Tuesday, December 20, 2011

Tak ramai

Tak ramai tahu kerja mengajar ni perlukan seseorang yang mantap. Mantap dari segi ilmu, tenaga dan juga gaya. Sebagai contoh, jika seseorang itu tidak mantap dari segi ilmu, macam mana mahu jawab soalan anak murid yang semakin power. Buatnya dia tanya apa beza gerund dengan present continuous.

Dasarnya nak ajar orang kena ajar diri sendiri dulu. Bagi mantap dan power. Jangan ikut sangat GTO tu. Itu kartun. nak tgk cikgu betul pergi sekolah.

p/s- anda tau bezanya?

4 comments:

star in heaven said...

Ye! Saya tau bezanya!
Jadi cikgu bukan mcm dalam GTO atau Gokusen. Students memang macam2 fi'il. Jadinya cikgu kena mantap segala segi.

(Tak sangka dah 4tahun dalam bidang ni. Rasa mcam baru jadi fasi sam2 kamu dulu)

Mc Izzy said...

eh.hi hi. sapa ye? tak kenal nama glamer la. haha ;)

❀ JLaa KiMStER ❀ said...

gerund - noun

present cont - verb

*muke konfiden itu perlu*

>.<

Mc Izzy said...

Tahniah2. memang power. ;)

Followers