Wednesday, September 30, 2009

For you

mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dalam hidupmu, dalam hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku

ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja

Credit to UNGU

Sunday, September 27, 2009

K.A.M.U

Cinta yang tulus dalam hatiku
membuang hasrat mimpiku
tuk bisa menyatakan sayang
tuk bisa mengungkapkan semua
pada dirimu

Tak mungkin bagiku tuk memilikimu
segala rasa yang pasti tak mungkin
tuk bisa kau terima semua
tuk bisa kunyatakan rasa
kucinta kamu

Ketika bunga tak bermekar lagi
dan dunia tak mungkin berputar lagi
saat cinta tak membakar hati ini
kau kan tahu betapa aku mencintaimu
betapa aku menginginkan kamu

Tak mungkin bagiku tuk memilikimu
segala rasa yang pasti tak mungkin
tuk bisa kau terima semua
tuk bisa kunyatakan rasa
kucinta kamu

Credit to UNGU

Thursday, September 24, 2009

R.A.Y.A

Selamat hari raya kawan2. Berlalu lah sudah ramadhan,sebulan berpuasa,. Eh, mcm lirik lagu raya je.Haha. Pape pun i had a great raya. Things are not the same for this raya since Im working now. Boleh dikatakan inilah pertama kali aq menyambut raya sebagai seorang dewasa.

Untuk blog entri kali ni aq tak mau bercerita pasal pengalaman raya dengan terperinci. Cuma aq nak kongsi beberapa trivia raya dengan korang semua. Enjoy.

  1. Raya sebagai seorang pekerja kurang feel nya. Kalo tak caya cuba korang kerja.Belum cuba belum tau.haha.
  2. Aq paling tak suka dengar lagu raya. Nanti gua raya semacam. So sepanjang jalan raya, aq pasang lagu2 alternatif seperti Mama Do oleh Pixie Lot dan Superman oleh lucky2.
  3. Buat pertama kalinya aq mempraktikkan salam kaut pada sesi bermaaf2 sesama keluarga. Menggeletar tangan aq menghulurkan sampul raya bercorak KPTM. Muka senyum, hati tuhan saja yang tau.
  4. Tahun ni aq tidak membeli tshirt,kemeja atau jeans raya. Ini semua berpunca dari ketidak-ingin-an aq untuk membazir. Pakai sahaja apa yang ada. Baju biar lusuh, dompet biar banyak duit RM10 (rhyme weh!! LOL)
  5. Untuk kelihatan unggul memakan masa sebulan, untuk kelihatan tidak unggul megambil masa sehari je. Buktinya, lihatlah perut ku? Unggul kan? ;D
  6. Sebagai orang bekerja, aq musti ada skill borak dengan orang2 tua. Jadi sepanjang raya ni, aq cuba berborak2 dengan pakcik2 yang aq jumpa. Susah la. Depa tak lawak. Tapi kena cuba juga.
  7. Antara tema yang popular untuk berborak dengan pakcik2 ialah Lebuhraya, jalan pintas, harga rumah, harga ikan dan ayam, kahwin, politik dan adat di kampung. Tiada langsung topik2 yang aq suka seperti Manchester united, Honda civic atau pun hot chick.
  8. Aq menjadi juara pertandingan kad raya antara kawan2 tempat kerja. Aq dapat paling banyak iaitu dua keping. Satu dari Cik Amir Syafiq yang kacak dan satu lagi dari marka Taufik Batisha yg kacak jugak. Thank you!
  9. Night life di Seremban sangat tiada night life. Ini diakui oleh aq sendiri setelah meraya tanpa tujuan di bandar seremban pada malam raya. patut la Nazmir asek nanges malam2 ngadu kat aq.
  10. Aq rasa jamming dimalam raya telah menjadi rutin aq dan adik beradik lelaki aq. tahun ini kami jamming lagi. Antara lagu2 yang berjaya di main ialah Bila aq sudah tiada oleh Hujan. Sejam main satu lagu je. Kata otai. Haha
  11. Tengah syiok2 main lagu leleh tu, terdengar budak2 studio sebelah bantai layan Muse. Tercabar dengan lagu2 mereka, kami man lagu hujan tu berkali2 tanda protes. :D
  12. Mengambil gambar dengan SLR memang susah.Penat belajar dengan ayah aq, tapi tak paham2. Setakat pakai setting auto tu, baik pakai kamera hp je.Jangan jadi poyo.
  13. Orang Malaysia memang tak reti beratur.
Sekian. Ini antara pengalam aq semasa raya. Harap2 raya korang lebih meriah daripada aq.Adios!

