Monday, December 31, 2012

2013


  • Pada suatu pagi, saya bersiap sedia untuk pergi ke kelas. Ya memang kerja saya mengajar anak bangsa. Bolehlah panggil saya cikgu. 
  • Masuk sahaja kelas, saya buat muka garang. Muka garang saya biasa-biasa saja. Takdelah bengis sangat sampai menakutkan anak murid sendiri. Tapi garang yang cukup untuk mendisplinkan mereka supaya menjadi insan yang berguna kelak.
  • "Ini hari kita belajar grammar", lebih kurang begitulah ayat aku bila diterjemahkan dalam Bahasa Melayu. 
  • Selama 3jam aku mengajar dengan penuh dedikasi. Pantang anak murid buat salah, terus aku mencelah. Bukan apa, takut mereka belajar benda salah.
  • Zaman sekarang banyak benda salah seperti Kpop, Justin Bieber, salah grammar dan juga Year End Sale.
  • Setelah seleasai mencurah ilmu, aku pun menamatkan kelas dengan secebis kisah sewaktu aku muda. 
  • "Ok boys and girls. See you next year. Thanks", kataku sambil melangkah keluar dengan machonya.
  • "Eh, betullah jumpa Encik Izzat next year lah.", kata seorang murid dengan nada terpegun. 

Wednesday, October 31, 2012

Old post


sebab malas nak menulis entry baru, aku copy paste je entry lama dari blog yang sudah pupus. haha!

BINGIT

26 Januari 2008 saya telah melawat sebuah gig anjuran BINGIT yg diberi nama BINGIT. Tujuan saya menulis bukan lah nak memberi ulasan terhadap gig tersebut apatah lagi memberi komen2 negatif.di sini sy nak selitkan beberapa trivia mengenai BINGIT dr perspektif saya.
1. Seperti biasa gig lambat start.kalo start awal tu ceramah umum namanya.
2.Ramai bdk2 dtg gig.penulis dan rakan2 terasa seperti veteran.Hidup veteran gig goers!
3.Saya baru tau monorel ada sikit je station.(pegi naik monorel)
4.Anugerah band paling displin dijatuhkan kepada Bittersweet.main pukul 10 malam (last band) tapi dtg sound check pukul 2 (1st band).
5.Anugerah band paling garang dijatuhi kepada CASSANDRA. BAnd hardcore musti a garang.hehe.
6.Anugerah band ARTIC MONKEY dijatuhkan kepada BOUNJUIS sbb diorg main lagu artic monkey.
7.Saya jumpa BLACK a.k.a REZA sbg kuli event hari tu.dia pura2 bz plak.haha.
8.Admission fee agak mahal.dah a xdpt pape free.tapi sgt enjoy.
9.Anugerah tgn "syaitan" dianugerahkan kpd penyanyi ZIP ZIELLER sbb goreng gitar laju2 mcm syaitan.geram aq.
10.Anugerah "unexpected" diberi kepada 2nd guitar ZIP ZIELLER sbb selama ni aq slalu nmpk dia kat gig buat muka toye je.rupa2nya main dgn ZIP ZIELLER.respecta!
11.Anugerah "steady brader" dianugerahkan kpd brader2 NOSTALGIA.steady a brader!
12. Anugerah "bangkai" dianugerahkan kepada mamat yg berdiri dpn saya sbb bau dah a mcm bangkai lagi mau berdiri dekat2.giler!
13.MCPA seperti biasa sgt panas dan bangkai.nasib baik ada org jual air.
14.Anugerah tenggelam diberi kepada mamat bdn besar yg buat stage dive.lompat terus tenggelam.xnaik2 dah.
15.Ada sorg minah kecik ni suka sgt lompat.aq slam dunk baru dia tau.
16.Ramai jatuh cinta kat ARIANA(couple) aq pon.heh!
17.Ada band2 garang2, funky2, biasa2, bosan2.pendek kata suma ada.
So setakat ini sahaja trivia utk BINGIT.c ya in d pit guys!

