Monday, August 30, 2010

Macbeth

  • This is Macbeth Eliot Black cement (Vegan series).
  • It is a Hari Raya present from her to me.
  • Thank you very much Mi amor.
  • Now I have four shoes.
  • Yeay!

Friday, August 27, 2010

Footbal season

Emblem
  • Football season is here again. The mania continues from South Africa to the nation of Three Lions. Its a non stop fun ride. After a disappointing period last season, The devils starts fresh all over again. Even though we failed to get all three points last week, The devils still have a fair chance to challenge for the honour.
  • This time around the teams are looking stronger than ever. Chelski, Manchester "Noisy neighbour" City, Tottenham "Redknap" Spurs, and even "No more Rafa" Liverpool are looking great. The devils need to be on their toes week in and week out just to make sure the title is within their sight.
  • I fancy some of the players will step up their game and show some great characters in and off the field. No more solo performance by Rooney. Now we have enough ammunition to gun down any team.
  • Come on you REDS!!


Tuesday, August 24, 2010

Kasut

Aku hanya ada 3 pasang kasut.
  • Kasut kerja
  • Kasut futsal
  • Kasut converse.
Normal la kan?

Saturday, August 21, 2010

Julian my Julian

Julian (L) with Adam Samberg

I learned about him when I was in high school. At that time his band really sounded weird to my amateur ears. But I knew that there is something about the front man that not only caugt my ears but my eyes too.

Time passes by and I get to know Julian more. I learn that he never comb his hair and he always wear crappy clothes. He is son of someone famous and he always wear this 'drunk' face. A rockstar shall I say.

He is good with words. I spent so many days just to memorize the lyrics that he wrote. Some is easy to digest, some is too complicated. Nevertheless he is a good writer. Always find a different way to say simple things. His lyrics is cynical, provocative and sometimes funny.

I wish I could write like Mr Julian. I also wish to look like him. Sorry Tim, I want to be Julian for a while. Haha~

Wednesday, August 18, 2010

Read

  • Whenever I have to write a biodata, I will always put reading as my hobby.
  • Ironically, I am not an ardent reader myself. I only find myself read comic books during my free times. Other than hat I would read newspaper once in a while.
  • The funny thing is, all those lie I wrote about reading in my biodata is haunting me back. Nowadays I have to be a reader. A hardcore one shall i say.
  • Being a post-graduate student is not an easy task. I always find my lecturer remind my classmates and me to read extensively. I should really know my subject area. Thus I also should be able to see it from different angle and discuss it academically. Sounds tough huh? It is tough.
  • Whether I like it or not, I have to be a reader. If not, I will be the dumbest student in class. I dont want to be that. So, read Izzat. Read.
  • Duh..my back hurt from all the reading. I really need that Ogawa chair.Maybe if I read extensively, I would get one for free. Haha!

Puasa

  • Bulan - bulan puasa begini, aq lebih aktif di malam hari berbanding siang hari. Ini sebab siang tak dapat minum air. So aq ambil keputusan untuk kurangkan penggunaan air dalam badan.
  • Paling kuat pun aq keluar rumah untuk amik surat kat pos box je. Tak leh lama2. Panas. Kalo panas berpeluh. kalo peluh air kurang. Bahaya.
  • Malam hari biasanya di mulakan dengan kunjungan ke surau bagi solat tarawikh. Kena rajin sikit beribadat. Bulan kerahmatan ni. Rugi tak ibadat lebih2.
  • Selepas selesai witir, sebelum sempat pak imam nak angkat mic bagi tazkirah, aq dah cabut. Biasa a. Jiwa muda. Darah tengah mendidih. Mana boleh duduk satu tempat lama2.
  • Kebiasaannya tahun ni aq akan melepak di mamak bersama kawan. Aktiviti orang tua yang bosan tahap gaban. Sikit2 bukak cerita awek. Ye la. Nak buat cemana. Memang topik hangat bagi orang2 sebaya aq ni. Awek, kawen, anak, rumah banglo, mitsubhi lancer. Natural order of life!
  • Paling otai aq pernah pegi lumba motor kat jalan belakang pegi Desa Baiduri. Dulu2 jalan situ baru siap. Mana nak ada lampu jalan semua. Sekali tu member ajak lumba. Aq sahut cabaran dia sepenuh jiwa.
  • Dengan motor modenas kriss yang lampunya sedikit malap, aq berjuang mempertahankan maruah. Vroom...vroom...aq pulang minyak motor.Jiwa dah tak keruan.
  • 1,2,3.....vrrrrrrrrrrooooooooooommmmm!!!!!!!!
  • Pada saat dan ketika itu baru aq tau, Yamaha 125Z memang laju banding dengan Kriss 110. Aq makan asap malam tu.

