Sunday, August 3, 2008

Barang baik

Wah..!!!! PTPTN dah masuk. Maka bertempiaranlah para pelajar yang masih menuntut di IPTA ke gedung2 membeli belah terdekat. Lagaknya umpama kera mendapat pisang. Terlompat sana sini. MAsing2 punya tujuan dan matlamat. Ada yang nak nampak bergaya. Ada yang nak beli kerana perlu. Tak kurang juga yang saja nak cuci mata.

Saya dan sang kekasih hati intan payung bucuk2 juga tak terkecuali membzkan diri ke gedung2 berhampiran. Tujuan kami pada semester ini ialah ke gedung elektronik yang besar du ibu kota. Ingin membeli gajet niat di hati.

Setelah hampir seharian kami pun melepka di kedai makanan Jepun yang berlogo katak (cuba teka kedai pe?) sambil melihat barang baik yang baru saja di beli menggunakan duit pinjaman. Saya membeli HARDISK 250G jenama i-smart(tangan kanan, sila rujuk gambar) dan intan payung bucuk2 kekasih hati membeli MP3 Player idaman berjenama SAMSUNG. Kami sgt puas. dalam perjalanan balik kami tak henti2 senyum.

Inilah kegembiraan pelajar IPT seperti kami.

3 comments:

Ne3L said...

haha ari yg mnarik..
mall hOpping..hee jln sna jln cni..
blk pgsan kpenatan..
mwah syg die.. ;)

amir syafiq said...

yeah dah dapat pt.patot la selama ni aku merasakan bond antara kita amat kukuh.aku bakal dihadiahkan x-box rupenye.bes.

Death Nur said...

owh..happynye my brother..

jangan lupa birthday adekmu nih da nak dekat..hehehhe

Followers