Ted

Adorable teddy bear

  • It has been a while since i feel very satisfied after watching a movie. Most of the time I would walk out from the cinema hall and say "Oklah movie tadi. Oklah...".
  • One wise man once said, finding a good movie is like trying to find needle in a hay stack. We must be patience and keep on looking for it.
  • A long last I have found a good movie last weekend. The title is TED. The movie is about a grown up man who befriend with his magical teddy bear. The name of the teddy bear is ted. Ted can walk, talk and even do drugs like normal human beings. Together, they live with the man's girlfriend in an apartment.
  • Besides Ted cute look, the movie is good because it has good dialogue. As you can guess the movie is full with comedy. The jokes are brilliant and witty. Typical American jokes.
  • Eventhough the story line is quite predictable, nobody cares because the audience will be busy adoring Ted. Me, personally keep on dreaming to have Ted as my friend/pet. Haha.
  • So folks, get of your comfortable couch and go to the nearest cinema to catch Ted. You wouldnt want to miss a good movie because good movie only come once in a blue moon.
  • Or..you can just download it and enjoy the movie on your comfortable couch. Haha. 

Tuesday, October 23, 2012

October

This is the month of joy and happiness. I am as happy as a little boy in a candy store (or perhaps video game store). Long awaited changes have finally arrived. I feel blessed and content.

Kahwin

Konvo

Wednesday, September 26, 2012

My diary


  • Living a life that is full surrounded with people that I love is one of the many blessings that I received recently.
  • After a phase of changes and transition, my life is starting to shape the way I want it to be.
  • Work is great for me. I took me some times to adjust myself to this new place but alas I can call this place as my own.
  • Colleagues are great. Met some new characters that are very colourful. Some are cheerful, some are talkative.These are the people who will be along side me perhaps for the next 5 years. Glad to have them as colleague. 
  • The same thing can be said on the personal front. In less than 2 weeks I am getting married to the love of my life. 
  • I am overwhelmed with mixture of emotions. Sometimes i feel so anxious and scare. But i am only human and human feels. I just need to set myself for another big transition in life. 
  • Problems are minuscule. Of course hardship is unavoidable but I always confront it with a smile. Im trying to be a positive person with a positive mind.
  • All in all, life is great. I wish to keep it this way for a very long time. A the same time I pray my family's and friend's happiness too. 
  • Salam...

Monday, September 3, 2012

Alleycats

What a way to start Monday by listening to this joyful and honest song. It really made my day.

KHABAR BUAT IBU

Ke hadapan ibuku
Yang sangat ku cintai
Dengarlah khabar ini
Tentang calon menantu mu

Orangnya sederhana tidak berlebihan
Tapi cergas serta pintar
Dan dia kan membantu mu
Dalam urusan seharian

( 1 )
Usahlah engkau bimbang tentang cinta kami
Kami telah berjanji akan saling menghormati
Harap ibu kan taburkan beras kunyit
Di depan halaman rumah
Menyambut kepulanagn kami berdua oh ibu ku

( korus )
Aku menyintainya
Seperti ayah menyintai mu
Dan dia menyintai ku
Seperti kau cintakan ayah

video di sini

Tuesday, August 14, 2012

Changes

Alex Ross's

  • It is normal to go through changes in life. It is unavoidable. Every living souls is fated to experience changes in life, be it small or gargantuan.
  • Right now my life is going through some changes to. First, my new room mate is moving out. He is going to the land of wallabies and Kangaroo to pursue his study. That leave me all alone in this medium-size room.  
  • Then, Hari Raya is just around the corner. This year is quite different as this is my last Raya as a bachelor. I will be getting married in October. Well, this is one change that Im looking forward to. Siapa tak suka kahwin? Haha.
  • Lastly there are some minor changes in my life that sometimes I dont realize. As i reiterate earlier, changes in inevitable. Be it for the better or worse, I'll always choose to see it from a positive side.
P/s-  If you can't beat them, play along.

Friday, August 10, 2012

Olympics


  • At just 19, Pandalela Rinong is the first Malaysian women to ever win a medal in the Olympic.
  • That is very impressive. She must have started his diving career very early. 
  • I wonder what it feels like to devote yourself to something that you love at such a tender age.
  • When I was 19, I dont event have something that I truly love. Sometimes I have to say that I had wasted my teenager life doing nothing.
  • At 26 I am still trying to find something that I love. Maybe I will find it. Maybe I will die not ever knowing about it. 
  • Life is a mystery and I love it.
P/s - I love my fiance. 

