Thursday, November 26, 2009

Gaji

Gaji dah masuk. Kawan2 mula membeli ayam, handphone dan baju kemeja belang2. Aq pon nak sambar satu kasut Lacoste. Ada berani??

Sunday, November 22, 2009

Hujan

  • Aq seorang peminat Hujan. Nama komersial orang2 macam aq ialah Rainger. Kira macam persatuan peminat apa jadah la ni.
  • Dari dulu aq minat Hujan. Masa depa baru2 nak up gua suka depa. Diorang perangai celaka lagu pun sedap.
  • Dalam diam2 gua perna menaru hati sama awek Noh. Tapi gua mengala sebab rambut Noh lagi lebat. Takpe, banyak lagi awek muka Sabah. Dont worry.
  • Hari ni gua terlepas showcase Hujan sebab aq baru tau hari ni depa main. Terus aq tak berapa nak minat Hujan. Kecik hati aq.
  • Esok2 minat balik.

Friday, November 20, 2009

PES Komunitas

  • Dato' Dr Hj Fadzilah berkata "Setiap orang ada kepakarannya".
  • Aq pun terpikir sejenak apakah kepakaran aq? Selama 23 tahun usia kehidupan ni, macam2 aq dah belajar. Tapi ada kah aq telah menjadi pakar dalam sesuatu bidang? Jadi aq mula membuat list2 bagi mengetahui apakah kepakaran aq.

  • Mula2 ialah bidang pendidikan. Aq takde lah pakar sangat dalam pelajaran. Agak brilliant cuma belum tahap genius. Jadi aq memang kurang pakar dalam pelajaran.

  • Seterusnya ialah bidang musik. Minat ada. Tapi bakat takde. Hari2 angan2 jadi rockstar, tapi nak main intro Sweet child of mine pun kantoi.Haram...~ Menyanyi apatah lagi. Tak de seorang pun yang kata suara aq tahap sedap. Suma mencaci sama ada secara terang2 atau dalam hati. Tetapi ada juga awek2 yang kata suara aq ada market. Aq tak percaya. Nak ngorat aq la tu. No way!!

  • Sukan? Pergh..dengan berat yang terlebih berat ditambah dengan bentuk perut yang tidak mengizinkan, aq bukanlah pakar dalam bidang sukan. Paling kuat pun aq main futsal dengan kawan2. Ada a juga gol sebiji dua tapi belum tahap Dirk Kuyt mahupun Yosi benayun dari kumpulan Liverpool.

  • Tapi tiba2 aq terpikir sesuatu yang mengujakan aq. Setelah berpikir dalam aq melabelkan diri aq seorng pakar. Pakar bermain game Pro Evolution Soccer atau nama pendeknya PES atau nama Jepunnya Winning eleven.

  • Gelaran itu aq raih kerana aq rasa diri aq memang pakar bermain game ini. Bakat aq semulajadi. Tak perlu LATIHAN NERAKA seperti Amir, tak perlu pakai TEAM CHELSEA CYCBORG seperti Nazmir. Apa yang aq perlu hanyalah bakat.

  • Kepada sesiapa yang tak tahu PES ialah game bola sepak dimana objektifnya ialah memasukan bola ke dalam gawang atau nama glamernya gol.Sesiapa yang hebat bermain PES akan dipanggil KING manakala yang lemah di panggil SAYUR. Aq selalu jadi KING.

  • Antara gelaran yang aq pernah raih ialah Naib Juara Fakulti Pendidikan. Itu pun masa final gua kalah sebab tgh bersin lawan jaring gol. Damn! Selain itu anugerah Juara Taman sering kali diraih aq setiap kali adanya tournament. Memang terharu bila aq ingat balik zaman kegemilangan.

  • Apa kepakaran anda?

Playlist

This is Izzat's current playlist.
  • Lara - Y2K
  • Selamat Jalan - Lucy in the loo
  • Church on Sunday - Greenday
  • Sampai syurga - Faizal Tahir
  • Pennyroyal tea - Nirvana
  • Berlari ke awan - The Tick
  • Serong - The changchuters
Enjoy!!

