Sunday, November 23, 2008

Impian tinggi macam langit

  • Aq bercita - cita ingin jadi ahli fikir macam Dr.M. Dia sangat hebat.
  • Orang kata jadi ahli fikir senang. Duduk dan berfikir. Cakap memamng senang. aq dah cuba. memang susah.
  • Memang asuma orang boleh berfikir. Tapi adakah kita mampu berfikir dan membuat orang lain berfikir?
  • Memamng susah nak berfikir secara kritis seperti ahli fikir yang hebat. Mereka semua seolah2 lahir dengan deria keenam yang dapat melihat suatu topik dari perspektif lain. Memang kadang2 kita rasa kita ni unik. Kita orang nampak pintu, kita nampak epal. Tapi trust me, ahli fikir lagi hebat dari orng biasa.
  • Well, aq sedar, selagi ilmu xpenuh di dada aq xkan dapat jadi ahli fikir yang baik. Oleh itu aq sedaya upaya untuk belajar everything and anything. Xmustahil kita boleh belajar dari sesiapa pon walaupon orang tu hanyalah kutu punk yang berpakaian xsemenggah.
  • Kawan2, dalam dunia yang mencabar ini marilah kita bersama2 menjadi ahi masyarakat yang boleh menyumbang. Jangan hanya jadi kutu yang tiada guna.

1 comment:

beda said...

are you mad at anyone in particular? kedengaran spt ko bengang dgn manusia tak bergune. tapi in a good way lah~

Followers