Tuesday, July 17, 2012

Ujian saringan HIV


Inilah rupanya HIV test kit

  • Sejak 2005, ujian saringan HIV ialah ujian wajib bagi semua pasangan yang ingin di-ijab kabul-kan. Rasionalnya ialah memastikan pasangan itu tidak berkahwin dengan seseorang yang mempunyai HIV positif.
  • Dunia sekarang macam-macam. Duduk senyap-senyap pun boleh terkena jangkitan HIV. Jadi apa yang Jabatan Agama rahkan ini ialah perkara yang tepat di dunia globalisasi ini. Cewah!
  • Ujian perlulah dibuat di klinik kesihatan atau hospital kerajaan. Institusi swasta tidak dibenarkan kerana ditakuti ada yang mengamalkan rasuah, pecah amanah atau pun penyelewengan. 
  • Biasanya ujian dilakukan pada sebelah petang. Pagi-pagi semua orang sibuk nak cek kolestrol, darah tinggi dan tak kurang juga pegawai kesihatan yang sibuk buat kerja atau minum teh. 
  • Adalah lebih afdal jika telefon klinik kesihatan yang diidami terlebih dahulu. Ini kerana sesetengah klinik sangat sibuk dan perlu membuat temu janji. 
  • Tak perlu ke jabatan agama untuk mengambil borang. Itu prosedur lama. Ini sudah zaman milenia. 
  • Tak perlu bawa apa-apa kecuali IC dan hati yang tenang. Selepas isi borang ala kadar duduk dan ikut arahan nurse yang bertugas. Kalau nurse garang sikit-sikit tak usah ambil hati. Mungkin mereka lapar. 
  • Prosedurnya senang sahaja. Nurse akan mengambil beberapa titik darah dari hujung jari dan mentiskannya ke atas alat yang seakan-akan pregnancy test kit. Kemudian tunggu 10-15 minit sudah dapat keputusan.
  • Sedikit nasihat, pergilah ke klinik kesihatan yang agak terpencil. Ini kerana tidak perlu menunggu lama dan kadang kala nurse mereka berwajah manis. Kalau buat di tempat 'hot-spot' boleh jadi perlu menunggu hingga 2 jam setengah. Pengalaman saya buat di klinik kesihatan Kampung Terachi, 10 minit sudah habis.
  • Itulah serba sedikit pengalaman saya menjalani ujian saringan HIV.
P/S- bagi yang takut darah, saya nasihatkan pejam mata masa nurse cucuk ambil darah di jari. Hehe..

Im in Philadelphia


  • This is my second week here. It get to know that the nick name of this campus is UiTM Philadelphia. I guess this is some sort of escapism by previous students who cant believe that their campus is in the middle of nowhere. Haha.
  • Anyhow life here is Ok. But I believe in few months time it will be great. Insya Allah.
  • The air here is always fresh. This is due to the trees around the campus. The campus is literally in between mountains. I can breathe easily and calmly around here especially in the early morning. I love it. 
  • I made some new friends. As any campus, the number of female species is far greater than the male. I already used to this kind of environment. Plus having female friends can give me a lot of benefits especially when it comes to work. LOL
  • Besides Philadelphia, I also have to travel to another campus, Melang. Melang is the old campus of UiTM Negeri Sembilan. It is a very small and modest campus compare to Philadelphia.
  • So far I like my new 'home'.
p/s- Do you know about Melang Ghetto Bhois? 

Tuesday, July 10, 2012

Adventure time


Adventure time with Finn, Jake and Me

Adventure time with Finn, Jake and Me


  1. Coming to a new place is always a hard task. One have to get to know people, make new friends, adhere new rules and many more.There is always the feeling of uncomfortable.This is how I feel when I first set my feet in UiTM Kuala Pilah. 
  2. Yesterday was my first day at UiTM Kuala Pilah. As any newbie would do, I wandered around looking for people and offices. I felt like a standard 1 student. However, it was not so hard since the staff over here was quite friendly, especially the gentlemen. They threw smiles at me, talked to me and some even showed me places around the campus. I managed to went through my first day unscratched
  3. I know it'll take weeks for me to get used to this new environment. But eventually I will fit in and became one of them since Im going to call UiTM Kuala Pilah as my 'home' for years to come.
P/S- I need more energy for the long drives. 

Wednesday, June 20, 2012

Bicara semasa

Petang itu Penghulu Hamsan Midori tak senang duduk. Ke hulu ke hilir dia. Naik rimas Talib Mustapa menengoknya. Kalau tak dikenang jawatanya beliau sebagai driver, dah lama di lempang nya Penghulu Hamsan Midori ni.


