog.

  • Terima kasih kepada kawan2 yang sudi menghiburkan hati.
  • Terima kasih kepada PC aq yang setia di sisi.
Hidup mmg tak besh tanpa si dia di sisi.....

Saturday, February 14, 2009

Dont judge me by my tshirt

Aq ada hipotesis.

  1. Kalo kita pakai baju topman(baru lawa2 la), seluar shuffle (seluar lawa2 juge) kasut hebat, orang kedai akan suka kita.
  2. Kalo kita pakai baju pinjam, seluar pagar (buruk giler) dan selipar orang kedai buat xport je.
Hipotesis aq ini berdasarkan 'eksperimen yan telah aq lakukan. Bukan sekali. Bukan dua kali. Tetapi berkali2. Mari kita lihat salah satu 'eksperimen' aq.

Hipotesis 1

Aq berjalan2 di sebuah gedung elit di sekitar bukit bintang. Pakaian aq sama seeperti pemboleh ubah di dalam hipotesis pertama. Baju kemeja dari topmen. Seluar Levi's 522 slim fit. Perfume Tommy Hilfiger.KAsut Zaara (pinjam) Kacak. Segak. Bergaya. Kalo gadis2 pandang gerenti orang lain tak buleh cari makan. Tujuan aq ke gedung hari itu ialah menemani kawan aq untuk membeli persalinan baru untuk dia bertemu janji. Oh. Lupa nak cakap. Kawan aq ni mmg bergaya. Ala2, kumpulan Bee Gees. Mmg bangsatkan!?

Melangkah saja masuk, promoter kedai tu (seorg amoi cina) tersenyum kepada kami. Aq buat2 tak nampak. Promoter tu terus bertanyakan tujuan kami ke kedai mereka yang eksklusif itu. Layanan yang diberikan? Aq bagi markah penuh. Dia siap sanggup pergi ke kedai cawangan yang berhampiran untuk mengambil stok yang diingini oleh kawanku. Pergh.. mcm orang gaji pon ada.

Kami keluar tanpa membeli apa2. Kurang vintage. Itulah alasan kawanku. Cina promoter menghantar kami hingga ke pinu masuk. Hebat!


Hipotesis 2

Aq baru balik dari gotong royong kenduri. Pakaian aq mmg agak bangsat sedikit. Di tambah dengan aroma asap yang aq dapati hasil dari jadi tukang masak di kenduri tadi. Kebetulan aunty aq nak singgah pergi sebuah gedung yang terkenal di Seremban. Aq layan aje.

Di gedung itu aq jalan2 sorg2. Aunty aq dah hilang mana. Tiba2 aq ternampak sesuatu yang hebat. Berdesup aq mengorak langkah ke kedai yang xberapa nak hebat tu. Kedai itu agak lengang kerana tiada pelanggan lain. Cuma ada promoter gemuk yang bermuka "I hate my life". Agak lama aq merenung barang hebat yang ingin aq miliki tu. Tetapi malangnya si promoter tu tetap dgn muka "My life sucks". Aq cuba panggil tapi dia pura2 bz mengelap kaunter. Macam haram.Mood aq terus hilang. Hey, jgn sbb aq pakai mcm bangsat ko xmau layan aq. Aq terus meletakkan semula benda hebat itu dan berambus. Selamat tinggal Fender Stratocaster bullet series.

Kesimpulannya...
Dari segi kita berpakaian dapat menentukan keinginan orang untuk mendekati kita. 

Kesimpulan aq....
Aq tetap dgn cara aq. Biarlah aq nak pakai mcm bangsat mcm mana pown. Aq tak perlu berpakaian metro sexual atau berlagak seperti tokoh2 korporat. Cukuplah dengan tshirt dan jeans(my fav outfit) Asalkan aq selesa dan berhati gumbira.

P/s - Ini hasil eksperimen aq sendiri. Kalo hangpa ada keputusan yang berlainan silalah bagi tau.

Prisa tambahan


Hai readers. Kali ini aq tampilkan seorang cewek gitar yang ganteng banget. Wah. Bernada Indonesia pula aq. Aq ketemu sama dia adalah kerana dikenalkan oleh seorg kawan. (Thx Epi) Tapi bukan ketemu bertentang mata. Cuma di Youtube. Yang membezakan aq dengan dia ialah dia suka main gitar berbentuk flying V. Aq tidak sbb aq jiwa lembut~ haha. Search Pria kat youtube. Pasti mata korg xbleh kelip walaupun sesaat. (bagi yang lelaki a) Enjoy!

