Friday, April 3, 2009

Semalam itu semalam

  • Sebagai seoarg yang pernah jadi remaja, saya tak terlepas dari membuat pelbagai perkara remaja.
  • Salah satu kegemaran saya dulu ialah mengunjungi gig - gig tempatan. Sangat indah sgt itu. Badan kurus dan fit. Kacak pon boleh tahan.haha.
  • Terpengaruh dengan kawan2 saya menjadi pengunjung gig setia. Asal ada gig je ada la makhluk bernama Izzat.
  • Tetapi aktiviti ini terhenti sekejap semasa baru masuk UiTM. Masa tu jiwa luka berdarah. Plus tempat baru. Kena amik masa nak fit in. Kalo tak jadi kera sumbang mahram la.
  • Sekain lama..aktiviti gig bersambung kembali setelah jumpa kaki2 gig yang sekepala. Tak ramai pon. Jumpa sorg dua je. Namely Abok a.k.a Amir Syafiq and Hadi.
  • Hidup kembali meriah dgn kunjungan kami ke gig2 tempatan yang amat murah dan besh pada masa itu.
  • Saya sedar saya berat. Sbb tu saya xpernah body surf dgn crowd. Mau ada yang patah riuk. Cuma sesekali bertindak liar dgn menyondol mamat2 yang mukanya mintak pelempang. Puas!
  • Seronok pegi gig. Jumpa kawan2 baru. Bleh kutuk2 band xsedap agar mereka meneroka bidang baru serta mengusya awek2 gig yang rata2 comel belaka. Tak comel tak usya. Sumpah.
  • Selain menghabiskan duit, kami juga dapat menambah knowledge dunia hiburan yang tidak mainstream atau lebih dikenali sebagai indie sekarang. Ada la modal nak impress chick2 yang xpernah pegi gig. "Abang ni hebat!", ujar mereka.
  • Sekarang saya dah makin berumur. University kata pergi, ofis kata mari. Damn. Dah lama saya hentikan aktiviti gig2.
  • Sesekali teringin juga nak pegi. Cuma tiada daya dan upaya.
  • " Dude mana? Ok tunggu depan MCPA. Dah sampai Maharajalela. "
  • Rindu....

3 comments:

Amir Syafiq said...

nasib visual kurang memuaskan.ngeks.

eh yeke kau tak usya awek yang tak menarik?bukan ke dulu angkat sumpah kita,semua perempuan adalah awek.

haha~

epifah said...

jom teman pergi burgerkill kt mcpa. kenapa la kita ni dua genre yang berbeda.haha.

epifah said...

eh eh.baru tertengok video.hahaha. yang pakai baju rancid itu.hihi.

Followers