Sunday, May 30, 2010

Hari lahir


Selamat hari lahir kepada saya. Dah 24. Orang cakap umur genap ni ada ong. aq pastikan tahun ni ada ong. Bukan pemimpin MCA Ong ka ting.

Tak lupa juga kepada my twins. happy birthday. Kita sama2 dah tua setahun. yeay!!

Thanks a bunch to all for my suprises birthday bash. Sangat mengharukan.

Friday, May 28, 2010

Dress code

Next time when you want to wander around shopping mall freely without being harass by sales person, credit card provider, bedak sejuk promoter etc, just dress like shit. It really works. Ask me. Ive done it several times. ;D

As a conclusion, when you dress like shit, nobody offers you shit. ;D

P/s- Sorry for the foul language. ;D

Thursday, May 27, 2010

Sekeliling

Sebab takde keja, saya tulis perkara yang sedang berlaku sekeliling saya:
  • Depan saya ada Fariz. Dia sibuk nak buat claim. Dok tanya soalan2 macam2. Puchong berapa km? borang apa nak isi? Minyak berapa duit? Claim banyak2 belanja aq.
  • Sebelah kanan ada Hafeez. Baru2 ni je dia rajin melawat bilik. Dia tgh dok belek2 laptop Farid sambil meracau apa ntah. Aq buat tak port je.
  • Bawah aq ada kaki. Tengah goyang2. Comelkan?
Aq takde kerja. seronok!

Monday, May 24, 2010

Kaki


  • "Muka lu jambu la bro", kata sorang mamat yang aq tak berapa nak kenal.
  • Langsung aq jawab pakai kaki. Boring la dengar ulasan macam tu. Sikit2 jambu. Cuba la ulas muka aq elok2 sket. Kata la kacak ke, macho ke.Takde la aq jawab dengan kaki aq.
  • Setelah bosan2 mengenai ayat2 jambu, aq buat keputusan untuk berubah. Aq telah pergi ke kedai buku Borders untuk menjalankan research. Aq ke bahagian majalah dan menyambar majalah2 maskulin seperti Maskulin, August Man dan bagai. Tujuan aq ialah mencari contoh bagaimana nak jadi lelaki macho. Tak mau jambu selamnya. Tak lupa juga majalah FHM. Tapi untuk usya awek cover depan je.haha~
  • Setela aq amati cara menjadi lelaki macho ialah: menghilangkan perot dan menumbuh jambang. No 1 tu aq malas komen. Perut ni anugerah tuhan. Ynag jambang tu aq berkenan. Setelah aq teliti, lelaki macho ada jambang. Sebagai contoh Jake Gyllenhal, Josh Duhamel, Jonny Knoxville dan Dave Ghroll.
  • Jadi, tuan2 dan puan2 for the next two weeks aq akan berusaha simpan jambang. harap2 takde sapa lagi yang akan makan kaki aq selepas ini.

Monday, May 17, 2010

Alasan tak munasabah

  • Komen lebih2 kena tangkap.
  • Cakap banyak2 kena gam.
  • Larangan sana sini.
  • Memang susah di atas, tapi di bawah pun susah juga.
  • Ingat di atas atau bawah sama sahaja bila tiba akhirnya.
  • Sama - samalah beringat

I know

I read it

I analyze it

I synthesize it

I digest it

I know

It's time to let go

Tak paham



Tak berapa nak paham kasut supra. Kena masuk seluar dalam kasut atau masukkasut dalam seluar? Ni bukan kasut Bezita ke?

Friday, May 14, 2010

Free

  • Im a free man. Its not that I was a slave before. What I mean by free is that I dont have any task to do at least for the next 7 days. I have completed my last task yesterday and I feel very relieve.
  • Its been a gruesome 5 months for me. Since the starting of last semeseter, I have to work extra hard juggling between work and study. Its not an easy job, no its not. If my body and mind can talk, they will beg me for mercy cause I have pushed them so hard. Lucky me my body and mind cant talk and I am their master. Haha. I like the idea of having slaves.
  • Gaah...now that Im free, I have to find something to fill up my time. I have to find it fast before the boredome gets on my nerve. It is something that I dont like to feel.
  • Should I loiter around shopping complex? Being in Bangi I dont have much choice except for warta, PKNS or Alamanda.
  • Or maybe I can just sit around and read dR Rozmey's daily article about his greatness and his extremely self proclaimed superb movie. I found it interesting though. You should try it once in a while. You will laugh your ass off.
  • Or maybe I should just sleep.
P/S - I miss my students. Miss to be in front of class and crack some lame jokes and see their fake smiles and laughs. haha. You know I love you students. ;D

