Wednesday, June 20, 2012

Bicara semasa

Petang itu Penghulu Hamsan Midori tak senang duduk. Ke hulu ke hilir dia. Naik rimas Talib Mustapa menengoknya. Kalau tak dikenang jawatanya beliau sebagai driver, dah lama di lempang nya Penghulu Hamsan Midori ni.


"Assalamualaikum", tiba-tiba suatu suara memecah keheningan suasana. Penghulu Hamsan Midori bergegas ke pintu lantas seraya tersenyum. "Ha...sampai dah orang tv, internet dan suratkhabar. Masuk-masuk. Lama dah saya tunggu".


"Terima kasih sebab datang. Saya petang ni nak bagi press conference sikit. Saya nak meluahkan perasaan saya", Penghulu Hamsan Midori berkata-kata sambil orang tv, suratkhabar dan internnet terkial-kial keluarkan buku nota, setting camera dan mikrofon. Talib Mustapa hanya menjeling malas.

"Saya ni orang lama dalam perjuangan. Sejak tahun-tahun dulu lagi saya dah masuk selut lumpur tolong orang. Saya dapat pangkat Penghulu ni pun sebab saya banyak berjasa. Tanyalah orang kampung. Balairaya tu saya yang bagi dana. Belum kira court takraw, meja carom dan kolam ikan si Wong tu. Semua saya tolong.". Sambil Penghulu Hamsan Midori sibuk memperkenalkan diri dan jasa-jasa beliau, sempat juga orang internet tulis sesuatu dalam tweet dia. Update hastag barangkali. Cekap dan amanah sungguh.


"Tapi tuan-tuan, hari ini saya kecewa. Orang lama berjuang macam saya disuruhnya menagih simpati untuk memperbaharui lesen tebang balak saya. Ini tidak betul. Ini tidak adil.". "Inilah cara kerja mereka. Nak disuap baru boleh. Nak di bawak keraoke. Nak diberi amoi. Baru bisnes boleh jalan. Cilakak!". terkejut orang tv, dan suratkhabar dengan kata-kata kasar Penghulu Hamsan Midori. Orang internet kelihatan selamba kerana kata- kata kesat boleh didapati secara pukal di internet.


"Saya dah tawar hati. Saya nak tukar perjuangan. Ini semua cara salah. Saya betul-betul marah. Orang macam inilah merosakkan bangsa sendiri. Kita kena tunduk, bagi hadiah baru dia nak tolong. Tu rumah si Haji Berahim depan sana, mana settle lagi kes dia. Udah tua bebeno Haji Berahim tu. kesian dia." terkeluar telo Perak Penghulu Hamsan Midori. Marah benar dia nampak petang ini.

"Saya tukar perjuangan. Bawah saya ada ratus-ratus orang. saya tak kesah dah. Iyaarrgghhh!!" kata Penghulu Hamsan Midori sambil mengibarkan bendera perjuangan sebesar kain rentang Konsert Mawi di simpang depan kampung sana".


"Kiiiitaaa berkenalan hanya dalam muka buluuuu......", secara tak semena telefon bimbit Penghulu Hamsan Midori yang berjenama CLS 2600 spice berbunyi bingit. "Ya..halo...ya..Dato Hamswari...ya...ya...ermm...apa? Lesen dah lulus? ya...ya..ya..terima kasih..jumpa malam ini tempat biasa Dato.". 


"Tuan-tuan suratkhbar, tv dan internet. Saya tak jadi tukar perjuangan. Tak tergamak saya mahu mengkhianati perjuangan suci yang saya dukung selama ini. Tadi saya hanya berasa kecewa dan berfikiran tidak rasional. Sekarang tidak lagi. Terima kasih keran datang", kata Penghulu Hamsan Midori dengan lantang dan tegas. 


Talib Mustapa masih menjeling malas. 

what we have learned so far from EURO 2012



  • Harimau Malaya is improving but we still have a long way to go. Keep on dreaming Tigers for dreams can help you to reach even the impossible. 

Hensem aih masing-masing

Meow!!




Selamat ulang tahun


Puncak harlem

  • Pada 17 Jun lepas, genaplah setahun saya berada di Puncak Alam. Masa berlalu begitu pantas.
  • 17 Jun tahun lalu, ketika baru pulang dari percutian di Pulau Tioman, saya terus bergegas ke 'dunia baru ini'. Tempat yang penuh misteri.
  • Tak saya nafikan, pada mulanya memang terasa sukar menyesuaikan diri di sini. Bilangan pokok lebih banyak dari bilangan manusia. Sesuatu yang agak asing bagi saya.
  • Pada waktu malam, kedengaran pelbagai bunyi. Kelawar, burung hantu dan tak kurang juga suara jiran memarahi anak.
  • Puncak Alam ialah tempat yang indah bagi mereka yang sukakan ketenangan. Majoriti penduduk tetap di sini ialah mereka yang bekeluarga. Mungkin mereka mahu anak-anak membesar dengan menghirup udara yang segar.
  • Dari segi fasiliti, Puncak Alam tidaklah serba kekurangan. Ada kedai runcit, 7eleven, McDonalds dan juga Econsave. Bolehlah hidup bak kata orang.
  • Banyak aktiviti yang boleh dilakukan disini seperti main game, main internet, tengok televisyen, makan2, dan kayuh basikal. Pendek kata the opportunity is endless.
  • Jadi saya ulang sekali lagi, sudah setahun saya berada disini. Disinilah rumah saya. Disinilah perut saya membesar. Disini juga saya bekerja.
  • Viva Puncak Alam!