"Assalamualaikum", tiba-tiba suatu suara memecah keheningan suasana. Penghulu Hamsan Midori bergegas ke pintu lantas seraya tersenyum. "Ha...sampai dah orang tv, internet dan suratkhabar. Masuk-masuk. Lama dah saya tunggu".


"Terima kasih sebab datang. Saya petang ni nak bagi press conference sikit. Saya nak meluahkan perasaan saya", Penghulu Hamsan Midori berkata-kata sambil orang tv, suratkhabar dan internnet terkial-kial keluarkan buku nota, setting camera dan mikrofon. Talib Mustapa hanya menjeling malas.

"Saya ni orang lama dalam perjuangan. Sejak tahun-tahun dulu lagi saya dah masuk selut lumpur tolong orang. Saya dapat pangkat Penghulu ni pun sebab saya banyak berjasa. Tanyalah orang kampung. Balairaya tu saya yang bagi dana. Belum kira court takraw, meja carom dan kolam ikan si Wong tu. Semua saya tolong.". Sambil Penghulu Hamsan Midori sibuk memperkenalkan diri dan jasa-jasa beliau, sempat juga orang internet tulis sesuatu dalam tweet dia. Update hastag barangkali. Cekap dan amanah sungguh.


"Tapi tuan-tuan, hari ini saya kecewa. Orang lama berjuang macam saya disuruhnya menagih simpati untuk memperbaharui lesen tebang balak saya. Ini tidak betul. Ini tidak adil.". "Inilah cara kerja mereka. Nak disuap baru boleh. Nak di bawak keraoke. Nak diberi amoi. Baru bisnes boleh jalan. Cilakak!". terkejut orang tv, dan suratkhabar dengan kata-kata kasar Penghulu Hamsan Midori. Orang internet kelihatan selamba kerana kata- kata kesat boleh didapati secara pukal di internet.


"Saya dah tawar hati. Saya nak tukar perjuangan. Ini semua cara salah. Saya betul-betul marah. Orang macam inilah merosakkan bangsa sendiri. Kita kena tunduk, bagi hadiah baru dia nak tolong. Tu rumah si Haji Berahim depan sana, mana settle lagi kes dia. Udah tua bebeno Haji Berahim tu. kesian dia." terkeluar telo Perak Penghulu Hamsan Midori. Marah benar dia nampak petang ini.

"Saya tukar perjuangan. Bawah saya ada ratus-ratus orang. saya tak kesah dah. Iyaarrgghhh!!" kata Penghulu Hamsan Midori sambil mengibarkan bendera perjuangan sebesar kain rentang Konsert Mawi di simpang depan kampung sana".


"Kiiiitaaa berkenalan hanya dalam muka buluuuu......", secara tak semena telefon bimbit Penghulu Hamsan Midori yang berjenama CLS 2600 spice berbunyi bingit. "Ya..halo...ya..Dato Hamswari...ya...ya...ermm...apa? Lesen dah lulus? ya...ya..ya..terima kasih..jumpa malam ini tempat biasa Dato.". 


"Tuan-tuan suratkhbar, tv dan internet. Saya tak jadi tukar perjuangan. Tak tergamak saya mahu mengkhianati perjuangan suci yang saya dukung selama ini. Tadi saya hanya berasa kecewa dan berfikiran tidak rasional. Sekarang tidak lagi. Terima kasih keran datang", kata Penghulu Hamsan Midori dengan lantang dan tegas. 


Talib Mustapa masih menjeling malas. 

what we have learned so far from EURO 2012



  • Harimau Malaya is improving but we still have a long way to go. Keep on dreaming Tigers for dreams can help you to reach even the impossible. 

Hensem aih masing-masing

Meow!!




Selamat ulang tahun


Puncak harlem

  • Pada 17 Jun lepas, genaplah setahun saya berada di Puncak Alam. Masa berlalu begitu pantas.
  • 17 Jun tahun lalu, ketika baru pulang dari percutian di Pulau Tioman, saya terus bergegas ke 'dunia baru ini'. Tempat yang penuh misteri.
  • Tak saya nafikan, pada mulanya memang terasa sukar menyesuaikan diri di sini. Bilangan pokok lebih banyak dari bilangan manusia. Sesuatu yang agak asing bagi saya.
  • Pada waktu malam, kedengaran pelbagai bunyi. Kelawar, burung hantu dan tak kurang juga suara jiran memarahi anak.
  • Puncak Alam ialah tempat yang indah bagi mereka yang sukakan ketenangan. Majoriti penduduk tetap di sini ialah mereka yang bekeluarga. Mungkin mereka mahu anak-anak membesar dengan menghirup udara yang segar.
  • Dari segi fasiliti, Puncak Alam tidaklah serba kekurangan. Ada kedai runcit, 7eleven, McDonalds dan juga Econsave. Bolehlah hidup bak kata orang.
  • Banyak aktiviti yang boleh dilakukan disini seperti main game, main internet, tengok televisyen, makan2, dan kayuh basikal. Pendek kata the opportunity is endless.
  • Jadi saya ulang sekali lagi, sudah setahun saya berada disini. Disinilah rumah saya. Disinilah perut saya membesar. Disini juga saya bekerja.
  • Viva Puncak Alam!

