Sunday, May 31, 2009

Saya suka berjalan

  • Saya selalu teruja tgk tempat yang banyak lampu dan cantik.
  • Sebagai contoh semalam saya lepak Salak South dgn kawan2. TEmpat tu agak baruu dan banyak lampu.
  • First time datang terus jatuh cinta. "Stylo milo tempat ni" kata diriku dalam hati.
  • Terus saya berazam nak tinggal kat sana.Ada banyak apartment yang stylo2.
  • Dah berangan duduk bujang sorang2.Rumah apartment yang dihiasi barang2 Ikea.Musti jiran2 tengok jeles je.
  • Tapi....
  • Duit gaji agak tak cukup nak buat semua tu.Wahaha..benci btol realiti.Membunuh fantasiku.
  • Takpelah.Lagi 10 tahun, aq dah berjaya, dah kaya, aq akan capai impian tu.
  • Cuma yang bezanya, time tu aq dah tua a.
  • Ah! Tua pon tua la.Janji rumah lawa.
  • Haha

Friday, May 29, 2009

Sengal


Happy birthday to me
Happy birthday to me
Happy birthday to Izzat
Happy birthday to me

;D

Wednesday, May 27, 2009

A crap from me to you(lalala)

Just in case you are wondering 
Im still alive and breathing
I've been knock down, bruises are blue
The paint is black and so do you

Never feel so alive
I believe I could fly high
Please dont ever come around again
Cause I'm tired of the same old thing

Lalalalala.....

Mencari makan

Love me naturally

Im not the captain of the pack
Cause I'll never listen to the latest track
Seventeen without a purpose
I aint got nothing to prove

I dont drive a fancy car
Ride the bus hell yeah!!
Got no money in my pocket
My phone is out of credit

Still I want you
Yes.Its you.You.You.You.

Love me naturally
Lets make love under the tree
Lets forget about the world
You and me we swim in deep blue sea

Love me naturally
Keep our dreams alive and feel free
Together we travel the globe
Listen to our music and wear some funky clothes

There he goes

  • Dear friend.Its been a breath of fresh air to know you.
  • Our first meeting was dated back in 2005. Back then we were just two strangers.
  • Its a nice thing to be friend with you.
  • Though we rarely hang out together, I still regard you as one of my close friend at the Faculty.
  • You're the coolest guy I've ever known. Keep your style true ya?
  • Goodbye is hard.But we have to.
  • So long my friend. Only god know when will we meet again.
  • Thank you so much Vincent Ungko (Ben).
p/s- Ben is one of the close friends I have beside Hadi, Adris, Juraimi, Bobo,Ajei,Hilmi,Afiq,Syameer etc. Gonna say goodbye to all of them soon. *sigh*

Tropical London

If you lose me, you lose a good thing, that's one thing I know for sure.
If you lose me, girl, you lose a good thing, that's one thing I know for sure.

When you were sick, girl, I held your hand,
When you were troubled I tried to understand,
Staying with you I did anything I can,
'Cause losing you was not part of the plan.

Melbourne is a tropical London
I met a girl in a tropical London
Abandoned in a tropical London 
Oh no, oh no,
If you lose me, you lose a good thing, that's one thing I know for sure.
If you lose me, girl, you lose a good thing, that's one thing I know for sure.

A souvenir reminds me of you,
Every day I catch a glimpse of us two,
I'm the one going to the rescue,
That's why I'm confused you withdrew.

Medication, led to an
Altercation, it's a
Hazardness in the
Valley of deception, and I
Walk alone,
But it was not my intention,
Not my invention,
And now my heart's been ripped wide open!

Credit to RANCID

Saturday, May 23, 2009

Erk!!

Why lately I love to write about serious stuff??

Hurm....

