Tuesday, July 7, 2009

Teknologi dan perubahan


  • Sewaktu duu, mempunyai Nokia 3310 sangatlah tinggi statusnya.
  • Ini kerana kita boleh 'compose' ringtone sendiri sekaligus mengikuti lagu2 terkini di arus perdana.
  • Ramai berlumba2 meletkakkan lagu2 midi tone yang terbaru di dalam Nokia 3310 mereka.
  • Ketika itu Linkin park baru nak up.Begitu juga Limp Bizkit. Oleh itu lagu2 begitu menjadi kegemaran kaki rock seperti kami.
  • Bagi yang lemah gemalai lagu Cindai atau Mariah carey jadi pilihan.
  • Kemudian datang philophonic tone. Bunyinya lebih rich kerana ada bunyi bass dan drum.
  • :Huiyoo...mcm betol!!" kata ku sewaktu Amir dtg membawa HP nokia baru kakaknya dan memasang lagu Bring me to live oleh Evanescence.
  • Secara tiba2 midi tone dah tak trend. Utk orang2 tau je kata remaja waktu itu.
  • Masa berlalu, kemudian wujudlah true tone yakni bunyi lgu sebenar seperti yg kita dengari di corong2 radio. Gempakkan?
  • Masa ni aktiviti download sudah mula berleluasa. Senang je. Download, masuk dlama HP, pasang kuat2. Musti awek2 pandang dan kanak2 kecik tabik sama kita.
  • Waktu itu Hp yg mendominasi tone jenis ini ialah Nokia N-gage dan nokia sabun dan nokia daun. Sgt glamer.
  • Seronokkan tgk peredaran zaman dan teknologi.
  • Lepas ni apa pulak aq xtau.
  • Mungkin beli hp percuma satu band. Lagi a live tone. Sapa yang tau?? kan??
p/s - picture credit to MUDAH.COM.MY

3 comments:

JLaa KiMStER said...

pergh.. beli hp percuma live band tu..why not? theehehe :P

LeSScAkAp said...

yeah we'll never know what will happen in the future maybe something yg kita sendiri tak terpikir... so tunggu je la.. huhuh

Amir Syafiq said...

haha.agak2 aku tgh tdo,mau heart attack kalau aku set ringtone metal tahap kubur.

Followers