Wednesday, June 6, 2012

EURO 2012 dream team according to Izzat

In two days time, Europe most elite football competition will open its door to the world. Held every four years, Euro is the most prestigious cup for every nation in European continent. As of any other football fans, I am not discounted from feeling the excitement of the tournament. Therefore in this entry I would like to present my dream team for EURO 2012.

Goalkeeper: Manuel Neuer  (Germany)


I've made into the dream team!!

At the age of 26, Neuer has the safest pair of hands in Europe. Germany is blessed to have such a skillful goalkeeper. The fact that he played every single game in Germany qualification campaign, which they never lost a single game, shows that he is a top class goalkeeper. Not only he can save his team, he also sometimes turn provider for the goals. The game against Turkey in the qualifier is a good example to illustrate this.

Defender (LB): Patrice Evra (France)
Jyeah! Im in!

He endured a mix season with Manchester United last season. However, he proves time and time again that he is a great player. Natural lefty, he is blessed with good technique,skills and a great reader of the game. He also provides options in the attacking outlet with his dribble ability. A true leader in and out of the pitch, he is one of the many shining stars in the most consistent team of EURO 2012.

Defender (CB): Giorgio Chiellini  (Italy)
Peace yaw!


After Fabio Cannavaro left Juventus, Chiellini is entrusted to mashall the defense line of Juventus. From that time, he developes himself as one of the most fearsome defender in Europe. At the national stage, he also manages to shine with his tough tackling and no-nonsense approach. He is also known for his aerial prowess  where he dominates header both in defensive or offensive situation.


Defender (CB): Olof Mellberg (Sweden)
Come close and you'll be destroyed. 


Another tough tackling defender. Aat the age of 34, he is still playing his best football and hitting top form week in and week out with his team, Olympiacos. A fan favorite at Karaiskaki Stadium, he has vast amount of experiences under his belt. This will prove to be crucial in a big stage such as EURO 2012. Like other top class centre-back, he reads the game effectively and always one step ahead of other players.

Defender (RB): Sergio Ramos (Spain)
Good choice!


He was once an important player for Spain under 21 set up. Winning his first international cap at the tender age of 18, he is an important member for Spanish football team nowadays. Had a good season with Real Madrid, which proves that he is a great footballer. A very energetic player, he always be seen dominating the touch line whether in defense or offense. He is the epitome of modern day defender.

Midfielder (CM): Scott Parker (England) 
Let me show you my trick play


Dubbed as two-lung player, he is an energetic player. Tired is a word that never made into his life dictionary. He will run the full 90 minutes, winning balls and dominating possession. A true midfield general. An instrumental player for every team. He is the kind of player that able to provide cover for the back four while helping out the offense with his pinpoint passing.

Midfielder (CM): Mesut Ozil (Germany)
Syukur...


The creative source at the middle of the park. He is well know for his finesse and creativity as an attacking midfielder. He is able to provide assist for his team mates as well as scoring goals by himself. His visionary pass and play enable any team to unlock even the most stubborn defense line. As quoted from ESPN, his magical left foot can open almost any door there is in the field.

Midfielder (CM): Luka Modric (Croatia)
What? Dream team? Im shy!


He is one of the hottest prospect in the English Premier League. Host of teams are hunting for his signature this summer including Manchester United, Chelsea and Arsenal. Know for his calmness while playing, he is a great central midfielder. His favorite position is at the heart of the engine room. At this position, he is able to influence a game according to his rhythm. A true general midfielder.

Attacker(LW): Ibrahim Affelay (Netherlands)
Me gusta!