Ahli fikir

  • Bumiputera semakin ketinggalan. Itu lah realitinya.
  • Semenjak aq kecil, aq xpernah faham erti bumiputera.Hinggalah aq akil baligh dan mampu berfikir secara logika.
  • Bumiputera pada pemahaman ku bermaksud pendudud peribumi di suatu kawasan.Dalam kes Malaysia, penduduk bumiputera ialah orang2 melayu, dan segenap orang asli yang mendiami bumi bertuah ini sejak dari dahulu lagi.
  • Ya, memang bumiputera pemilik tanah ini. Ia milik kita. Tapi kenapa kita seperti berada di bumi yang asing?
  • Maksud aq ketinggalan ialah dari banyak segi, terutamanya ekonomi.
  • Bekas PM kita, Tun Dr. Mahathir berulang2 kali menyatakan kerisauannya kepada isu ini.Tetapi nampaknya begitu susah untuk bumiputera berubah.
  • Sebagai contoh lihat sajalah perniagaan2 yang melata di bumi Malaysia.Siapakah pemilik premis2 kecil dan besar itu.
  • Ya, sudah semestinya bukan milik orang bumiputera. 
  • Bukan niat untuk menghentam.Memang ada peniaga bumiputera yang berjaya.Tapi jumlahnya sangatlah sedikit.Nisbahnya tidak stabil.
  • Orang2 bumiputera memang bernasib baik.Mereka mempunya keistimewaan yang diberikan kerajaan.Amanah saham, hartanah bumiputera dan banyak lagi.
  • Tapi sampai bilakah orang2 bumiputera mau jadi begini.Kebergantungan ini membawa padah kelak jika ia tidak di kurangkan.
  • Kita mendapat keistimewaan ini semata2 atas nama bumiputera.Tapi kebelakangan ini, ada suara2 lantang menentang keistimewaan ini.Kenapa?
  • Sebab orang2 bumiputera masih leka.Yang bukan bumiputera sudah berasa bosan dengan bantuan2 kerajaan yang dianggap berat sebelah.
  • Bagi aq ini semua tertakluk kepada kita.Mana anak2 muda bumiputera yang dicanang2 untuk menjadi peneraju negara masa hadapan?Mengapa bumiputera masih ketinggalan?
  • Sebagai seorang yang pernah remaja dan belia, saya kadang2 takut dengan senario sekarang.
  • Anak2 muda bumiputera asyik bepeleseran dan mencari hiburan.Bukan seperti rakan2 lain yang mencari ilmu untuk masa hadapan.
  • Atas nama keseronokan, habis semua maruah digadai,agama dicanai. Berpesta,dadah,arak.Sumpah aq katakan.Sepanjang menjadi pelajar Universiti, banyak benda menakutkan aq telah lihat dan dengar.
  • Aq pun bukan jenis yang bagus sangat.Tapi tidaklah pula hingga merosakkan diri sendiri.Sebagai generasi baru aq sedar, kita tidak boleh berada di zon selesa selamanya.Sesuatu harus dilakukan.
  • Kalau boleh aq ingin ubah segalanya.Tetapi aq hanyalah seorg. Jadi aq usaha atas apa yang aq mampu.
  • Puan Rohaya, guru ku pernah berkata, kita tak boleh mengubah satu dunia, tapi cukuplah mengubah apa yang boleh dicapai oleh tangan kita.Insya allah kebaikan itu akan menular.
  • Aq hampir bekerja.Aq berdoa agar ditetapkan iman dan pendirian untuk terus meyumbang kepada bangsa dan negara. 
p/s- entri ini bukan berbau politik atau perkauman.cuma cetusan rasa seorang pemuda yang takut dan ingin berubah.

Friday, May 22, 2009

My life log

  • 0111, Friday, May 22, 2009.
  • The subject still remain the same.No changes at all.
  • Im still experementing. Honestly i dont know the end result.
  • The dateline is near.Still I could not find the answer.

Wednesday, May 20, 2009

My life log

  • 0255, Wednesday, May 20, 2009 
  • The subject is still alive.
  • In fact its growing bigger.
  • I gave it a mild dose of sedative.
  • It doesnt seem to work.
  • Why should I do now?

Tuesday, May 19, 2009

Kejayaan

Ketika korang semua sibuk menghiburkan diri di gedung2 terkenal.
Ketika korang sibuk mengayat awek comel2.
Ketika korang asyik mendengar lagu2 terkini.
Ketika korang syiok2 makan sedap2.
Ketika korang sebok berpesta saban malam.
Ketika korang asyik menonton wayang.

Aku meng'hell' kan diri dengan benda diatas.
Owh benda diatas.Begitu susah kau dihasilkan.
Habis segala tenaga,wang ringgit dan juga masa aq bersamamu.
Akhirnya...kau siap jua.

