Friday, July 3, 2009

Esok malam minggu

  • Pada tahun 2005, ayah aq yang baik hati telah membelikan anaknya ini sebuah motorsikal kacak bernama Yamaha Lagenda.
  • Dgn Lagenda itulah aq mepelajari erti kepyahan dan keseronokan hidup.
  • Tapi disebalik ke'besh'an Lagenda itu, ada sesuatu yang membuat aq terkilan.
  • Semasa aq memilih untuk memiliki sebuah motor 4 lejang, ada seorng makhluk Allah ni tanya, "Eh Izzat, ko nak jadi rempit ke?"
  • Ikutkan hati aq nak je belasah makhluk tu.Nasib baik perempuan. Nasib baik dah lama.Kalo baru2 ni dah kena dush dah.
  • Tuan2 Puan2 Dato, dan Awek2 sekalian, lemme tell you something important that you should never ever forget it for the rest of your life. "Menunggang motor 4 lejang bukan bermakna seseorang itu rempit".
  • Biasanya stereotype ini berlaku dikalangan orang2 kaya yang ada kereta atau orang miskin yang berlagak kaya.Mereka akan memandang serong pada penunggang2 motor di serata Malaysia. Nak2 motor panas seperti 125Z, Ex5 atau RXZ. Pasti dicop rempit.Damn!!
  • Asal rambut panjang bwk motor REMPIT. Seluar cikang REMPIT. Pakai baju hujan Givi REMPIT.
  • Pernah tak korang terikir kalo UStaz Akhil Hay naik motor nak ke masjid.Adakah dia rempit? Rambut dia pon panjang. Seluar dia pon kecik sbb kurus. Rempit ke?
  • Buka semua orang mampu atau suka naik kereta. Bagi mereka naik motor lagi cepat sampai dan jimat.Terpulang la.
  • Tidak menjadi dosa seseorang itu membawa motor 4 atau 2 lejang. Itu pilihan masing2. Ada je rempit dah kaya bawak keta. Itu korang tak mau komplen pulak.?
  • Saya bukan rempit. Ingat statement tu sampai mati.

4 comments:

BEEdadari said...

Baru2 ini, sy blaja menjadi pembonceng RXZ wah mula2 terasa mcm kena pakai carrot cut, tube pink, makeup kne kaler biru,pink,ijau terang blusher tebal gila lipstick kne merah busuk, blaja menonggek, dan sbgainya tetapi tidak perlu lah kerana walaupon mula2 sering dimarahi kerana kedudukan punggung asyik lari2 dan x centre sbb x tau naik motor tetapi bila dah naik rasanya wah bestnyer sejuknya bnyknyer angin OMG rambutku rosak tapi xper best woo. haha. agak batak disini menceritakan pengalaman menaiki motor.

dan betol sy setuju ayat last, ingat sampai mati, sy pon bukan rempit!bercita2 untuk memiliki superbike yg cool gila dan simpan dirumah sbb xtau naik melainkan menjadi pembonceng. haha.

Mc Izzy said...

wah.Saya pun xpenah naik tenggiling tu.hebat!!

Superbike idaman kalbu.nak beli juge.kongsi duit ssama2 k.haha

epifah said...

wah jelesnya dapat naik RXZ.impian sejak umur 18 tahun tu.haha!

rempit la baru farid kamil zat.

Amir Syafiq said...

yeah.seluar cikang kesayangan ku.sekarang dh tukar nama jadi skinny plak.

Followers