Thursday, May 13, 2010

Cerita bola

Lelaki biasa la sembang pasal bola. Pung pang pung pang. Sebok komen orang tak pandai sepak, lari perlahan, gemuk dan berbagai2 tanpa sedar sendiri main tak seberapa. Aq pun termasuk golongan ini. Tapi aq tak berapa kesah sangat sebab tanpa peminat apalah bola sepak tu. Bagai berenang di padang pasir.

Season bola di eropah telah habis. Ada la beberapa game yang tak berapa penting tak abes lagi. Tapi bagi aq dah abes la. So aq nak tulis blog supaya Sir Alex tau player mana nak di beli off season ni. Jangan main2. Alex Ferguson tau baca Bahasa Melayu. Bijak orang tua tu.

Ok. Komen aq dimulakan dengan bahagian goalkeeper. Seingat aq last season Manchester United takde a masalah sangat kat bahagian ni. Kalo ada masalah pon sebab Ben "I have to prove something" Foster main. Tapi dia dah nak blah.Van Der Sar ada lagi setaun. Back up dia Kuzscak boleh tahan hebat. So secara rumusannya Man Utd kena beli keeper untuk buat back up. Cadangan aq ialah De gea (Atletico Madrid) ataupun Hugo Lloris (Lyon). Prospek dua2 ni. Bakal menggegar dunia. Kena sambar cepat2.


Lloris: Tahan bola pun bergaya

Defender pula. Cerita pasal defender, aq rasa kena beli defender yang membantu menyerang. Sampai bila nak harap Evra. Kanan kita dah ad Rafael" i got red card" Da Silva. Kiri orang cakap ada Fabio Da Silva tapi aq rasa kena beli satu lagi otai untuk kasi ajar Fabio tu. Oleh itu aq cadangkan kita membeli belah di Madrid. Ada satu mamat ni nama dia Royston Drenthe. Dia orang gelap tapi kuat. Kita kasi Madrid takut sket.


Drenthe: Ada iras2 Sagna

Last season midfield mantap jugak la. Peningkatan Darren "I have two lungs" Fletcher amat mengagumkan. Tapi bila kaji2 balik, semua top team Europe ada satu benda yang Man Utd takde, attacking midfilder. Chelsea ada Lampard. Arsenal ada Fabregas.Liverpool ada Gerrard. Madrid ada Kaka. Barca ada Xavi. Maka kita perlu tambah satu lagi player to solve the puzzle. Ini enjin pasukan. penting. Untuk itu apa kata kita usya ke London untuk player nama Joe Cole. Kalau nak mantap lagi Kita usya James Milner dari Aston Villa. Luka Modric dari Tottenham.Tak payah pergi jauh2.


Modric: Come to Poppa!

Last sekali ialah penyerang. Ini ialah position yang paling masalah. Harap Wayne "Rude boy" Rooney sampai penat mamat tu. This is team sport not individual sport. So kena ada la ada gandingan untuk si Shrek ni. Maka mari mencari penyerang berkaliber. Dengar cerita Luis Fabiano (Sevilla) ada berkenan nak datang Man Utd. Lepas tu ada jugak penyerang mahal2 seperti David Villa (Valencia). Tapi kalo mahal sgt amik je penyerang terbuang seperti Lucas Podolski, Huntelaar, dan Karim Benzema. Amik balik depa ni kasi polish gerenti meletop.



Podolski: Gua main pakai otak la!

Itu adalah cadangan2 dari footbal critic genius seperti aq. Selain itu ada juga player2 lain yang boleh dibeli seperti Arjen "I scored against Man utd" Robben, Angel DiMaria, Jaoa Mountinho, David Silva, Cristhoph Metzelder, Amri Yahyah dan S Kumaran.