He is describes as dynamic and powerful player.He also possess great ball skills and ability that enables his to pass through his opponent easily. Eventhough he suffered from cruciate ligament injury that disturb his progress at Barcelona, he manages to recover from the injury and continue his progress to be one of the top European stars. His recent double against Northern Ireland shows that he is back and ready to take on any opponent.


Attacker (RW): Robert Lewandoski (Poland)
Clap! Clap! Clap!


Borussia Dortmund success is down to the pool of players that they have. One of them Lewandoski. He scored 30 goals in 47 games. His vintage performance manages to attract the likes of Sir Alex Ferguson and Bayern Munich. He also manages 12 assists which sealed his named as one of the hottest prospect in Europe.

Attacker (CF): Miroslav Klose (Germany) 
It's my turn!


His goal record shows that he is a proven goal score. Not many modern players can play like Klose does. A target man, he is a true center forward. He has a predatory instinct and always hungry for more goals. Played for 3 consecutive World Cup, he is a shy away to equal the goal tally of Brazil's Ronaldo. Even though his name is fading slowly in Europe, he still scoring goals for club and country. A true classy player he is.

Substitutes:
Joe Hart (England), Pepe (Portugal), Alvaro Arbeloa (Spain), Anatoliy Tymoshchuk (Ukraine), Andrea Pirlo (Italy), Lukas Podolski (Germany)


FORMATION: 4-1-2-3
NEUER

EVRA                                    CHIELLINI                           MELLBERG                   RAMOS

PARKER

                                              OZIL                                             MODRIC

LEWANDOSKI                                               KLOSE                                              AFFELAY

Thursday, May 31, 2012

Selamat hari jadi

Semalam hari jadi saya. Ramai yang ucap selamat. Terima kasih. Di bawah contoh ucapan yang agak cool. Terima kasih

Friday, May 25, 2012

Temuduga


  1. Minggu ini saya ada dua temuduga. Temuduga untuk ke jawatan tetap.Sebelum itu biarlah saya menerangkan sedikit sebanyak tentang diri saya. Saya pensyarah di UiTM. Jadi tentulah temuduga ini berlangsung di UiTM.
  2. Tujuan saya menulis ialah untuk membantu rakan-rakan pada masa hadapan. Sedikit sebanyak saya mahu berkongsi pengalaman temuduga tersebut. Sebelum ini saya cuba cari maklumat pasal temuduga ke jawatan tetap, tetap tiada info. 
  3. Pertama sekali ialah temuduga di peringkat fakulti. Ini paling susah sebab merek atanya banyak pasal pedagogi, silabus, cara marah student dan juga apa nak buat kalau student kenyit-kenyit mata.
  4. Jadi untuk temuduga peringkat fakulti silalah banyakkan ilmu didada. kalau setakat datang kosong sahaja, memang keluar muka merah-merah. Jangan tanya kenapa.
  5. Di samping itu ada juga 'mock teaching'. Panel nak tengok kita mengajar. Jadi ajarlah mereka sebaik mungkin. Cakap dengan jelas, power point bagi ada gerak-gerak, baru mantap.
  6. Selesai temuduga fakulti, rasalah lega sedikit. Reward diri anda dengan chicken chop. Itulah yang saya lakukan.
  7. Temuduga kedua ada banyak cerita. Ini cerita saya. Temuduga kedua punyalah senang sebab panel ajak berborak pasal diri sendiri. Channel astro apa suka tengok? Pergi demo bersih tak? Tengok Hafiz hashim main semalam tak? Begitulah soalan-soalannya.
  8. Tapi cerita kawan saya lain sedikit. Dia disoal mengenai ekonomi. Agak sukar menjawab kerana kawan saya tu pensyarah bahagian urat-urat. Ekonomi tak fasih sangat.
  9. Jadi begitulah serba sedikit mengenai temudga ke jawatan tetap. Semoga cerita saya dapat dijadikan panduan dan teladan.

Wednesday, May 2, 2012

fun packaging



  • Art is any form of outcome from human activities. I would like to talk about the art of packaging in this entry. 
  • Art of packaging is one of the important element is ensuring the marketability of a product. Japan can be a good reference for companies who want to instil art into their product packaging.
  • For years, the Japanese has embrace the art of packaging. As a result it can be seen that products from Japan are well packaged and 'kawai' (cute).