Sunday, September 13, 2009

Memori


  • Semalam kami mengadakan gathering batch TESL 2009 bertempat di Bubba Gump shrimp restaurant di The Curve Mutiara Damansara. Acara julung2 kali ini di anjurkan oleh cik Afifah yang ceria dan dibantu oleh rakan2 lain termasuk diri aq.
  • Setelah beberapa bulan terpisah, kami berjaya juga mengumpulkan seramai 21 orang untuk berbuka bersama2 dan mengembalikan nostalgia UiTM dahulu. Kelihatan muka2 para peserta di hiasi oleh senyuman dan gelak tawa yang membayangkan betapa happy-nya mereka.
  • Bertempat di mutiara Damasara, kami berkumpul tepat pukul 630. Aq datang bersama Afiq dan Epifah Othman. Mereka semua berpakaian ranggi dan stylish.Aq pon ranggi juga. Dengan menaiki automobil Afiq yang baru dibeli dan bernama Budak Kuala Lumpur, kami menyusuri jalan dari Kelana Jaya menuju ke Mutiara Damansara. Seperti biasa kalo tak jam tidak sah.
  • Setelah semua ada, kami pon memasuki restaurant yang berasakan filem Forest Gump itu. Kami ditempatkan di sebuah bilik yang diberi nama Forest room er..ke Bubba room.Mana2 je la.Haha.
  • Kelihatan juga Cp, Dila, Sep, Oni, Rieqa,Amal, Arif dan ramai lagi. Walaupun tidak semua berkumpul, kami tetap rasa gembira. Perbualan kami didominasi oelh cerita2 mengenai kerjaya masing2. ada yang cite pasal KPTM, cite pasal gaji, cite pasal mentor dan ketua jabatan dan ada juga yang bercerita mengenai harga ikan di pasaran.
  • Sambil menunggu jamuan, kami sebok mengambil gambar beramai2. Terdapat banyak posing yang sangat kreatif ditunjukkan oleh para peserta. Kami pelajar TESl.Kami memang riuh. Kalo datang kampung aq dah lama kena parang dengan Haji Hasan.
  • Makan pun tiba dan azan pun berkumandang. Setelah bacan doa oleh saudara Bobo, kami mulakan sesi makan2. Kelihatan para peserta lelaki makan tanpa sebarang kompromi. Begitu juga peserta wanita yang makan tanpa segan silu. Baguih dok ado.
  • Selepas makan atau pun sewaktu makan, kami masih kecoh2 dan mengambil gambar. Memang meriah. Aq rasakan bahawa kami ialah pelanggan terkecoh di restaurant itu. "Jangan dia caj lebih sudah la", kata hati kecil ku sambil cilok kentang goreng Naja.
  • Banyak cerita dan insiden menarik sepanjang pertemuan kami. Ada cerita hangat, ada cerita kacak, ada juga cerita masin. Kami benar2 saling merindui antara satu sama lain. Pertemuan ini digunakan sepenuhnya bagi mengembalikan zaman kegemilangan kami.
  • Kami sedar umur kami makin meningkat. Kami juga takkan dapat bertemu sekerap dulu. Tapi persahabatan kami tetap akan kekal hingga keakhir hayat. Sayang korang semua.
gambar credit kepada Mr Faliq

Friday, September 11, 2009

Ayat- ayat cinta


  • Last night was a pretty odd night. Without knowing the reason I felt restless and lonely. Maybe its just another mood swing.Sissy!!
  • This morning I had a toast for my shur. Didnt really have the appetite to eat. Right after sahur I went to bed again. What an active person am I. ;D
  • Woke up a liltle bit late for work. So I practiced my 2 minutes bath skills. Its a really handy skills especially when you are late for something important such as work, class or date. Maybe in the future I will write about the skill that I've perfected afyer so many years of training. Trust me, you can have a really good bath in only 2minutes. Halal dan suci lagi.
  • Drive my car to work as usual. Actually I miss riding my bike to work. But since my energy level for this weak is quite low, I think its better for me to drive. Oh god! Please give me back my energy. Really need it.
  • I have no class on Friday. So today technically Im not working. Just enjoying myself at the college. So people, if you are free like me just gimme a buzz. We can have a good chat about anything and everything.
  • One last note, this coming saturday (tomorrow) there will be a gathering for my batch. Relly looking foward for the event. I miss everyone. See you there friends and shrimp. Yummy!!