Monday, November 16, 2009

Day

Dear boss,
How are you? Hope you are in a good condition. The reason Im writing you this letter is to ask you about the rumors that had been circling around for few weeks now. Will us, the contract lecturers get the bonus at the end of this month?
I hope you can answer my inquiry. This is because lately I cannot focus on my work since my mind cannot stop from thinking about the reward. It is my biggest wish to received a bonus from the company.
If I do get the bonus, I will promise you that I will work harder for the sake of our beloved college. Dont get me wrong. eventhough I will not get the bonus, Im still going to give my all for our college. Its just that if we get the bonus, it can be used as catalyst to work and work and work. Afterall, if the staff work hard, the college will gain lots of profit. Isnt that great for the college.
Lastly, I would say thank you very much for your help and guidance all this while. Hope you will remain as my boss for a long time.

Thank you.

Your sincerely;
Mr Magdoo

Sunday, November 8, 2009

Ikhlas

Cinta mu begitu sempurna
Tiada tandingan, tiada saingan
Simpan saja untuk yang bisa
Kerna aku tak mampu memilikinya

Pandulalu
8 November 2009

Life

  • Memandu ialah suuatu kata kerja yang dilakukan oleh aq hampir setiap hari. Walaubagaimana pun, ialah bukan lah kata kerja kegemaran seperti makan dan tidur.
  • Di Malaysia ada ramai pemandu. Masing2 punyai gaya tersendiri seperti memandu secara makcik, memandu secara tangan sebelah diluar sambil pegang rokok atau memandu secara main sms.
  • Tapi paling banyak2 gaya memandu yang aq paling tak berkenan ialah memandu secara tak menyempat. Golongan ini selalunya memandu secara membabi buta dalam kelajuan yang tinggi.,selalu cucuk angin kereta depan, selang keta orang kanan kiri dan paling teruk ialah selalu memandu kereta malaysia yang dibikin bajet mcm Mitsubishi. Keji!
  • Aq sering tertanya- tanya apa tujuan memandu sebegitu rupa? Adakah mereka terpengaruh dengan Vin Diesel dan cara pemanduan yang rugged dalam filem atau pun mahu menunujukkan kepada orang ramai kereta Wajalution mereka. Setidak2nya adakah mereka tak menyempat nak balik rumah untuk berak.
  • Apa pun alasannya, pemanduan begini mengundang padah kepada pengguna jalan raya. Ia tidak pernah diajar di sekolah2 memandu.
  • Akhir kata aq ingin menasihati kepada pemandu sebegini supaya ingat anak bini, saudara mara dan famili ketika memandu. Kalo eksiden banyak cerita woo.
  • Aq akhiri entri ini dengan pepatah yang aq cipta sendiri:
"Memandu secara tak berpada, membuatkan ahli keluarga anda perlu mengunjungi kedai keranda"

Sekian

Thursday, November 5, 2009

Plateau

A song for a friend.

When you have no light to guide you
And no one to walk to walk beside you
I will come to you
Oh I will come to you
When the night is dark and stormy
You won't have to reach out for me
I will come to you
Oh I will come to you

Sometimes when all your dreams may have seen better days
And you don't know how or why, but you've lost your way
Have no fear when your tears are fallin'
I will hear your spirit callin'
And I swear I'll be there come what may

When you have no light to guide you
And no one to walk beside you
I will come to you
Oh I will come to you
When the night is dark and stormy
You won't have to reach out for me
I will come to you
Oh I will come to you

I will come to you

'Cause even if we can't be together
We'll be friends now and forever
And I swear that I'll be there come what may
When the night is dark and stormy
You won't have to reach out for me
I will come to you
Oh I will come to you

Its okay. Fly away. Im just slowing you down. Have fun. [^.^]

Credit to HANSON

Followers