  • In contrast, Malaysian packaging lean more towards formality. We can see that local companies prefer to choose the corporate look in their packaging. 
  • However recently I found some local products with fun packaging. High 5 bun is a good example to illustrate what i mean.
  • With the addition of some illustration, the packaging looks less formal and touches the fun side of the consumers. for me, it manages to make me smile. The keyboard here is grabbing attention and this is what this fun packaging has achieved. 
  • Kudos to the creative force behind this packaging. I hope more companies will follow the footsteps of High 5 and start to make our market more fun and less formal. 
  • Btw, im only talking about packaging per say. Im not sure about the product's quality. LOL. 

  • Sunday, April 29, 2012

    MELAYU


    MELAYU

    oleh: USMAN AWANG

    Melayu itu orang yang bijaksana
    Nakalnya bersulam jenaka
    Budi bahasanya tidak terkira
    Kurang ajarnya tetap santun
    Jika menipu pun masih bersopan
    Bila mengampu bijak beralas tangan

    Melayu itu berani jika bersalah
    Kecut takut kerana benar
    Janji simpan di perut
    Selalu pecah di mulut
    Biar mati adat
    Jangan mati anak

    Dalam sejarahnya
    Melayu itu pengembara lautan
    Melorongkan jalur sejarah zaman
    Begitu luas daerah sempadan
    Sayangnya kini segala kehilangan

    Melayu itu kaya falsafahnya
    Kias kata bidal pusaka
    Akar budi bersulamkan daya
    Gedung akal laut bicara

    Malangnya Melayu itu kuat bersorak
    Terlalu ghairah pesta temasya
    Sedangkan kampung telah tergadai
    Sawah sejalur tinggal sejengkal
    Tanah sebidang mudah terjual
    Meski telah memiliki telaga
    Tangan masih memegang tali
    Sedang orang mencapai timba
    Berbuahlah pisang tiga kali

    Melayu itu masih bermimpi
    Walaupun sudah mengenal universiti
    Masih berdagang di rumah sendiri

    Berkelahi cara Melayu
    Menikam dengan pantun
    Menyanggah dengan senyum
    Marahnya dengan diam
    Merendah bukan menyembah
    Meninggi bukan melonjak

    Watak Melayu menolak permusuhan
    Setia dan sabar tiada sempadan
    Tapi jika marah tak nampak telinga
    Musuh dicari ke lubang cacing
    Tak dapat tanduk telinga dijinjing

    Maruah dan agama dihina jangan
    Hebat amuknya tak kenal lawan
    Berdamai cara Melayu indah sekali
    Silaturrahim hati yang murni
    Maaf diungkap senantiasa bersahut
    Tangan diulur sentiasa bersambut
    Luka pun tidak lagi berparut

    Baiknya hati Melayu itu tak terbandingkan
    Selaga yang ada sanggup diberikan
    Sehingga tercipta sebuah kiasan:
    “Dagang lalu nasi ditanakkan
    Suami pulang lapar tak makan
    Kera di hutan disusu-susukan
    Anak di pangkuan mati kebuluran”

    Bagaimanakah Melayu abad dua puluh satu
    Masihkan tunduk tersipu-sipu ?
    Jangan takut melanggar pantang
    Jika pantang menghalang kemajuan;
    Jangan segan menentang larangan
    Jika yakin kepada kebenaran;
    Jangan malu mengucapkan keyakinan
    Jika percaya kepada keadilan

    Jadilah bangsa yang bijaksana
    Memegang tali memegang timba
    Memiliki ekonomi mencipta budaya
    Menjadi tuan di negara Merdeka!

    ____________________________________________________________________________


    Saturday, April 28, 2012

    A special song for a special occasion. Enjoice!

     Come gather 'round people
    Wherever you roam
    And admit that the waters
    Around you have grown
    And accept it that soon
    You'll be drenched to the bone
    If your time to you
    Is worth savin'
    Then you better start swimmin'
    Or you'll sink like a stone
    For the times they are a-changin'.

    Come writers and critics
    Who prophesize with your pen
    And keep your eyes wide
    The chance won't come again
    And don't speak too soon
    For the wheel's still in spin
    And there's no tellin' who
    That it's namin'
    For the loser now
    Will be later to win
    For the times they are a-changin'.

    Come senators, congressmen
    Please heed the call
    Don't stand in the doorway
    Don't block up the hall
    For he that gets hurt
    Will be he who has stalled
    There's a battle outside
    And it is ragin'
    It'll soon shake your windows
    And rattle your walls
    For the times they are a-changin'.

