Sunday, November 23, 2008

Sulaman rasa bertatah berlian

  • Orang sekarang suma berlumba2 cari duit.Termasuk aq. Umpama duit telah menguasai kita. Bukan kita menguasai duit mcm dulu2.

  • Sejak kerja MPH aq dapat baca newspaper free hari2. Boleh kata aq ni sgt well informed dgn apa2 yang berlaku dalam dan luar negara hasil dari pembacaan aq. Salah satu topik yg kerap keluar ialah orang kena tipu.

  • Suma orang nak cepat kaya. Tapi adakah benar ada jalan pintas utk seseorg menjadi kaya. Personally, I would say No. Bagi aq mana ada jalan mudah nak jadi kaya.

  • Bayangkan, anda beli maggi rm2.70, tetiba ada orang cakap and abuleh menang 1Juta kalo gores kad yang dia bagi. Tapi dgn syarat anda kena beli lagi 20 carton megi.

  • Suma ni penuh tipu belit.Gores dan kaya. Skim cepat kaya. Piramid2. Seriously aq malas ikut. Dgr pun dah malas apatah lagi kalo nak join.

  • Untuk jadi kaya senang je. Kerja. Cari rezeki yang halal. xkesah a korg kena lap tingkap ke, angkat novel TWILIGHT, NEW MOON dan BREAKING DAWN sebanyak 100 copy each. Tu suma dugaan ketika bekerja.

  • Aku yakin, usaha kuat2 tawakal. ALLAH S.W.T pasti akan membatu kita. Bumi Allah ni luas. Mana2 je ada rezeki.

  • Oleh itu marilah kawan2, cari rezeki yang halal. Kalo boleh jadi jutawan dalam masa yang singkat, alamatnya kosong a universiti,kolej dan sewaktu dgnnya.

4 comments:

Wan Suhailaliza binti Wan Mohd Hussin said...

aku pong tgh cari duit nk shopping..hehehehe...ko kene angkat buku banyak2 copy, aku kene angkat ais la, angkat gelas la, angkat macam2 angkat lagi. ape pun, good luck to us! :)

beda said...

huhu aku ter-inspired dgn hasil tulisan mu wahai izat! oke2 aku berjanji takkan pk nak kaye lagi!

Ne3L said...

ngee~ sy stuju en izzat!
hee wlpn kjew sy ta paya angkt brg brat2..cuma guna mOdal ayaq liuq..
hee tp pnt wOo kja..
siang mlm..sigh~gji sket..huhu
tp apakn daya,prtimers ma..
talei kOmplen..org amek kja pOwn da b'syukur..ngee ;p

amir syafiq said...

tu a.aku ingat keja paling bes.penat tapi rasa berbaloi.

Followers