Wednesday, September 9, 2009

I remember

  • I remember the class time during my days in UiTM. There was this one person named Juraimi Omar. He was the joker of the class. Everything about him is funny. Even when he gave salam to everyone, the whole class would start to laugh. What a character.
  • Then there was his sidekick a.k.a my bestfriend, Zul Hadi Kamardin. He was funny too. With his plumpy and cute look, h managed to make everyone smile. Me and him always hang out together and talk about girls. Yes, we were pervert back then. But its normal for guys to talk about girls aite?
  • Ben was the 'abang' of the group. As cool as a cat was his characteristic. He was quite a mysterious guy for m. Always kept everything by himself. Nevertheless he is one hell of a good friend.Great guy.
  • Adris was my twin. People say we look a like. I think so too. Haha. The guy from Klang who always gave us a ride on his magnificient Gen 2. A red devil too just like me. Enjoy doing things with him. Another great guy.
  • Beside that, there is this guy who has the same name with me. But people called him Bobo. A happy-go-lucky guy. Never once in my student 's life, I saw him having a hard day. I wonder how he managed to be happy all the time. Care to share the secret with me Bobo? ;D
  • Then there were other guys too like Afiq, Syameer, Arif, Hilmi, Ajei and many more. Really miss those guys and I hope that one day we can hang out together and talk about the good times we had together.

Monday, September 7, 2009

L.O.V.E

Things we do for love
Out of this world, extraordinary

Sunday, September 6, 2009

Semalam yang hangat

  • Tajuk entri kali ni kredit kepada Wings. Semalam walaupun sejuk, aq terasa bahang kehangatannya. Perinciannya tak perlu dicerita kerana aq memang kedekut kongsi cerita2 manis dengan korang. Haha.
  • Apa yang korang buat bila perlu memilih antara dua pilihan? Dua2 sama molek, sama mantap, sama besh.Pendek kata seperti melihat bayangan satu pilihan yang sempurna melalui cermin.Takde beza.
  • Biasanya aq tak pandai bab2 memilih ni. Aq selalu tersalah pilih. Sebagai contoh hari tu aq salah pilih lauk. Lauk daging kicap dengan kentang goreng sambal. Aq telah memilih kentang tersebut sedangkan aq tau bahawa aq sudah mengambil begedil ketang. Sepatutnya aq amik daging. Korang paham tak apa aq cakap ni? Tak paham sudah.
  • Kadangkala, aq akan biarkan sahaja dilema ini sampai nanti suatu masa aq tak dapat apa2.Sebagai contoh semasa aq darjah 5, ibu aq suruh pilih nak jaket jenama Chargers outfiter atau Tshirt jenama B.U.M. oleh sebab aq keliru tak tau memilih, akhirnya aq tak dapat apa2 sebab SOGO dah nak tutup. Menyesal tak sudah.
  • Jadi apa yang dapat disimpulkan disini ialah pilihan sentiasa ada. Cuma perlu pilih yang terbaik. Tambahan pula pilihan ini melibatkan masa depan. Jangan perjudikan masa depan hanya untuk keseronokan sekarang. Ini ayat dari sifu aq.
  • Sebagai penutup aq ingin menyampaikan serangkap lagu.Terimalah
"Cerita kedai kopi.Cerita kedai kopi.Tiada hakim tiada saksi.Cerita sensasi di kedai kopi."


Sekian

Saturday, September 5, 2009

Aku membebel

Hari ni aq ke Bangi lagi. Umpama rumah kedua. Waktu pagi pergi berpakaian pejabat untuk bekerja mencari rezeki. Malam berseluar jeans sedia untuk berjoli.Haha. Memang hidup aq sekarang terarah ke selatan. Tiada lagi ke utara kerana kawan2 dah makin kurang di sana. Yang ada pon mcm dah tak mau jumpa.

Tadi aq,Kepah dan Torres (nama baruu Fariz) berpesta di restoran ayam segera. Dah lama kami mengidam benda tu. Sejak kali pertama kami terliur ketika melihat katalog ayam didalam akhbar Metro, baru malam ni kami berjaya membelasah ayam.Sedap.