Thursday, August 12, 2010

Sungai



  • Aq akui imbangan badan aq agak foul kalo berjalan di tempat yang licin atau basah. Selalu rasa mcm nak fall down miserably. Teruk perasaan tu.

  • Tapi kalo jalan atas titi yang nipis aq steady je.takde plak rasa mcm nak jatuh2.Pelik.

  • Akibat kekurangan ini aq berasa tidak fun stiap kali berada di tempat2 licin dan basah. Pernah tu tengah basuh keta, jalan nak capai baldi sekali gua summersault dan terduduk. BErgetar bontoot.

  • Ada juga pengalaman di padang bola. Main posisi bek kanan, terasa seperti Gary Neville dari kumpulan Manchester. Dalam hati dah kobar2 mau bua overlap sambil menanti pujian dari kawan2. Sekali gua ter'slip' walaupun bola ada jauh berbatu2. Baju kotor2 umpama baru lepas buat tackle berbahaya . Nasib baik penonton tgh tgk tempat lain. Tapi ada jugak kutu sorang dua sempat lihat insiden tu. Malu weh!!

  • Tapi mother of all slip jatuh kepada kejadian di sungai beberapa tahun lepas. Bermain di sungai bersama kawan2 gua rasa bertuah. Sekali tgh berenang ala Danny Chia, ada segerombolan awek datang join the party. Depa pon mandi2 jugak. Nak di jadikan cerita aq ada bwk DSLR. Memang modal besar a nak amik gambar awek. Snap2.

  • Memang byk gambar awek2 tu gua snap.Nak dipendekkan cerita bila time awek2 tu nak pulang, depa panggil aq. Waktu tu aq baru lepas habis main gelongsor batu. Gua tak pejam mata sebab berani.

  • "Izzat,awek ni panggil ko" jerit kawan aq. Aq dgn hati berdebar dan bergaya macho mula meredah sungai untuk merapati awek tu. Selesai meredah sungai gua lompat2 atas batu pulak. Memang mantap a. Gaya macam surfer terkenal. Sekali tiba2 gua silap step dan ter'slip' depan awek2 tu. Bedebap!!! Gua jatuh terbaring depan awek2 tu.

  • Malu tak ingat masa tu.Dari jauh aq dgr kawan2 dok gelak. Celaka. Siap lu orang. Awek2 tu pun senyum nipis. Celaka jugak. Gua bangun dan terus tanya.

  • "Awak semua nak apa?" "Kami nak email boleh? Nak minak gambar2 awak amik tadi". "Boleh2. b.i.l.l.y.i.z.z.y et yahu dot com". Gua tutur dengan yakin sekali. "Terima kasih awak, babai", ujar awek paling tinggi. Hati gua berbunga2.

  • Awek2 berlalu pergi, aq pun menggosok bontot yang agak pain sebab jatuh tadi. Tiba2 aq teringat, "eh email aq b.i.l.l.i.e bukan b.i.l.l.y". Celaka!!!

dulu


Dulu-dulu gua muka mcm Tim Armstrong.Dahsyat.

