Thursday, August 27, 2009

You

This one is for you
Yes you
Im sorry for being so insensitive
Punch me on the face and scream at me untill my ears bleed.

Tuesday, August 25, 2009

Damn dirty thing




A friend said to to " Its been 8 month. I think its about time you find a new one". Another friend said, "No GF? No fun la u Izzat. Get one then you can join our club". The same goes with a friend of mine when he said " You need to move on. Wake up and dont be too choosy".

Dear friends, thank you for all the opinion, ideas and advices. I really aprreciate your concern. But what I can really say right now is Im not ready to be in love again. After 3 painful yet educational experiences, I dont think Im ready to get involve with someone seriously.

"Dont you miss being in love?". Of course I do. For those of us who have had the experience of being in love, will miss the 'special' feeling whenever we are sad and alone. Yes I do miss to have someone to call as mine. I miss the god morning messages early in the morning and the cheezy goodnight messages late at night.

But,there is no point to be in love if Im not 100% committed to it. For the time being, I prefer to be alone. Hakuna matata. I love my life right now. Its not that Im still living in the past or I just can trust love anymore. All I need is time. Im sure, sooner or later, the time will come when I will seek for love again.

For my friends who are concern about my well being, thanks alot. You guys mean alot to me.

Arigato.

Monday, August 24, 2009

Salam Ramadhan

  • Ramadhan tiba lagi. Aq suka Ramadhan. Bulan ni aq rasa aq ada superhuman strength. Pastu hati aq rasa tenang selalu. Takde la asik pikir pasal bekas gf, pasal duit, pasal bil dan pasal lesson plan. Aq rasa inilah nikmat Ramadhan.
  • Tapi Ramadhan kali ini bermula dengan tidak lancar. Ini berikutan keadaan tubuh aq yang demam. Ini memaksa aq berubah dari seorang yang ceria kepada seorang yang pasif. Hampir dua hari dihabiskan dengan bergelimpangan diatas katil. Seluruh badan rasa sakit2.
  • Nenek aq kata "sabar lah.Ni dugaan tuhan." Aq dengan redha bersabar menghadapi dugaan ini. Tekak pon rasa tak besh je.
  • Berikutan tekak aq tak lancar, aq terpaksa menjauhi air2 sejuk dan menyegarkan seperti air tebu ais, air oren ais atau pun air limau biru ais. Alangkah terilan rasa hati ini ketika melihat tong air kaler2 di bazaar. Tapi kerana menjaga kesihatan, aq relakan semua itu. Just you wait you cordial drinks!!!

Monday, August 17, 2009

Hari hujan dan hatiku

Sekarang aq rasa mother nature kurang menyebelahi diriku. Asalkan aq membawa motor ke tempat kerja, hari tu akan hujan. Kalo hujan gerimis mengundang tak pe juge. Ini hujan lebat giler. Kumpulan Hujan pon tak lebat macam tu. Masuk minggu ni dah 8 kali aq berhujan ketika balik kerja. Teringat zaman belajar dulu.

Ingatkan student uitm je kena hujan.Ini dah jadi pensyarah pon kena juge. Tak cool betol dimata student2. haha. Tapi aq tak kesah sangat. Berhujan berpanas aq still sayang motor aq. Cint pertama tu. Adatlah. barang lama musti dah tak solid. Nak2 dengan kemunculan orang baru yang lebih cun, memang a orang lama ditinggal2kan.

Tapi aq still sayang mereka berdua. Baru atau lama aq tak bezakan.Kaseh sayang aq terbahagi sama rata. Pandai2 la aq meluangkan masa dengan mereka. Kalo hari ni aq bermanja dengan WNA, esok aq bermanja dgn WSV. Penyayangkan aq?

Akhir kata kepala sudah kena hujan perlulah mandi kerana kelak mengundang demam dan duka. Kepada kawan2 tak sabar nak tunggu hari minggu lagi. Kita joli sakan lagi ya.

Friday, August 14, 2009

Persatuan

Sudah lama rasanya tidak menulis. Aq sibuk dengan tugasan2 di kolej yang semakin menimbun. Biasalah, Dr.M juga kadang2 tiada masa senggang untuk menulis diblog kegemaran ramai beliau.

Sekarang ni Geng KPTM Bangi yang diangotai oleh Ayahanda Shaari, Kepah, Ira dan aq sudah bertambah ahli. Ini ahli tetap bukan ahli hantu macam Nazmir. Masa sekolah dia suka sign up nama untuk mana2 persatuan pastu tak datang perjumpaan. Nakal btol. Nama ahli baru kami ialah Fariz, seorang pensyarah business dan marketing. Rumah ibu bapanya di Batu 3.