Wednesday, June 6, 2012

EURO 2012 dream team according to Izzat

In two days time, Europe most elite football competition will open its door to the world. Held every four years, Euro is the most prestigious cup for every nation in European continent. As of any other football fans, I am not discounted from feeling the excitement of the tournament. Therefore in this entry I would like to present my dream team for EURO 2012.

Goalkeeper: Manuel Neuer  (Germany)


I've made into the dream team!!

At the age of 26, Neuer has the safest pair of hands in Europe. Germany is blessed to have such a skillful goalkeeper. The fact that he played every single game in Germany qualification campaign, which they never lost a single game, shows that he is a top class goalkeeper. Not only he can save his team, he also sometimes turn provider for the goals. The game against Turkey in the qualifier is a good example to illustrate this.

Defender (LB): Patrice Evra (France)
Jyeah! Im in!

He endured a mix season with Manchester United last season. However, he proves time and time again that he is a great player. Natural lefty, he is blessed with good technique,skills and a great reader of the game. He also provides options in the attacking outlet with his dribble ability. A true leader in and out of the pitch, he is one of the many shining stars in the most consistent team of EURO 2012.

Defender (CB): Giorgio Chiellini  (Italy)
Peace yaw!


After Fabio Cannavaro left Juventus, Chiellini is entrusted to mashall the defense line of Juventus. From that time, he developes himself as one of the most fearsome defender in Europe. At the national stage, he also manages to shine with his tough tackling and no-nonsense approach. He is also known for his aerial prowess  where he dominates header both in defensive or offensive situation.


Defender (CB): Olof Mellberg (Sweden)
Come close and you'll be destroyed. 


Another tough tackling defender. Aat the age of 34, he is still playing his best football and hitting top form week in and week out with his team, Olympiacos. A fan favorite at Karaiskaki Stadium, he has vast amount of experiences under his belt. This will prove to be crucial in a big stage such as EURO 2012. Like other top class centre-back, he reads the game effectively and always one step ahead of other players.

Defender (RB): Sergio Ramos (Spain)
Good choice!


He was once an important player for Spain under 21 set up. Winning his first international cap at the tender age of 18, he is an important member for Spanish football team nowadays. Had a good season with Real Madrid, which proves that he is a great footballer. A very energetic player, he always be seen dominating the touch line whether in defense or offense. He is the epitome of modern day defender.

Midfielder (CM): Scott Parker (England) 
Let me show you my trick play


Dubbed as two-lung player, he is an energetic player. Tired is a word that never made into his life dictionary. He will run the full 90 minutes, winning balls and dominating possession. A true midfield general. An instrumental player for every team. He is the kind of player that able to provide cover for the back four while helping out the offense with his pinpoint passing.

Midfielder (CM): Mesut Ozil (Germany)
Syukur...


The creative source at the middle of the park. He is well know for his finesse and creativity as an attacking midfielder. He is able to provide assist for his team mates as well as scoring goals by himself. His visionary pass and play enable any team to unlock even the most stubborn defense line. As quoted from ESPN, his magical left foot can open almost any door there is in the field.

Midfielder (CM): Luka Modric (Croatia)
What? Dream team? Im shy!


He is one of the hottest prospect in the English Premier League. Host of teams are hunting for his signature this summer including Manchester United, Chelsea and Arsenal. Know for his calmness while playing, he is a great central midfielder. His favorite position is at the heart of the engine room. At this position, he is able to influence a game according to his rhythm. A true general midfielder.

Attacker(LW): Ibrahim Affelay (Netherlands)
Me gusta!


He is describes as dynamic and powerful player.He also possess great ball skills and ability that enables his to pass through his opponent easily. Eventhough he suffered from cruciate ligament injury that disturb his progress at Barcelona, he manages to recover from the injury and continue his progress to be one of the top European stars. His recent double against Northern Ireland shows that he is back and ready to take on any opponent.


Attacker (RW): Robert Lewandoski (Poland)
Clap! Clap! Clap!


Borussia Dortmund success is down to the pool of players that they have. One of them Lewandoski. He scored 30 goals in 47 games. His vintage performance manages to attract the likes of Sir Alex Ferguson and Bayern Munich. He also manages 12 assists which sealed his named as one of the hottest prospect in Europe.

Attacker (CF): Miroslav Klose (Germany) 
It's my turn!


His goal record shows that he is a proven goal score. Not many modern players can play like Klose does. A target man, he is a true center forward. He has a predatory instinct and always hungry for more goals. Played for 3 consecutive World Cup, he is a shy away to equal the goal tally of Brazil's Ronaldo. Even though his name is fading slowly in Europe, he still scoring goals for club and country. A true classy player he is.

Substitutes:
Joe Hart (England), Pepe (Portugal), Alvaro Arbeloa (Spain), Anatoliy Tymoshchuk (Ukraine), Andrea Pirlo (Italy), Lukas Podolski (Germany)


FORMATION: 4-1-2-3
NEUER

EVRA                                    CHIELLINI                           MELLBERG                   RAMOS

PARKER

                                              OZIL                                             MODRIC

LEWANDOSKI                                               KLOSE                                              AFFELAY

Followers