Apa yang penting, sokonglah pasukan Piala Thomas kita yang nampak seperti jeli.

Hafiz: Si tenang yang tenang

Wednesday, May 12, 2010

Tuesday, May 11, 2010

Hari ini

  • Today is a good day. Eventhough it is still early, everything seems to go my way. First of all I get to wear KPTM's corporate shirt after waiting to do so for 5 weeks. This kind of shirt is also known as F1 shirt.
  • Ever since I was a student I really wanted to wear such shirt. There is nothing fancy about it. Its just I want to look corporate and sophisticated. But now that I have wear it, I dont think I look sophisticated. People at the bank even wronged me when I heard they say " Eh ada la nurse lelaki". Man..., Im a proud lecturer, not a male nurse.

Monday, May 10, 2010

Sunway Lagoon


Hujung minggu sudah janji sama member lepak Sunway Lagoon. Cemana nak dpaatkan body hot dalam masa 5 hari? Patutkah aq contact Dr Rozmey?

P/s - Gambar hiasan je atas tu. Im as straight as a ruler ok. ;D

Sesekali

  • Rutin harian membuatkan hidup kita mendatar tanpa sebab. Tiada naik turun yang signifikan, tiada warna yang menawan. Pendek kata bosan.
  • Jadi sesekali kita hendaklah lari dari rutin harian biasa. Jauh menyimpang dari kebiasaan yang biasa dan takde apa2. Aq berpegang kepada prinsip ini untuk menjadikan hidup aq lebih menarik dan kurang mendatar.
  • Sebagai contoh sesekali aq akan start motor dan meronda2 kota raya. Setelah 7 bulan tidak menjadi penunggang tefar, ternyata skil motor aq masih tinggi. Setakat mencelah bedah tu masih boleh lagi walaupun kadar kelajuan agak berkurangan. Dulu biasa a darah muda. Bawak laju2. Skang bawak motor makan angin je. Ala2 Brad Pitt gitu.
  • Begitu juga dengan music. Walaupun jiwa rock kat, sesekali aq layan jugak rap2 terkini. Seperti lagu Altimet - syukur. Selamba je aq rap. Berani battle jom!!
  • Semalam, aq memecahkan kebiasaan lagi. Selalunya waktu petang hari minggu di habiskan dengan bermesraan di atas katil (tido la ngek!!) Tapi semalam aq menetapkan hati untuk berjogging. Seperti yang semua tahu, kawasan rumah aq takde trek jogging official macam kat tasik titiwangsa tu. Jadi aq niat jogging keliling taman je a.
  • Dengan outfit yang lebih kurang aq memulakan larian. Konsisten. Begitulah larian aq. Tiada sedikit pun mengah atau rasa paru2 nak pecah. Steady babe. Aq kasi round naik bukit kat belakang Taman Megah tu sampai a lalu jalan nak ke Masjid. Lalu plak depan umah Ekin Esa. Aq intai2 mana tau dia sidai kain ke. Tapi dia takde. Aq steady lagi.
  • Sampai la satu kawasan perumahan ni. Sunyi je jalan tu. Mana ntah orang2 kat situ. Tido kot. Aq pon jogging dengan steady. Tiba2 aq rasa macam tak besh. Aq kalih belakang, sekali ada anjing sudah usya panas sama aq. Hati aq debar2 .
  • Sekali anjing tu sound aq. WoooF!! Wooff!! Dengan sepantas kilat aq berubah dari Norherman Majid kepada Usain Bolt.
  • Celaka punya anjing. Berani dia usya aq. Esok petang jaga ko.

Tuesday, May 4, 2010

Bulan lima

Hey its May. A special month for in it contains lots of special celebrations. May offers us teacher's day, mother's day and not to forget, my birthday. Plus we also have Mondays(urgh!!), holiday and no-work-at-office day. Im looking forward to all those days.

So far May has been kind for me. I just passed through the starting block and Im walking towards the middle of the month. I hope everything is going to be great for my family, friends and myself.

I got a feeling. wuhhuuuu~

Followers