Fariz menjadi ahli baru kami setelah lulus beberapa siri ujian dan ritual. Kumpulan kami bukanlah sebuah pertubuhan kongsi gelap yang mengamalkan budaya liar. Cuma ada biasa bagi orang baru, perlulah diuji. Orang masuk asrama kat UiTM pon kena uji.

Pertama sekali kami uji kepantasan dia datang ke KPTM Bangi. Geng kami memang selalu datang awal kecuali Ira. Dia selalu bangun lambat. Sbb tu kami tgh berpikir utk gantung keahliaan dia. Tujuan kami datang awal ialah mematuhi pertauran kolej dan menikmati breakfast bersama. Sambil2 itu mengusik Kak Ani cafe dgn harapan dapat diskaun. Ternyata Fariz lulus ujian kami kerana dia sering sampai awal dan mampu membelasah Mee goreng lauk sotong bersama kami tiap2 pagi.

Kemudian ujian Dayak. Memang menjadi ritual kami setiap Jumaat utk berhibur menonton gelgat Dayak di bazaar masjid. Dayak ialah penjual ubat yang terkenal. Dia mampu menarik penonton dengan persona yang dimiliki. Sekali lagi Fariz lulus ujian Dayak kerana dia juga turut terhibur melihat Dayak. Bagus!

Seterusnya ujian cendol. Tindakan ini ialah yang paling radikal kerana kami secara bersembunyi dari boss keluar dan menikmati cendol Bangi. Ini bukanlah kesalahan kerana menurut peraturan, sesiapa yang keluar lama sahaja perlu mengisi borang. Kami keluar setengah jam sahaja. Namun kepada sesiapa yang berhati tikus akan cuak badak sekiranya keluar dari kolej tanpa mengisi borang. Fariz ternyata seorang berhati singa kerana dengan selamba mengikut kami minum cendol sambil berangan2 mahu makan karipap sardin. Mana nak cari karipap kat kedai cendol???

Ujian terakhir ialah besi keliru. Ujian ini memerlukan seseorang untuk meleraikan dua keping besi menggunakan kreativiti mereka. Besi keliru itu ialah milik Farid a.k.a roomate aq. besi itu agak mengelirukan. Aq sendiri mengambil masa seminggu untuk menjadi seorang pakar besi keliru. Sekarang aq boleh mendabik dada. Fariz hampir2 gagal ujian ini, tapi oleh kerana belas ihsan aq dan Kepah, dia berjaya lulus. Itu pun setelah kami ajar dia step by step.

Sebagai kesimpulannya, geng KPTM Bangi hanyalah geng yang ditubuhkan atas dasar setia kawan dan memerlukan teman. Oleh itu, sesiapa yang mahu join kami silakan. Pintu kami sentiasa terbuka.

Wednesday, August 5, 2009

Kepesatan ekonomi serta kewangan semasa

Oleh sebab aq tgh dalam mode 'holiday hangover' aq memutuskan untuk menulis mengenai trip ke Kuantan lambat sket. Ini kerana aq tidak berkeupayaan menulis blog yang terbaik yang bersesuaian dengan pengalaman aq ke Kuantan. Pengalaman baik perlu disertakan dengan entri blog terbaik. Tak gitu?

Sedar2 dah sebulan lebih aq menjadi pemakan gaji dan pengajar di Kolej hebat Bangi. Aq rasa aq patut celebrate kejayaan aq ini degan minum di mamak dengan dihidangankan air teh o ais. Aq tak reti lepak2 starbuck ni. Aq buka orang kaya. Nak order pon tak reti. Buat nervous je g sana. Daripada malu baik la aq minum kat mamak.Leh buat muka garang. Musti air cepat sampai.

Aq hari2 cakap bahasa inggeris dalam kelas. Naik berbelit lidah aq ni. So aq decide utk tulis blog dalam bahasa melayu so that aq dapat melatih keperkasaan aq dalam bahasa ibunda. Tapi ada juga kawan2 menempelak tindakan aq dengan mengatakan blog aq menggunakan bahasa rojak. Ayat pon belit2. Tapi aq tak patah semangat.Bahasa Rojak? Mana ada! Hell no!!


Monday, August 3, 2009

Kuantan

  • The trip to Kuantan was a blast!
  • Eventhough the unexpected happened, we still had a great time. This is what I call blessing in disguise. everything happen for a reason, or many reasons.Haha.
  • Wil update the details and pictures later.
  • Thank you. ;D

Followers