Wednesday, August 4, 2010

Semalam

Hari ni gua nak menulis pasal kelas MAster gua. Bukan nak tulis pasal apa yang gua belajar, tapi nak tulis pasal classmate. Untuk pengetahuan hadirin, kelas gua bukanlah berbentuk SATU MALAYSIA tetapi lebih kepada kelas CELEBRITY. Tanggapan ini di sokong oleh kehadiran beberapa selebriti dunia di kelas. Mari aq kenalkan sorang2.



Mula2 ada mamat main bola. Nama dia Mesut Ozil. Nama betul dia Muhamad kalo tak silap. mamat ni tinggi. Setakat suruh pegang LCD projektor atas siling tu dia memang lulus la. Berasal dari Iran, muka dia memang sebijik Mesut Ozil Si Jerman tu. Gua saspek dia ada hubungan darah sama player tu.


Lepas tu ada pulak mamat Chris Rock. Muka dia takde a sebiji sangat. Ada iras2 bak kata orang tua2. Ataman nama diberi. Berbudi pekerti dan tak berapa gemar main bola. Dia ni antara kawan 'baik' aq dari Nigeria. Tiap kali kalo mengantuk dalam kelas aq akan pandang muka dia. Muka dia sangat menghiburkan.


Yang ni musti korang tak sangka. Kelas aq siap ada Beyonce. First time nama dia terus aq nyanyi lagu "all the single ladies" sorang2 dalam hati. Siap teringat video beyonce menari pakai baju renang. Gila! Juga orang Iran. Tapi sayangnya nama betul dia aq tak berapa ingat. Mungkin sebab suara aq tak berapa nak sedap untuk tnaya nama dia.


Selain Ozil, ada juga lagi sorang mamat bola, nama dia Saha. Dia ni bergaya otai2 sebab dia dah otai pun. Tapi dia semangat dalam kelas.Selalu tanya banyak benda. Tapi paling besh kalo ada group work dia musti nak namakan group dia. Dah macam kem motivasi aq rasa. Btw aq nak namakan group aq lebah berapi. amacam? Hangat tak?

Cukup2lah tu.Antara serba sedikit mengenai kelas Master gua. Walaupun dipenuhi bintang, tak sedikit pun aq rasa tergugat sebab aq tak berapa nak kesah sangat. lain aq kalo diorg ada muka celebrity leh dapat markah lebih. aq pun nak jugak sebab muka aq ada iras2 Ken watanabe.

Monday, August 2, 2010

Impian

  • Sekarang gua dah jadi pekerja kontrak je. Memang mantap. Pergi kelas, abes terus cabut. Tiada lagi paper work. Tiada lagi kepeningan kepala.
  • Saat2 macam ni gua terpikir apa benda besh yang boleh di buat. Aq nak buat something yang sedap dan rasa macam brader2. Of course la. Umur dah tua. Sampai bila lagi nak perangai macam budak2. Sudah2 lah tu pakai Supra sama jeans kuiksilver. Haha.
  • Tengah2 merayau kat blog orang tetiba gua terkesima dengan satu benda. Gua dah jumpa satu benda yang sedap. Gua nak jadi penulis independent. Gua rasa benda2 ni memang sedap dan perlu di ceburi.
  • Memang kurang glamer dan kamera dalam bidang ini. Takkan ada awek2 yang mengejar dari belakang. Gua redha. Umur dah meningkat. Gua dah tak mau hidup macam Zek efron. My life is not high school musical.
  • HAti dah berdebar2. Tangan dah di kepal. Gua azam mau menulis dengan mantap.Mulai dengan blog ini.
  • Tapi..............gua tak pandai menulis. Ni yang tak sedap ni!!

Sunday, August 1, 2010

August

What August has in store:

  1. Merdeka month!!
  2. Ramadhan is fast approaching
  3. Im officially out of the working field. Hakuna matata!!
  4. TPM allowances.Hehe..!

Followers