Korang pernah dengar iklan di radio pasal Shrimp stick. Ala yang pasal abes udang dilaut sbb KFC amik jadikan makanan tu. Torres sangat teruja dengan iklan tu. Jadi dia dengan selamba order set Shrimp stick. Tapi bak kata orang malang tidak berbau. Ketika dia mendapat hidangan itu, mood beliau telah lari. Ini kerana shrimp stick itu indah khabar dari rupa. Dah la tak besar, kecik nak mampos, rasa pon macam udang steambot cucuk2 je.Apa jadah semua ini. Adakah udang di laut abes sebab nak buat benda kecik tu? Torres makan sambil menyumpah dalam bahasa utara. Aq paham sebab aq suka orang utara.

Selepas belasah ayam, kami menuji ke Restoran Bibi 1 Maju. Stylekan nama mamak ni. Macam haram. Kami kesana dengan niat untuk pekena shisha hasil air tangan kawan aq bernama Halil. Ke nama dia Khalil. Atau pun Alil. Mana2 la. Dia tokey shisha sana. Shisha dia sedap. Dia pon kacak. Kombinasi hebat untuk melariskan jualan.

Malam ini kami pekena perisa apple lime mint hasil nukilan Halil.Dia rekemen. Nasib baik sedap.kalo tak memang aq kasi pecah botol shisha tanda protes.haha.Gurau je.Jangan marah. Sedap sangat. Gua hisap sampai tinggal rasa arang je. Di sana kami di datangi oleh student2 seperti Fhit, Nana,Hajar,Paan,Yuni dan ramai lagi. Selain itu ada juga Ira yang aq berjaya racun supaya keluar. Hebat btol aq.Haha.

Kesimpulannya malam ini aq berasa happy. siapa berani spoilkan mood aq memang aq tampaq kepala dia kasi berpinar. Aq dah ada jambang. Kena jadi garang. Baru orang takut. "wau abang tu garang a" kata awek di meja sebelah sambil mata menjeling2 wallet aq. Damn!

Friday, September 4, 2009

Mood swing

  • I had a mood swing yesterday. Someone said something that should not be said in front of me. I hate the word, or name to be precise. Simply put, I just cant hear the name at all. It makes me want to kill someone.
  • It was totally an accident. The person said the not-so-good name unintentionally. I forgive that person because obviously she was innocent. But it really effect my mood up until night time.
  • I wonder why in the world I acted like that? I was such a small incident and I took it seriously. I need to loosen up a little bit. So what if the name bring bad memories to me? I shouldn't be affected by that name cause its just a name.
  • Last night I made a vow to myself that I wouldnot be affected by the name anymore. To hel with the name. There are tonnes of things to do beside having a mood swing. Plus mood swing is only for the fragile hearted. Im strong. As strong as Shrek.
  • Kau boleh pegi .........

Wednesday, September 2, 2009

Grafitti

I read this written piece on a student's desk while i was in class. Its quite funny but then again there is some truth about it.Enjoy!

" One night, I looked at the moon and the moon said to me, "Why dont you leave her if she only makes you cry?". I smiled and said back to the moon " Would you ever leave your sky?". The moon answered "Hell Yeah!!".

I was speechless.

Tuesday, September 1, 2009

Suasana

  • Cuaca hari ini amat tidak membantu kepada pendidik seperti aq. Cuaca hujan yang tidak henti2 boleh dijadikan alasan oleh para pelajar untuk tidak datang ke kelas. Tambahan pula cuaca yang sejuk membuatkan semnagt berapi2 padam tiba2.
  • Dua tiga menjak ni aq kehilangan mood untuk menulis blog. Semua kerana beberapa peristiwa tak besh menimpa. Tak mau tulis kat sini.Kalo nak tau sila tanya aq personally.haha.
  • Malam ini septatutnya aq membuat persiapan untuk kelas pada hari esok.tetapi malangnya keadaan dan juga hati membuatkan aq melekat di depan laptop selama lebih kurang sejam.
  • Sudah2.Buang semua perasaan tak besh dan malas. Tak nak sudah. Aq nak buat kerja aq.cukup bulan dapat gaji boleh bantu ibu bapa.cewah!!
  • Oh ye. Esok mau gi bagan lalang layan seafood dengan geng KPTM. BErani meh a join. Kami ganas.

Followers