Nama Lengkap: Prisa Adinda Arini Rianzi
Nick Di Forum Gitaris.com : TheCuteDeviL
Tempat/Tgl Lahir : Jakarta / 6 Januari 1988
E-mail Address : prisa.adinda@gmail.com
Pekerjaan : Musisi
Tempat Tinggal Sekarang : Jakarta
Gitar : Jackson DKMG Arch Top, Jackson USA Randy Rhoads RR1, Fender USA Telecaster Flathead Custom Shop, Martin & Co X series & Fender Strat Eric Clapton
Efek : Line 6 PODXTLive, Tonebone Hot British, Ibanez Tube Screamer 808
Amp : Roland Cube 30
Group Band Saat ini : Dead Squad
Pengalaman Band : Zala
Pengaruh Musikal : Slayer, John Mayer, As I Lay Dying
Style Permainan : Metal
Teknik Favorit : Power Chord
Gitaris Favorite : Mick Thompson, Steve Vai, dll
Band Favorite : God Forbid, Trivium, As I Lay Dying, Killswitch Engage, Shadows Fall,  Megadeth, Slayer, Unearth, Lamb of God, The Black Dahlia Murder,
Album Favorite : Frail Words Collaps (As I Lay Dying), Ascendency (Trivium), Unhallowed    (The Black Dahlia Murder), Gone forever (God Forbid), the end of     heartache (Killswitch Engage), The Subliminal Verses (Slipknot), Ashes     Of The Wake (Lamb Of God), The War Within (Shadows Fall), Waking     The Fallen (Avanged Sevenfolds), The Uncoming Storm (Unearth)
Lagu Yang Pertama Dipelajari : Anugerah Terindah (Sheila On 7)


Friday, February 13, 2009

Prince of tennis


Siapa kata tennis ialah sukan untuk golongan elit? Hey! Dunia sudah maju. Sesiapa pun mampu main tennis. Asalkan ada niat di hati, raket ditangan dan peluh di dahi. Untuk entri kali ini sila nikmati 2 gambar tennis prodigy Fakulti Pendidikan UiTM. Watch out Nadal. You will be history! Tick! Tock! Tick! Tock!
Ini nama dia Mohd" the white lion"Helmi
Finishing move: Servis mara bahaya
Falsafah: With a racquet in my hand, Im a superstar

Ini pula Zul"the hungry cheetah" Hadi
Finishing move: Dunk smash
Falsafah: Mess with the best, die like the rest 

Thursday, February 12, 2009

Siri bercakap bukan - bukan



Kalau perahu terlajak buleh undur, kalau terlajak kata? Boleh mintak maaf. Cuma kadang2 maaf saja tak mencukupi. Hanya dengan minta maaf kita tak boleh mengundurkan kata2 yang telah di ucapkan.

Oh. Saja je nak tulis benda kat atas tu. Hari ni aq tak pergi kelas. Terlayan tido sampai pukul 11. Ni la yang seronok jadi student. Malas tak payah pegi kelas. Cuba kalo orang keja buat macam tu. Mau makan megi je sampai akhir hayat.Haha.

Lately, tenaga aku banyak digunakan untuk benda2 ilmiah. Ia melibatkan tennaga fizikal dan mental. Panjat tangga library (fizikal), berfikir panjang (mental) dan byk lagi. Aq dah buat keputusan. Mau jadi orang2 ilmiah. Takkan selama2nya nak jadi orang kebanyakkan. Hidup musti ada wawasan.

Tadi Lat a.k.a bos sementara aq call. Dia offer kerja yang berilmiah juga dalam bentuk penterjemahan. Aq malas.Jadi aq tolak.

Oh. Kalo pemalas boleh jadi orang ilmiah tak?

For a good cause

Blog kali ini tiada lagi berbau emo2, sedey,pilu,leleh,MCR,Jonas brothers,YMCA etc. Gambar di atas ialah semasa berlakunya hari "A day for Palestine". Kami sgt kasihan melihat saudara2 kami di tindas. Walaupun kecil, kami harap ia dapat membantu. 

Monday, February 9, 2009

Tenang

  • Just now I asked myself. How to be happy in life?

  •  Get rich and enjoy life? Will I be happy if i am rich? I dont think so.

  • Maybe I should get one of those Dummies book. I once saw a book entitled "How to be happy for dummies".

  • Currently I am in a state of unhappy. I have this deep and dark feeling inside my heart. 
  • What should I do? What should I say? How should i act? Everyday, mylife is full with these questions.

  • Maybe its just a mood swing. I read somewhere that Gemini always have mood swing. But I dont belive in Horoscopes.

  • I guess I should just live my life day by day. One step at a time. Maybe I would be happy someday.

  • All I need is time. Time will heal everything. It can heal a broken heart. It can patch up a bad wound.

  • For now, I just need to hang on.

  • Come on IZZAT. You're are strong!!!

  • Demmit!

Followers