Kalau orang bannga menang pingat emas.
Kalau orang bangga dapat ayat awek.
kalo orang bangga ada duit banyak.
Kalo orang bangga merosakkan diri sendiri
Kalo orang bangga buang masa.
Aku bangga sebab dapat siapkan benda diatas.

Sekian. ;D

P/s - Terima kasih kepada family, kawan2 dan Pn Roslinda

Tuesday, May 12, 2009

Kenapa?

  • Hari ini saya terbaca sebuah erita dari akhbar kompak terkenal masakini. Berita mengenai Mat rempit dipenjara 21 bulan atas kesalahan lumba haram. Tiada apa yang nak dihairankan.Orang jahat memang kesudahannya begitu, takkan live happily ever after.
  • Tapi benda yg pelinya ialah, kesalahan itu dah dilakukan 5 tahun lepas. 5 tahun. 5years! 5 taun dulu aq masih muda dan mampu berjalan dari Pudu Plaza sampai times square.xde hal.Gila lama nak membicarakan seorg tertuduh. 
  • Ini membuatkan aq terfikir. Kenapa lama sangat utk membicarakan seseorg di mahkamaha. Adakah tempoh yang begitu lama berbaloi utk Tuan hakim, lawyer2, reporter, dan juga tertuduh.
  • Cuba bayangkan kalau dalam 5 tahun tu, tetiba je didapati mat rempit tu tak bersalah. Dia maybe tgh on the way nak pegi kedai beli Dunhill 20 atau pun rokok Saat jika dia tiada duit.Apakah peraaan dia?
  • Memang banyak teramat sgt kes2 dimahkamah yang perlu dibicarakan. Tapi bayangkan. Kes lumba haram je dah makan masa 5 tahun. Cuba kalo kes bunuh2 ke, kerat tangan ke, culik bini orang ke. Berapa lama nak tunggu?
  • Memang semua kena ikut prosedur.Tapi bagi saya birokrasi semua ni.Ah!! lama2 kat mahkamah nak buat apa? Lagi contoh kes Restoran McCurry vs McDonalds. Makan masa 4 tahun. Pasal signboard je. Mak aih. memang memeningkan. Settle cepat sket xbleh ke?
  • Kata dunia makin maju.Tiada sempadan. Era globalisasi. Tapi prosedur di mahkamah still lambat mcm siput babi.
  • Bkn nak marah.Bukan membangkang.Cuma rasa tak puas hati. Takut satu hari nanti kalo saya kena pergi mahkamah, haih! berasap bontot.
  • Kepada yang pandai pasal undang2 sila jelaskan kepada saya kenapa lama sangat perbicaraan? Kalo doktor hospital lambat sket musti dah kena report sama kementerian kesihatan. tapi kalo hakim lambat? 
  • Aahahahaha.....
p/s- Malaysia ialah sebuah negara demokratik berparlimen yang adil. Sekian.

Friday, May 8, 2009

The terrace house


  • Yeay.A little bt of happiness in my life. I got many things going on now for me.
  • Firstly I have sent my ae to be bound. It will be ready in 3 days. Alhamdulillah.
  • Secondly my long awaited salary is finally in my bank.Yahoo!! Jom shopping anyone?
  • Then I got this big interview next Monday. It could be the turning point in my life. Bye2 student life. Hello white collar people. ;D
  • Its great to be happy in this gloomy era of mine.At least I have a reason to smile.Yeay!
  • I'll walk away from trouble in my life.Come end of May, everything will be left behind. I just need to hang in there a little more. 
  • You can do it Izzat.
  • Smile. ;D

Mid year review

  • Its already the month of May. 5 months had passed by and I still fell the same.
  • 2009 started not so great for me. It covers with fog that blurred my vision.
  • I spend most of my time feel sad and frustrated. At times I will just shut myself up in my crib and be all by myself.
  • I hate night time. It is where I feel so lonely. Sometimes I wish that the moon would forget to fall down. Please stay where you are. Dont replace Mr sun.
  • Friends come and go. I still feel the same. As if I am rotting inside and my flesh slowly turn to dust.
  • 2009 also is the time where I do lots of thinking. Compare to the previous years, I use my brain more in 2009.
  • I always hope that everything will be as normal again. But nothing change. I lose a little bit of hope everyday.

Followers