    Come mothers and fathers
    Throughout the land
    And don't criticize
    What you can't understand
    Your sons and your daughters
    Are beyond your command
    Your old road is
    Rapidly agin'
    Please get out of the new one
    If you can't lend your hand
    For the times they are a-changin'.

    The line it is drawn
    The curse it is cast
    The slow one now
    Will later be fast
    As the present now
    Will later be past
    The order is
    Rapidly fadin'
    And the first one now
    Will later be last
    For the times they are a-changin'.

    Friday, April 27, 2012

    Babbling


    1. Blogging is a dying art said a friend. Nobody does blogging nowadays.
    2. I couldnt agree more. Many bloggers that I know had abandoned their blogs. The writing trend has shifted to twitter where one can post almost about anything and get a quick reply.
    3. Long gone the golden days of blogging where everyone wanted to be a blogger. These bloggers they wrote about anything under the sun. Business, personal life, artist, music and even their daily routine.
    4. It's ok. Everything has its own time and place, so does blogging. I guess this is the so-called dark ages for blogging. Nobody writes blog anymore. It's a dying art they said.
    5. I dont care if it's a dying art not. I blog because I like it. That's the bottom line. 
    6. Thank you. 

    Thursday, April 26, 2012

    That pretty little thing

    Recently, my craziness about camera arises again. Day and night I browse through the Internet to address my old-age addiction. Funny it may seem, sometimes i consider myself as a 'photographer'. 

    Out of the blue, i found this pretty little thing that I captivate my heart. This thing put a smile on my face. Let me introduce you to the 'cardboard' camera by IKEA. Powered by two AA batteries, this low-end camera is a must have for a poser photographer like me. 

    As soon as this gadget reach our shore, i would drive like crazy to IKEA to get my hand on this camera. My only hope is that I dont have to assemble it like other IKEA products. haha.

    Wednesday, April 18, 2012

    Thursday, April 12, 2012

    Galaxy noto


    • Recently I had t say goodbye to my long standing baby. Its name is Iphone 4.
    • The first time I met my baby was about a year ago at Lowyat plaza.
    • It was love at first sight. The minute I hold Iphone 4, I knew that we were destined t be together.
    • However, every meeting has its end. It is a hard goodbye but it is inevitable.
    • But the sadness is not long. This is because my baby Iphone is replaced with a new baby named Galaxy note.
    • It is a great gadget and I am sure it can replace my Iphone effortlessly.
    • I am so happy.
    • To make good thing better, the gadget is bought by my Angel.
    • She really know how to make me happy.
    • I love you Galaxy note.
    • I love you more Angel.

    Sunday, March 25, 2012

    Teach and learn


    • I am a teacher. Teaching is my job. I have been doing this job for about two years now.
    • Like any other job this profession has its ups and downs.
    • Everyday I have to deal with people with various personality. I have to interact with them, I have to teach them, I have to 'satisfy' them. It is not an easy task.
    • Despite all the setback, I find this job rewarding as it fulfil my inner need to serve and give something to the community. I would like to be a handy citizen.
    • However, the most interesting thing I find about my job is, I am learning something new everyday. I learn and teach at the same time. It is good to keep myself updated with new information and knowledge.
    • Ergo, I believe that teaching is a great profession and it is rewarding to those who love to share knowledge and do something for other people.

    Thursday, March 22, 2012

    Dry the river

    Good song with meaningful is hard to come by these days. therefore, when I found one, I would like to share it with you.



    I waited by your bedside,
    And didn't close my eyes all night.
    I named you like a prayer.

    It's anybody's guess how,
    The angel of doubt came down,
    And crept into your bed.

    But after we danced to the shipping forecast,
    The words escaped your mouth:
    "I know it's gotta stop love, but I don't know how."

    Now the stairs forget your shoes,
    And the gate don't creak for want of you.
    But the jury's out on me.

    We're wise beyond our years,
    But we're good at bad ideas, my love.
    Or so it seems to be.

    Shine a little light,
    Don't wrestle with the night,
    Don't think about the future now.
    I know it's gotta stop love but I don't know how.

    My little one,
    My kettle drum,
    I know I had a message at the start.

    My babel tongue,
    My come-undone,
    I know I had a message at the start.

    My prison kiss,
    My dying wish,
    I know I had a message at the start…
    But it up and abandoned us, when we were sleeping in our beds.

    It's anybody's guess how the angel of doubt laid down
    Sand beneath our house.
    I know it's gotta stop love, but I don't know how.

    Followers