Sunday, November 23, 2008

Saat perlukan muzik, depa tutup radio


Impian tinggi macam langit

  • Aq bercita - cita ingin jadi ahli fikir macam Dr.M. Dia sangat hebat.
  • Orang kata jadi ahli fikir senang. Duduk dan berfikir. Cakap memamng senang. aq dah cuba. memang susah.
  • Memang asuma orang boleh berfikir. Tapi adakah kita mampu berfikir dan membuat orang lain berfikir?
  • Memamng susah nak berfikir secara kritis seperti ahli fikir yang hebat. Mereka semua seolah2 lahir dengan deria keenam yang dapat melihat suatu topik dari perspektif lain. Memang kadang2 kita rasa kita ni unik. Kita orang nampak pintu, kita nampak epal. Tapi trust me, ahli fikir lagi hebat dari orng biasa.
  • Well, aq sedar, selagi ilmu xpenuh di dada aq xkan dapat jadi ahli fikir yang baik. Oleh itu aq sedaya upaya untuk belajar everything and anything. Xmustahil kita boleh belajar dari sesiapa pon walaupon orang tu hanyalah kutu punk yang berpakaian xsemenggah.
  • Kawan2, dalam dunia yang mencabar ini marilah kita bersama2 menjadi ahi masyarakat yang boleh menyumbang. Jangan hanya jadi kutu yang tiada guna.

Sulaman rasa bertatah berlian

  • Orang sekarang suma berlumba2 cari duit.Termasuk aq. Umpama duit telah menguasai kita. Bukan kita menguasai duit mcm dulu2.

  • Sejak kerja MPH aq dapat baca newspaper free hari2. Boleh kata aq ni sgt well informed dgn apa2 yang berlaku dalam dan luar negara hasil dari pembacaan aq. Salah satu topik yg kerap keluar ialah orang kena tipu.

  • Suma orang nak cepat kaya. Tapi adakah benar ada jalan pintas utk seseorg menjadi kaya. Personally, I would say No. Bagi aq mana ada jalan mudah nak jadi kaya.

  • Bayangkan, anda beli maggi rm2.70, tetiba ada orang cakap and abuleh menang 1Juta kalo gores kad yang dia bagi. Tapi dgn syarat anda kena beli lagi 20 carton megi.

  • Suma ni penuh tipu belit.Gores dan kaya. Skim cepat kaya. Piramid2. Seriously aq malas ikut. Dgr pun dah malas apatah lagi kalo nak join.

  • Untuk jadi kaya senang je. Kerja. Cari rezeki yang halal. xkesah a korg kena lap tingkap ke, angkat novel TWILIGHT, NEW MOON dan BREAKING DAWN sebanyak 100 copy each. Tu suma dugaan ketika bekerja.

  • Aku yakin, usaha kuat2 tawakal. ALLAH S.W.T pasti akan membatu kita. Bumi Allah ni luas. Mana2 je ada rezeki.

  • Oleh itu marilah kawan2, cari rezeki yang halal. Kalo boleh jadi jutawan dalam masa yang singkat, alamatnya kosong a universiti,kolej dan sewaktu dgnnya.

Wednesday, November 12, 2008

Tangga yang harus curam

Person A: Encik, lampu jalan kat XXX rosak la.gelap.bahaya untuk penunggang motor.
Encik : Nanti saya tgk.....


Person B: Encik, makanan kat kedai XXX mahal a.tak patut langsung.
Encik : Nanti kami siasat...


Person C: Encik, coverage telco XXX tak bagus a.selalu sms pending.nak call pun susah.
Encik :Kami akan buat sesuatu....


Dato' X : Hoi, kenapa jalan kat XXX berlubang2. rosak BMW aq.
Encik : Maafkan kami dato'. Kami akan segera membaikinya. Pekerja A dan PekerjaB cepatpanggil org2 kau buat kerja. Pemalas! Banyak makan belacan! maafkan kami Dato'. semua kerosakan kami tanggung.


Dunia..dunia...

Followers